Ma 2017. március 26. vasárnap,    
Emánuel napja van.    
Látogatók száma : 28649385    


Honlapkeszites


  Megnyert csaták Brüsszellel

Csatát nyert a magyar delegáció Brüsszelben, a magyar érdekeket képviselve. A kormány nevében Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár munkatársaival együtt elérte a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülésén egy Magyarország számára elfogadhatatlan megfogalmazás módosítását.

A tervezet a harmadik országbeli állampolgárok munkaerőpiaci integrációja kapcsán tartalmazott a magyar érdekekkel ellentétes passzust, s mint mindig, az ördög ezúttal is a részletekben bújt meg. Egyetlen, gyakorlatilag a kötelezőséget előíró kifejezés ellen érvelt a politikus, jelezve azt is, hogy Magyarország kész blokkolni a javaslatot, ha a szöveg így marad. Cseresnyés Péter hozzászólása után végül a testület a magyar javaslatnak megfelelő értelmezésű szövegezést fogadott el.Agatha Christie-regény színpadi változatát mutatják be Zalaegerszegen

Az évad utolsó bemutatójára készül a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata: a Tíz kicsi néger című Agatha Christie-regény színpadi változatát ...És már senki sem! címmel március 31-én mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.


Kaposvári püspökké nevezte ki Ferenc pápa Varga Lászlót

Kaposvári megyés püspökké nevezte ki szombaton Ferenc pápa Varga Lászlót, a Kaposvári Egyházmegye általános helynökét - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága az MTI-vel.


Dél-zalai mustár a gasztronómia élvonalában

Mustár. Na, nézzük csak, nekem mi jut róla az eszembe. Szeretem virslihez, hurkához, kolbászhoz, debrecenihez, aztán nagyon megy a halakhoz, kitűnő a grillekhez és kiváltképp pácnak, de mostanság, mikor néha-néha hozzájutok különleges módon fűszerezett mustár-csemegéhez, jól esik csak úgy magában is. Pont ilyen finomságok garmadáját gyártja a tótszentmártoni Ghaurved mustárüzem,amely idén elnyerte a Magyar Konyha gasztronómiai magazin egyik Termelői Díját a három közül. A legjobb magyarországi termékeknek, termelőknek odaítélt díjat Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke adta át.


Veronai baleset - Emmi: a megkérdezettek többsége éjszakára megállítaná az iskolabuszokat

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szombaton Budapesten.


Zalai honvédek Kárpátalján

A Thúry György Múzeum és a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2017. március 27-én, hétfőn, 16.30 órára a Zalai honvédek Kárpátalján című kötet bemutatójára.


A magyar észjárásból adódott…

Kilencven éve, 1927. március 15-én felavatták Kanizsán a Városi Színház és Mozi épületét, vagyis a mai Medgyaszay Házat. Ez a dátum más szempontból is különleges, hiszen ekkor emlékezett meg az ország először nemzeti ünnepként a ’48-as forradalom kitöréséről.


Szépnek látni a betont…

Felfedezni a betonban a lehetőséget az önkifejezésre: nem egyszerű feladat. A Budapesten tanuló Orbán Emesének azonban mégis sikerült, ráadásul olyan ötletesen, hogy anyagkísérletét nemrég Németországban, egy nemzetközi kiállításon is bemutatták.


Kevesebbet alhatunk…

Az igaz, hogy csak egy órával, és csak egy alkalommal, na meg persze, ősszel majd visszakapjuk, de akkor is… Egyébként így van ez már 1980 óta, tudniillik azóta állítjuk március utolsó vasárnapján hajnali kettőkor három órára az órákat.


Kiskirályok kora

Hatszázkilencvenhat évvel ezelőtt, egészen pontosan 1321. március 18-án halt meg Csák Máté, a Vág völgyének és a Tátrának koronázatlan királya. Kastélya Trencsénben állt, és a szlovákok valóban királyként emlegették azt a földesurat, aki nem akarta elismerni Károly Róbert királyunk hatalmát.


A járási mezei diákolimpiára félezer iskolás nevezett

Több száz fiatal versengett a Sétakertben, az iskolásoknak szervezett járási Mezeifutó-diákolimpián. A versenyre az első osztályosoktól a középiskolásokig nevezhettek a diákok. A kicsiknek egy kört, a nagyobbaknak pedig több kört kellett futniuk a parkban. A legjobbak ott lehetnek majd az áprilisi gödöllői országos döntőben.


A magyar múlt nyomában

2015-ben, a 3. orosz-magyar uráli régészeti expedícióhoz Czigóth Sándor kollégánk – a Kanizsa TV segítségével - független filmesként csatlakozott. Mostanra elkészült az expedíció útját bemutató 95 perces film, amelyből a Dél-Urál vidékén felkeresett 20 helyszínt, múzeumokat és régészeti lelőhelyeket, továbbá a földrajzi környezetet ismerhetjük meg. Betekinthetünk a napjainkban már több lelőhelyen folyó orosz‒magyar közös régészeti kutatómunkába, amely az „őshaza” területén élt magyarok elődeinek kora középkori történetét igyekszik tisztázni.


Április végéig lehet jelentkezni a Magyarország legszebb konyhakertje versenyre

Meghosszabbították a szervezők a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű program nevezési idejét a nagy érdeklődésre tekintettel, április 30-ig jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek településükön meghirdetik a versenyt.


Kupakképek - A város számos intézményében készülnek már az alkotások

Hamarosan kezdődik a kupakképek versenyre, javában készülnek az alkotások. A képeket díjazzák is, de a fő cél a jótékonyság. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ kétévente hirdeti meg ezt a versenyt óvodák és iskolák számára. Idén március 29-ig kell a kupakképeket elkészíteni, harmincadikától április ötödikéig pedig a közönségdíjra várják a szavazatokat a központ közösségi oldalán.


Varázslatos mese-versek

Mókás állatok és különleges teremtények költöztek péntek délelőtt a könyvtárba. A Rozgonyi Óvodába, valamint a Rozgonyi-iskolába járó gyerekeknek Dobosi György új könyvét mutatták be. A Varázslatos mese-versekben olvasható történetek életre is keltek a zene és a játék segítségével.


Biztonságos Kanizsa térsége, de javíthatók a mutatók

Véleményeket és javaslatokat várt a rendőrség a Járási Közbiztonság Egyeztető Fórumon, erre a térségből mintegy 100-an kaptak meghívást.


Legutóbb Somogyban öregbítették Kanizsa hírnevét az eraklinosok

Ismét bizonyítottak az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzői, akik a napokban Kaposmérőn mutatták meg, mire képesek a parketten.


Jótékonysági vásár Kiskanizsán

Ma 8 órátóltól délig még várják az érdeklődőket a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban. Jelképes összegért lehet adományokból származó, jó minőségű ruhákat venni, a bevételből pedig a rászorulókat támogatja a kiskanizsai katolikus karitász. A szervezet hagyományos programján gyermekruhákat, játékokat, plüssfigurákat, valamint felnőtt ruházatot is kínálnak, de lábbeliket is lehet venni. Minden száz, kettő- vagy ötszáz forintba kerül. Az összegyűlt pénzből még húsvét előtt tartós élelmiszert, gyógyszert és egészségügyi cikkeket vesznek - tájékoztatott a kiskanizsai eseményről a Kanizsa Televízió.


ÁLLÁS – ÁLLÁS - ÁLLÁS

A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal az alábbi szakmákban, illetve munkakörökben kínál elhelyezkedési lehetőséget:


Beperelte a Heinekent a Szorakész és a Szava

Beperelte a Heinekent a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) a Szabadságvédő Alapítvány (Szava) jogvédő támogatásával a Fővárosi Törvényszéken pénteken, mert álláspontjuk szerint sérti az áldozatokat a sörgyártó termékein található vörös csillag.


Keszthelyi támadók: házi őrizet, illetve lakhelyelhagyási tilalom a gyanúsítottaknak

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2017. március 23. napján hozott határozatot azzal a 3 gyanúsítottal szemben, akik a gyanú szerint 2017. március 20-án délután Keszthelyen kiraboltak egy nőt, aki egy dohánybolt bevételét vitte volna a bankba.


Teljesen helyreállítják a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással az eredeti tervek szerint állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.


A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih

A medvehagyma gyűjtése engedélyhez kötött, és mivel élelmiszernek minősül, ezért árusításkor ugyanazok az általános jelölési, nyomon követési előírások vonatkoznak rá, mint a termesztett zöldségekre, gyümölcsökre - hívta fel a figyelmet a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.


Életöröm és egészség

Hegedűs Györgynének régi vágya teljesült a Csónakázó-tói birtok megvásárlásával, ahol sokfajta gyümölcsfa örvendezteti meg termésével a családot.

A sorozatos tragédiák hatására változott meg életszemlélete, s egy műtét és a diagnosztizált autoimmun betegsége sem vette el a kedvét álmai megvalósításától, és talpra állt.


Az 1956-os forradalom az olajiparban

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM) Papp Simon Népfőiskolai Tagozata március 30-án (csütörtökön) 15 órakor tartja soron következő rendezvényét. Tóth János igazgató köszöntőjét követően Horváth Róbert - Srágli Lajos – Tóth János „Az 1956-os forradalom az olajiparban” című könyvével ismerkedhet meg a hallgatóság.


A nyári időszámítás kezdete 2017. március 26.

A nyári időszámítás kezdete 2017. március 26. Hajnali 2 órakor 3 órára kell igazítani az órák mutatóit.


FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble