Négy területen kíván eredményes évet zárni a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat

facebook megosztás

Oktatás és innováció, szociális terület, kultúra – ezek azok a szegmensek, amelyek alapján dolgozni kíván a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023-ban. A részletekről Teleki László számolt be a mai sajtótájékoztatón a Bogdán János Közösségi Házban. 

Az oktatás és az innováció éve lesz 2023 a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A közoktatás területén a tanodai programokat kívánják beilleszteni a munkarendbe, hogy minél több fiatalnak segíthessenek.

– A másik oldalról pedig a tájékoztatást fogjuk a közoktatási intézményekbe elvinni, tehát a Roma Holokauszt kiállítást több általános iskolába kívánjuk eljuttatni, illetve a kultúránkról egy szeletet szeretnénk bemutatni az általános iskolásoknak, középiskolásoknak – nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. 

A felnőttoktatás szintén hangsúlyt kap 2023-ban. A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a szakképzésben, az érettségire való felkészülésben is segít – nem utolsó sorban azok is fókuszban lesznek idén, akiknek a 8 általánoshoz hiányzik egy-egy esztendő. A szervezet az elmondottakon túl a szociális területre is figyelmet fordít

– Érzékelhető, hogy a rezsiköltségek és az infláció miatt egyre többen váltak szegénnyé Nagykanizsán is. Ezért a tartós élelmiszerek és az egyéb más lehetőségek megteremtését próbáljuk meg a következő időszakban is eljuttatni a lakosság irányába. Amennyiben tudunk mi is kérni és kapni, úgy továbbosztjuk azt az adományt, amit megkaptunk az elmúlt időszakban – tette hozzá Teleki László. 

A kulturális alappillér nem elhanyagolható 2023-ban sem, a beás, illetve lovári nyelv oktatásán felül ebben az esztendőben is számos olyan programot, kiállítást, koncertet szerveznek a nemzetiségi önkormányzatnál, amelyek az autentikus roma kultúrát és hagyományokat őrzik.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.