Ma 2017. április 26. szerda,    
Ervin napja van.    
Látogatók száma : 29445562    


Honlapkeszites


  Átadták a modernizált, felújított Nagykanizsai Tankerületi Központot

Felelős és hatékony munkát kért az ott dolgozóktól Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a Nagykanizsai Tankerületi Központ ünnepélyes avatásán. A 21. század követelményeinek megfelelő irodákat a város és a Klebelsberg Központ együttműködésében alakították ki.

Január vége óta dolgoznak a központ munkatársai a Vécsey utcai épületben. Feladatukat, a köznevelés irányítását a mai kor követelményeinek megfelelő irodákban végezhetik. Az iskolai alapok pedig minden későbbi képzésre hatással vannak. „A legfontosabb feladatot, a jövő generációinak nevelését irányítják ők. Ellenőrzik és segítik azt a munkát, ami az általános iskolákban és a gimnáziumokban folyik. Hisz' tudjuk nagyon jól, a köznevelés az alapja minden további lépésnek, minden további oktatásnak" - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.Huszonegy évvel ezelőtti zalai gyilkosság ügyében hozott ítéletet a Pécsi Ítélőtábla

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte szerdán a Pécsi Ítélőtábla F. Rajmundot, aki huszonegy évvel ezelőtt, alig 18 évesen fejbe lőtt, majd kirabolt egy vele szexuális kapcsolatban álló férfit a Zala megyei Csapiban. Az ügyben korábban bűnsegédként tizenhárom évre ítélt másodrendű vádlottat - bizonyítékok hiányában - felmentette a tábla.


A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.


Pályázat útján országossá terjesztenék az Anyák háza-programot

A gyermekek betegjogainak jobb érvényesüléséért országossá terjesztenék az Anyák háza-programot, a pályázat célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, -osztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson méltó körülmények között.


Újabb két dokkoló-állomással bővül a Közösségi Bérkerékpár Rendszer

Nemsokára a nagykanizsai Csónakázó-tónál, illetve a dél-zalai város Hevesi utcájában is dokkolhat, vagy éppen bringára ugorhat az, aki a Kanizsa Bike Közösségi Bérkerékpár Rendszert igénybe véve szeretne eljutni céljához.


Cseresnyés Péter: a vállalatok készek magasabb bért fizetni a jó szakembereknek

Magyarországon a vállalatoknak egyre több jó szakemberre van szükségük, ezért hajlandók magasabb bért is fizetni a naprakész tudással rendelkezőknek - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán a Szakma Sztár Fesztivál záró rendezvényén.


Vízilabda OB I B: győzelem szoros meccsen

MAFC „111” (13.) – Kanizsa Vízilabda SE (9.) 8-9 (3-5, 0-0, 2-2, 3-2)
OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló. Budapest, 30 néző. Vezette: Homonnai, Besenyei.
Kanizsa:
Pelle - Bakó 2, Kaszper dr. 3, Cserdi 2, Albert 1, Szepesi 1, Kéri. Csere: Kiss Cs. (kapus), Virt M., Molnár D., Skriba, Gulyás dr. Edző: Simonka Ferenc.

MAFC az alapszakaszban hazai környezetben veszélyes ellenfél volt, így a Kanizsa VSE-re sem várt egyszerű találkozó, ráadásul a meccs előtt derült ki, hogy a vendégeknél Klie Ferenc sérülés miatt nem tud vízbe szállni.
Jól kezdett a KVSE, Cserdi István és Albert Barnabás akciógóljaival kétgólos vezetést szereztek, majd Szepesi Bence büntetőt hibázott. Egyenlített is a MAFC emberelőnyös találatokkal és ezt követően is mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A védekezésekbe mindkét oldalon sok hiba csúszott. Cserdi fórból szerzett góljával újra a Kanizsa VSE-nél volt az előny, de a MAFC egyenlített. A negyed vége ismét a Simonka Ferenc együtteséé volt, előbb Bakó Csaba majd Szepesi értékesítette gólhelyzetét.


Öngyulladás okozhatta a zalabéri hulladéklerakóban keletkezett tüzet

Valószínűleg öngyulladás okozhatta a nagy kiterjedésű tüzet hétfő este a zalabéri regionális hulladéklerakóban, ahol 30 óra után sikerült teljesen megfékezni a lángokat - közölte a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatóján a Zalaispa Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója.


40 milliós költségvetési csalás

A vád szerint az I. rendű vádlott egy zalai  betéti társaság képviselőjeként a 2009 és 2010-es években   14.335.625 Ft vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. Az I. rendű vádlott ezen túlmenően számlákat állított ki a II.  rendű vádlott által képviselt kft. részére, annak ellenére, hogy a bt. a számlákban foglalt szolgáltatásokat a megrendelő kft. felé nem végezte el.


Gyermek-elsősegélynyújtó tanfolyam szülőknek


Női kosárlabda: Az MTK II után következhet a Kecskemét

Kanizsai Vadmacskák SE - MTK Budapest II 74-63 (16-15, 20-11, 21-15, 17-22)
Női amatőr NB I-es kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9-16. helyért, visszavágó. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Szalai, Földesi.
Kanizsa:
Fekete (12/6), Hegyi (12/6), Fuisz (26/3), Bánhegyi (14), Zsámár (5). Csere: Kötő (3), Kovács R. (2), Sánta, Szőlősi, Scheiber. Edző: Gábor Erzsébet.

Hazai környezetben is szorosan indult az MTK II-vel szembeni meccs, Fekete Csilláék az első negyedben még nem tudtak ellépni ellenlábasuktól, a második negyedben aztán egy 20-11-es etapot produkálva már náluk volt az összesített előny, amit a harmadik tíz percben növelni is tudtak. A vendégek az utolsó felvonásban aztán egy nagy hajrával próbálkoztak, de a vendéglátók ezt jól ellensúlyozva nyerték az összecsapást (74-63), egyben a párharcot is (135-129).


BM: jövőre 200 ezer alá csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma

Idén év végére 210 ezerre, jövőre pedig 190 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak átlagos létszáma - mondta Réthy Pál, a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási és logisztikai főosztályának vezetője.


24 óra foci a BLG-ben


Konferencia a gépjármű lefoglalásról

A Nyitott Igazságügy partnerség jegyében „Gépjármű lefoglalások gyakorlata a közlekedési bűncselekmények viszonylatában nemzetközi kitekintéssel” címmel közös konferenciát szervezett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zalaegerszegi Törvényszék 2017. április 25-én.


Tállai: több mint 820 ezer bevallási tervezetet postázott már az adóhivatal

Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.


Vendégház készül a tóparton

Nemrégiben számolt be a kanizsaujsag.hu hasábjain Dénes Sándor polgármester a Csónakázó-tóval kapcsolatos önkormányzati beruházási, fejlesztési tervekről, mint ahogy az is tudható: a Zalaerdő Zrt. szeptemberre kétszintes kilátóvá varázsolja a Csó-tó fölé magasodó, elöregedett tornyot. Azonban a Nagykanizsa egyik legszebb zöldövezeti környezetében fekvő tóban nemcsak a város vezetője, hanem magánbefektetők is lehetőséget látnak.


Az egykori polgármester, dr. Krátky István unokája érkezett Nagykanizsára

Bár kevés ideig élt itt, Lugos Margit ezer szállal kötődik Nagykanizsához: nagyapja, Krátky István 1930 és 1944 között a város első embere volt, és igazi lokálpatriótaként dolgozott Kanizsa felvirágoztatásáért. A néhai polgármester unokája tegnap hazalátogatott.


Aktualitások – KanizsaFest

Kezdődnek a forgalomkorlátozások, lesz ötszáz kispárna a csatához, a Végvári Vasember Kupát pedig elnapolták – csütörtökön indul a KanizsaFest.


Zalakarosi sakkfesztivál - Huszonöt ország 300 versenyzője indul

Huszonöt ország 300 versenyzője vesz részt a május 18. és 26. között sorra kerülő 36. zalakarosi sakkfesztiválon, amely férfi és női magyar bajnokság is lesz egyben.


Vigyázzunk magunkra

A WHO adatai szerint az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban a szív- és érrendszeri betegségek állnak a halálozási statisztikák élén.


Kor-határtalanul

Az egykori tévés bemondóval, Endrei Judittal találkozhattak a kanizsaiak.


Rajtuk múlik a jövő

Fenntarthatósági témahetet szervezett a Zsigmondy-iskola.


Zsolnay Porcelánmanufaktúra: jogellenesen mondtak fel a cég egykori dolgozói

Jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója tavaly, ezt a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is megerősítette hétfői nem jogerős döntésében - közölte a vállat jogi képviselője kedden az MTI-vel. A dolgozók képviselője az ítéletet úgy kommentálta, hogy a bíróság szerint megalapozott volt a munkavállalók felmondása, de nem érte el a rendkívüli felmondáshoz szükséges "súlyosságot"; a döntés ellen fellebbezni fognak.


Huszonnégy óra alatt sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen

A hétfő esti riasztás után 24 órával sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen, de  a tűzoltók még éjszaka is a helyszínen maradnak - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.


Nyitott Balaton akció tavaszi programsorozattal

A Nyitott Balaton tavaszi programsorozatában 128 vendéglátóhely, 108 program, 156 szálláshely, új tókerülő kerékpáros akció, és több kutyás program is várja azokat, akik április 28. és május 14. között látogatnak el az üdülőrégióba - hangzott el a szervezők sajtótájékoztatóján kedden Siófokon.


KOKSZosok a Kanizsafesten

Idén sem maradhat el a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő oldtimeres kerékpáros felvonulás. A rendezvény az Utcatánc fesztivál kísérő programjaként kerül megvalósításra, melyre közel 120 fő oldtimer kerékpárost várunk, 4 országból, 8 oldtimer egyesület jóvoltából. Idén az Ausztriai Bad Radkersburg is képviselni fogja az oldtimer eszméket, Így most már tényleg elmondhatjuk, hogy " nemzetközivé " sikerült tennünk a 3 éves munkánkat.


FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble