Ma 2017. március 24. péntek,    
Gábor napja van.    
Látogatók száma : 28618888    


HonlapkeszitesA háztartások jövedelmének növekedése a kiskereskedelménél is gyorsabb

Magyarország erősödését jól mutatja, hogy a háztartások jövedelmének emelkedése meghaladja a kiskereskedelmét, ami a háztartások továbbra is erős megtakarítási hajlandóságát, a fogyasztás további növekedésének lehetőségét mutatja - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben a tárca a KSH csütörtökön nyilvánosságra hozott januári kiskereskedelmi adataira reagál.


Az NGM kiemelte, hogy nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése az év első hónapjában is meghaladta az Európai Unió átlagát.     

A nemélelmiszer-kiskereskedelemben már több mint három éve tart a bővülés, az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma annak ellenére nőtt januárban, hogy már 2014-ben meghaladta a válság előtti rekordszintet - tették hozzá.     

2010 januárja óta a kiskereskedelmi forgalom 19,4, 2014 év elejétől pedig 16,3 százalékkal nőtt Magyarországon.     

A javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően a fogyasztás 2003 óta nem látott ütemben bővült 2016-ban. Különösen kedvező a minisztérium szerint, hogy a több hónapja tartó gyorsuló bővülés, valamint a hitelezésben is megmutatkozó erőteljes élénkülés arra utal, hogy a háztartások a válság során elhalasztott kiadásaikat elkezdték pótolni.     

A masszív bértömeg-növekedés és az emelkedő lakossági bizalom nyomán 2016-ban a háztartások fogyasztási kiadása a decemberi makrogazdasági és költségvetési előrejelzéssel összhangban 4,9 százalékkal nőtt.     

A várakozások szerint a múlt év novemberében megkötött, hatéves bérmegállapodás a jövedelmek emelkedésén keresztül gyorsíthatja a fogyasztás növekedését az idén is - olvasható a közleményben.

MTI - Kanizsa2017-03-24 08:48:00


  Indul a nyári időszámítás

Minden év március utolsó vasárnapján – idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta Magyarország is villamos energiát spórol.


  Kampányt indít az építőipari szakmák népszerűsítéséért a Mapei Kft.

Kommunikációs kampányt indít az építőipari szakmák népszerűsítése érdekében általános iskolásoknak és szüleiknek az építőipari Mapei Kft. - mondta Markovich Béla, a társaság ügyvezetője sajtótájékoztatón.


  Az új laborokban a kutatás-fejlesztés mellett a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetnek

A víz világnapján átadták a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ legújabb laborjait. Itt a szakemberek mellett diákok is végezhetnek kutatásokat és bekapcsolódhatnak a munkákba is, a központ ugyanis nagy hangsúlyt fektet a tehetségek gondozására.


  Minősített pályázatírókkal segíti az agrárgazdasági kamara a források lehívását

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Pályázati Tanácsadói Hálózata segítséget nyújt mintegy 400 ezer tagjának a pályázatok kiválasztásában, elkészítésében, megvalósításában, a rendelkezésre álló források hatékony lehívásában.


  Zala megyében 17 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly óta

Zala megyében 17 százalékkal csökkent februárban az elmúlt év azonos időszakához képest az álláskeresők száma - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya szerdán az MTI-vel.


  Pályázati felhívás ingatlanvásárlás támogatására

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a vállalkozás-támogató programjáról szóló 78/2011.(VII.11.) önkormányzati rendelet alapján 2017. évre vonatkozóan pályázatot hirdet ingatlanvásárlás támogatására vissza nem térítendő pénzügyi támogatás formájában.

Részletek a város honlapján.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble