Ma 2017. május 29. hétfő,    
Magdolna napja van.    
Látogatók száma : 30389402    


Honlapkeszites


  Gyász helyett tisztelgés

Az elesett katonák emléke ma is Magyarország függetlenségének és szabadságának megőrzésére kötelez. Hőseink példája ma is fontos és irányt mutató. Ők ugyanis azért küzdöttek, azért áldozták életüket, hogy Magyarország magyar ország maradjon. Erről is beszélt Kiskanizsán, a hősök napi megemlékezésen Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. A politikus azt mondta: az ő emlékük és tiszteletük arra kötelez bennünket, hogy mi is ezt tegyük, mert bár most nem fegyverrel jönnek ellenünk, hanem politikai és gazdasági támadásokkal, de a tét ugyanaz, mint oly sokszor az évszázadok során: Magyarország függetlensége és szabadsága.Felfüggesztett börtön ezer védett madár miatt

Nem jogerősen 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a két olasz állampolgárt, akiknek az autójából egy igazoltatás során 1001 db védett madár teteme került elő.


Mindenkit ugyanarra kell megtanítani, csak mindenkit másképp

Ezzel a szemlélettel igyekszik tanítani Gáspár-Varga Krisztina, aki élete során volt már benzinkutas, irodista, méhész, dolgozott a kanizsai állatmenhelyen, egy gyorsbüfében és a nagykanizsai javítóintézetben is, de mindig visszatért „eredeti” szakmájához. Mindenkihez meg kell találni a kulcsot, vallja a tanárnő, akinek, ha egy iskolában tanítana, meglehetősen könnyű dolga lenne az elfogadottság terén. De nem egy suliban tanít matematikát, hanem a volán mögött oktatja az autóvezetés csínját-bínját. Jó néhány éve ezt csinálja, de még mindig be-be néznek a gépkocsijába: nő tanít férfit autót vezetni? Ha tudnák, hogy még profi szinten motorozik is…


Az 1867-es kiegyezésre emlékező ezüstérmét bocsátott ki az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az 1867-es kiegyezés 150. évfordulójára 20 ezer forint névértékű ezüst emlékérmét bocsátott ki hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban, Budapesten.


Idén nem építik meg

Mint az fotónkon is látható, az eredeti elképzeléstől eltérően csak a jövő év tavaszán fog megépülni a néhány hónapja elbontott zalakarosi kilátó. Addig se búslakodjunk, hiszen a tervek szerint idén októberben átadják a közönségnek a nagykanizsai, Csónakázó-tavi kilátótornyot, ahonnan majd mindenki kedvére gyönyörködhet a dél-zalai táj szépségében. (Fotó: dr. Papp Attila)


ÁSZ: nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013-2015 között

Nem működött eredményesen a parlagfű elleni védekezés rendszere 2013 és 2015 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek eredményeit hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra.


Megyei I. osztályú foci: gólokkal nem spóroltak a kanizsaiak...

UFC Nagykanizsa - Türje SE 10-1 - A vendégek a második félidőre nem tudtak kiállni, a találkozó félbeszakadt
Zala megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 29. forduló. Nagykanizsa, 100 néző.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros, Zsirai A., Csáki, Kulcsár O., Gerencsér A., Kulcsár R., Zsirai P., Szalai D., Kisharmadás G., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Sportszakmai értelemben a mérkőzésről sok érdemlegeset írni nem érdemes, ahogy azt megtudtuk, a türjeiek négy sérült játekosa mellett többen munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudták vállalni a meccset. A hazaiak pedig tették a dolgukat, az UFC mint listavezető termelte a gólokat a sereghajtó ellen.


Alig javult a munkavédelmi szabályok betartása az első negyedévben az előző évihez képest

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon, az ellenőrzött  3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.


Megkezdődött a 25. Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Vasárnap ünnepélyesen megnyitották a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet a Kisrécséhez tartozó Kendlimajorban. A két hétig tartó alkotótelepre a résztvevők nagy része már megérkezett. Így a legtávolabbi országból, Indonéziából és megérkeztek a festőművészek.


Az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt kiállítás

Csejtei Péter, az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt kiállítás a Plakát Kultúrkocsmában. A Zenészek, színészek, festők című tárlaton ismert emberek portréi láthatók. Ezek között fotorealisztikus és plakátszerű alkotások is vannak.


Idén tovább csökkenhet a munkanélküliség

Tovább folytatódhat a munkanélküliek arányának csökkenése idén, azonban a munkaerőpiaci helyzet javulásában elsősorban a bérek emelkedése lesz a domináns az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.


Érettségi - Véget értek az írásbelik, hamarosan kezdődnek az emelt szintű szóbelik

Befejeződtek az írásbeli érettségik, a vizsgák következő állomásaként június 8-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.


A dobogó legfelső fokára állhattak a kanizsai sportlövők

A hétvégén került sor a Magyar—Szlovén MK Liga ez évi 3. fordulójára a Gellénházi SZK szervezésében. Az indulóknak 50 méteres pályán egyéni és csapatversenyben kispuskával, fekvő testhelyzetből 30 lövéses versenyszámban kellett bizonyítaniuk tudásukat.


Andrásfalvy Bertalan előadása a múzeumban

A Thúry György Múzeum és a Thury György Népfőiskola tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2017. május 30-án, kedden, 16.30 órára Dr. Andrásfalvy Bertalan: A magyar nép természetközeli élete - erdő- és vízgazdálkodás című előadására.


Visszaültek az iskolapadba

A szakképző intézmény alapításának 60. évfordulója óta szerveznek öregdiák-találkozókat.


Véradás

A héten a következő helyszíneken várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete:


Konfirmációt tartottak a református gyülekezetben

Az ünnepi istentiszteleten négy iskolás és öt felnőtt tett konfirmációi fogadalmat – ők jövő vasárnap, pünkösdkor részesülhetnek először az úrvacsora szentségében.


Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap délután az ’56-os Emlékkert

A város gyermeknapi rendezvényén zenés-énekes előadások, bűvészbemutatók és számtalan szórakozási lehetőség biztosította a felhőtlen és vidám kikapcsolódást a családok számára.


Tűzoltó leszek...

Az ország csaknem 300 pontján tartottak vasárnap katasztrófavédelmi gyermeknapot.


Gyereknap a centrumban

Igazi programkavalkád várt a családokra. Bevásárlás közben sem maradt el a gyereknap. A Kanizsa Centrum idén is – sorrendben már negyedik alkalommal – szervezett programokat a fiataloknak május utolsó vasárnapján. A gyerekeket különböző foglalkozások, kézműveskedés és nyereményjátékok várták - számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.


A hazáért és a családért

A HONSZ nagykanizsai tagjai is megemlékeztek a magyar hősök napjáról.


Meteorológiai szolgálat: strandidővel búcsúzik a tavasz

Strandidővel búcsúzik a tavasz, míg egy közelben húzódó hidegfront hatásaként a meteorológiai nyár első napjai hozhatnak némi felfrissülést - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap Facebook-oldalán.


A GVH az új gépjárművek forgalomba helyezésével összefüggő költségek csökkentését javasolja

A Gazdasági Versenyhivatal az új gépjárművek forgalomba helyezésével és üzemben tartásával összefüggő költségek (például: regisztrációs adó, illeték)  csökkentését javasolja az új autók, ezen belül a környezetkímélőbb típusok vásárlásának ösztönzése érdekében, mindez ugyanis egyebek mellett kedvező hatást gyakorolna a gazdaság fehéredésére - derül ki a GVH piacelemzési tanulmányából, amelyet a hivatal juttatott el az MTI-hez.


A Jankó-kút és Hasszán bég legendája

Azon a helyen, ahol Korosecz Lászlóval, a Miklósfai Új Út Horgászegyesület elnökével elkezdtük sétánkat a Bunya völgyben meghúzódó horgásztó körül, szép, gondozott környezet, csend, jó levegő fogadott bennünket. Alig borzolta szellő a tó vizét. A miklósfai templom harangja még nem ütötte el a delet, a gáttal összekötött két tavat körbeülték a horgászok. A halak még nem voltak éhesek. A mezei úton átsétálva vidám kirándulók érkeztek Bagoláról. Gether László a rokongyerekek társaságában rögvest helyet foglalt egy asztalnál.


Megújuló vasúti pálya a Dél-Balaton partján

Még néhány hét, és egy teljesen megújult vasúti pályatesten utazhatunk végig a Balaton déli partján. Fontos ez, és nem csak a turistáknak és átutazóknak, hanem nekünk, nagykanizsaiaknak is. Hiszen számos kanizsai rendelkezik kisebb – nagyobb nyaralóval, hétvégi házzal a Balatonberény – Balatonmáriafürdő – Balatonfenyves – Bélatelep – Fonyód „karéjban”, a Dél-Balaton partján.De sok dél-zalai ember „csak” kikapcsolódni is előszeretettel utazik Somogy megye e népszerű térségébe.


Opten: ötéves csúcson a végelszámolások

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.


FRISS HÍREK
05:20 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble