Ma 2017. szeptember 21. csütörtök,    
Máté napja van.    
Látogatók száma : 33417036    


Honlapkeszites


  Otthon Melege

Csütörtöktől lehet pályázni az elavult konvektorok cseréjére. Akinek nincs internete vagy szkennere, a Polgármesteri Hivatal alagsori ügyfélszolgálatán kérhet segítséget pályázati anyagának benyújtásához, már csütörtök reggel 8 órától. A jelentkezéshez ügyfélkapus regisztráció is szükséges, amit az okmányirodában lehet igényelni. A pályázat leadása után egy alkalommal van lehetőség hiánypótlásra, az elnyert támogatást pedig egy éven belül kell felhasználni.

A hétvégén is többnyire borús lesz az idő

Pénteken ismét kisüthet a nap, de a hétvége további részében újra borús, többfelé esős lesz az idő, néhol 7 fokig is hűlhet a levegő, de napközben többfelé 19 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.


Holnap jogerős ítélet várható a gyermekpornográfiával vádolt férfi ügyében

Idén februárban ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság elsőfokú eljárásában két év börtönbüntetésre azt a férfit, aki két kislányt is rávett arra, hogy webkamera előtt meztelenkedjenek neki. A fellebbezések folytán a büntetőügy a Zalaegerszegi Törvényszékre került, amely holnap – előreláthatólag – jogerős ítéletet fog hozni az ügyben.


55 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a TV2 Mokka című műsorában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataira reagálva.


Levonulóban van az árhullám a nyugat-dunántúli folyókon

A Rábán, a Kebelén és a Kerkán már levonulóban van az ár, a Zalán Zalabérnél tart az árhullám, a Mura pedig ezekben az órákban tetőzik Letenye térségében - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön kora délután az MTI-t.


Tenisz: a hölgyekre érte meg figyelni

Szabadtéri záró teniszversenynek indult a teniszezők múlt hétvégi kanizsai eseménye, ám egyben az eső áztatta szabadtéri pályák miatt fedett pályás nyitó verseny is lett.
Ebben a helyzetben több versenyző nem vállalta a kemény pályát, azonban így is 13 pár indult a versenyen, hat különböző településről.

A verseny végeredménye. Férfi páros: 1. Pápa Valentin-Szalai Sándor (Nagyatád-Energia Szabadidősport Klub Nagykanizsa), 2. Nagy Csaba-Kondricz Albert (Röpte TC), 3. Kiss László-Tóth Attila (Röpte). Férfi páros 55+: 1. Péntek István-Hofstadter Lajos (Kanizsa TC), 2. dr. Füle Lajos-Kovács Nándor (Energia), 3. Pápa Sándor-Baranyás Zoltán (Nagyatád-Energia). Hölgyek: 1. Henrietta Venturini-Csalló Andrea (Zalaegerszeg), 2.Patard Ágota-Bruncsics Andrea (Röpte-Hévíz), 3. Halász Éva Adrienn-Farkas Viktória (Energia-Zalakaros).


Előzzük meg a kéménytüzeket

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek.


Jól szerepeltek dzsúdósaink

Öt arany, négy ezüst és egy bronzérmet szereztek a kanizsai dzsúdósok Pécsen.


Legalább 5-6 ezer lakás elavult konvektorainak cseréje valósulhat meg

Elindult 1,5 milliárd forintos kerettel a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat az Otthon melege programban, ami legalább 5-6 ezer sikeres pályázatot jelenthet - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Ismét egy hagyatékkal kapcsolatos büntetőügy a Keszthelyi Járásbíróság előtt

A Balaton-parti városban több, hagyatékkal, örökséggel kapcsolatos büntetőeljárás is zajlott az utóbbi időben. Az egyik ügy most került a bíróság elé: holnap áll dr. Palotay András büntetőtanácsa elé a hamis tanúzás bűntettével vádolt K. Zs. D. és társa a Keszthelyi Járásbíróságon.


Holnap autómentes nap Kanizsán

Szeptember 22-én, pénteken autómentes nap lesz Nagykanizsán.

Időpont: 7.00 - 8.30-ig

Helyszín: Eötvös tér - Fő utca - a kerékpárút kezdeténél


Múltidéző: Angyal Bandi, a puszták réme

Szentmártonyi Ónody András, a későbbi rettegett betyár 1760-ban született, nemesi családban. Családja Borsod vármegye egyik legkiterjedtebb birtokával rendelkezett, ő maga gondos nevelésben részesült, mégis betyár életre adta a fejét.Gyermekkorát Sajószentpéteren töltötte, majd sokat időzött a Dusnok pusztai majorságban is. Kétszer is megnősült: első felesége Nyíriből való leány volt, az elszegényedett, de nemesi származású Angyal család leszármazottja. Valószínűleg innen kapta az „Angyal” becenevet.


Új utak az egyházban

Ezzel a címmel tart konferenciát a Nagykanizsai Református Egyházközség és a PEN pénteken.


Add meg a tartozásod, mert kinyomom a szemedet…

Egy kölcsönügylet fajult odáig a megyeszékhelyen, hogy a hitelező nem a helyes utat kereste tovább a kölcsönbe adott pénze visszaszerzésére, hanem erőszakhoz folyamodott, hogy az általa jogosnak vélt tartozás behajtására. Rajtavesztett, hiszen feljelentették, és büntetőeljárás indult ellene, most pedig önbíráskodás és testi sértés miatt is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség. A büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


Szén-monoxid-mérgezés

Két ember lett rosszul tegnap a Király utcában. A kanizsai tűzoltók a helyszínen emelkedett mérgező gáz koncentrációt mértek, ezért a kazánt lezárták. A két sérültet kórházba szállították, a gázmérgezés oka feltehetően a kazán rendellenes működése volt. A fűtés elindulásával a csendes gyilkos megjelenésének esélye is megnő, ezért a szakemberek azt kérik, a szezon előtt ellenőriztessék a tüzelő- és fűtőberendezéseket, valamint a fűtési időszakban szellőztessenek gyakrabban, és ha lehet, szereltessenek fel szén-monoxid-érzékelőket. (Kanizsa TV)


XIX. Pontyfogó Világbajnokság Kaposváron

Halat rak a szákba egy horgász a XIX. Pontyfogó Világbajnokságon a Deseda-tónál Kaposváron 2017. szeptember 20-án. MTI Fotó: Varga György


Árhullám a zalai folyóvizeken

A Mura vízgyűjtő területén 100-120 milliméternyi eső esett az elmúlt napokban.


Dobri Soma ismét remekelt

Összesen 40 startot láthatott a közönség a VIII. Zala Megyei Gyermekügyességi Bajnokság 6. fordulójában.


Színpadi búcsú a színészlegendától

Elköszönt a nagykanizsai közönség a Kossuth- és Jászai-díjas színművésztől Vári Évától.


Augusztusban tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,0 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 269 300 álláskereső szerepelt, több mint 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.     

Az NFSZ a honlapján közölte: az év nyolcadik hónapjában a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 5,9 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 4,0 százalék.


Labdarúgás: UFC-továbbjutás a Magyar Kupában!

UFC Nagykanizsa – Törökszentmiklósi FC 2-0 (0-0)

Labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, a legjobb 64 közé jutásért. Nagykanizsa, 170 néző. Vezette: Derdák M. (Nagy V., Sziber). G.: Gerencsér A. (67.), Lőrincz (91.)

Nagykanizsa: Szabó Á. - Horváth B., Szabó B., Csáki, Hóbor, Hetesi, Gerencsér A., Márton, Horváth D. (Takács D., 90.), Nagy G. (Szalai D., 83.), Péntek (Lőrincz, 46.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

 

Igazi kupamérkőzés keretében feszülhetett egymásnak a két fél a Bányász-pályán, s hogy a vendégek nem csupán bekkelni érkeztek Kanizsára, azt a 4. percben a keresztlécen végződő próbálkozásuk is bizonyította.


Már felütötte fejét a csendes gyilkos!

Az elmúlt napok jelentős lehűlése miatt egyre több háztartásban kezdenek el pár órára befűteni, otthonukat melegebbé tenni. Továbbra sem szabad megfeledkezni a fűtési szezon egyik legnagyobb veszélyforrásáról a szén-moxoxid-mérgezésről, ami miatt ma hajnalban két ember kórházba került Nagykanizsán.


Cseresnyés: a kormány költségvetési és uniós forrásokkal is támogatja a fiatalok foglalkoztatását

A kormány a Munkahelyvédelmi akció keretében költségvetési, az Ifjúsági garancia rendszer segítségével pedig európai uniós forrásokból támogatja a fiatalok foglalkoztatását - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten az #énjövőm-  Regeneráció a munkaerőpiacon- Szakmai délelőtt a fiatalok integrációjáról című rendezvényen.


A kormányzati intézkedéseknek és a piaci hatásoknak köszönhető a reálbérek növekedése

A kormányzati intézkedéseknek és a piaci hatásoknak köszönhető a reálbérek növekedése, a kilátások alapján a keresetek további növekedésére lehet számítani - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.


Lentiben egy kerítő, a megyeszékhelyen pedig egy garázda áll a bíróság elé

Holnap Lentiben és a Zalaegerszegi Járásbíróságon is munkában lesznek az ítészek: a dél-zalai kisvárosban egy kerítéssel vádolt férfinek, míg a megyeszékhelyen pedig egy verekedő „kidobó” embernek és társának kell számot adnia tettéről a büntetőbíróság előtt.


Figyeljünk oda: Ősz, eső, csúszós utak

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy súlyos, két könnyű sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járőrök öt főt fogtak el és három személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt.


FRISS HÍREK
05:09 - Otthon Melege

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble