Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154614    


HonlapkeszitesCseresnyés: A kormány intézkedései nemcsak az elvándorlás ellen hatnak...

A kivándorlásról és az agrárgazdaság helyzetéről is szó volt pénteken az interpellációk között az Országgyűlésben, majd az azonnali kérdések és válaszok órájában az agrártámogatások, az ápolók, valamint a közszolgálati dolgozók bére is felvetődött.     


Farkas Gergely (Jobbik) szerint a fiatalok lábbal szavaznak. A Publicus Intézet felmérésére hivatkozva azt mondta 1,2 millió ember tervezi, hogy külföldön vállal munkát. A fiatalok között különösen nagy ez az arány, negyven százalékuk vállalna külföldön munkát - tette hozzá. Szerinte a fiatalok lábbal szavaznak, nem kalandvágyból, hanem kényszerből mennek el az országból, mert az oktatás, az egészségügy romokban hever, megalázóan alacsonyak a bérek, nagy a korrupció, lakhatási és megélhetési reménytelenség uralkodik.     

A kivándorlás Magyarország egyik legnagyobb problémája - hangsúlyozta, azt kérdezve, miért nem foglalkozik a kormány érdemben ezzel.     

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért is felelős államtitkára szerint az európai uniós tagság egyik vívmánya, hogy a magyarok is bekapcsolódhatnak a személyek és a munkaerő szabad áramlásába.     

Azt mondta, tapasztalható visszatérés is és szó sincs egymillió elvándorolt magyarról és milliós elvándorlási szándékról. Szerinte a kutatást annak a Pulai Andrásnak az intézete készítette, aki a Gyurcsány-kormány idején milliós megbízásokat kapott, így a felmérés nagy valószínűséggel politikai célokat szolgálhat.    

Elmondta, a kormány foglalkoztatást elősegítő intézkedései és a bérek emelése nemcsak az elvándorlás ellen hatnak, hanem elősegítik a kivándoroltak hazatérését is.

MTI - Kanizsa2017-06-24 11:33:00


  Boros Imre: 600 ezer forint körüli bruttó átlagbér közelítene az uniós átlaghoz

Boros Imre közgazdász szerint 550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő.


  Vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte az Agrárkamara

A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.


  Cseresnyés Péter: a versenyszférában is emelkedtek a reálbérek

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.


  Több száz termelői piac működik az országban

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) adatai szerint.


  Több a megbízható adózó

Tavaly decemberhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól megbízható minősítést kapott. A NAV az első negyedévben több mint félmillió adózót minősített, ezeknek pedig csaknem 40 százaléka felelt meg a megbízhatóság valamennyi feltételének.


  Sikertörténet az idén bevezetett e-szja

Egyértelműen sikertörténet a személyi jövedelemadó elektronikus bevallási rendszere - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy két év alatt sikerült a rendszert kifejleszteni és átállni papíralapúról az elektronikus bevallásra.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble