Ételosztás lesz a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban a hétvégén

facebook megosztás

 A hír tegnap jelent meg a közösségi oldalakon a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az ANOSZTRU Országos Egyesület közös felhívásáról. A kezdeményezés egyik fő oka az elmúlt napok hideg időjárása, ami különösen megnehezíti a rászorulók mindennapjait.    

Minden rászorulót várnak a Teleki úti intézményben szombaton és vasárnap. Főtt kolbász, kenyér, meleg tea várja a betérőket.

– Azért gondoltuk ezt, most mínuszok vannak folyamatosan. Akiket megcéloztunk vagy kint alszanak folyamatosan vagy fűtetlen lakásokban vannak, ezért nagyon fontosnak éreztük azt, hogy próbáljunk meg segíteni rajtuk –nyilatkozta Teleki László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Ezt a hétvégét „bevállaltuk” – fogalmazott Teleki László. Anyagilag és személyzettel is próbálunk mindazoknak segíteni, akik valóban rászorulnak – tette hozzá.

– Az ANOSZTRU-val közösen próbáljuk megfinanszírozni és megoldani ezt a kérdést. De nagyon sokszor nem pénzügyi kérdés az, hogy segítünk-e vagy nem. Hanem hozzáállás kérdése. Ebben az esetben is köszönet külön a kollégáknak, hogy mind a két nap bejönnek, természetesen ingyen és bérmentve – emelte ki Teleki László.

  Szombaton és vasárnap is, 11-től 13 óráig várják a rászorulókat a Teleki úti közösségi házban. A továbbiakkal kapcsolatban Teleki László azt mondta: az időjárástól és az igényektől függően folytatják az akciót. 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.