Idén is ünnepeltek és pihentek a kanizsai kórház munkatársai a Semmelweis-napon

facebook megosztás

A Csónakázó-tónál ünnepelték a Semmelweis-napot a Kanizsai Dorottya Kórház munkatársai. A jó hangulatú eseményen elismerték az előző év kimagaslóan teljesítő kórházi dolgozóit, a Semmelweis-emlékérmet idén Ruszwurm Andrea főorvos vehette át az intézményvezetőtől.  

Az egész napos program az elmúlt évekhez hasonlóan egyszerre szólt az egészségügyi munka megünnepléséről és a pihenésről. A kórházi dolgozók családtagjaikkal érkeztek az eseményre, a szervezők minden korosztályra gondoltak, így a főzőverseny mellett idén is megválasztották a kórházi szépségkirálynőt.

– Ez az egyetlenegy nap, amikor éves szinten végre ünnepelhetjük magunkat is. Az év 365 napján folyamatosan dolgozunk. Itt Nagykanizsán évtizedek óta hagyomány, hogy a Csónakázó-tónál ünnepeljük a Semmelweis-napot. Ez egy kötetlen családi rendezvény, az osztályok külön asztaloknál főznek, főzőversenyt rendezünk az asztalaiknál, szépségkirálynőt választunk, és különböző gyermekprogramokat szervezünk –nyilatkozta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház igazgatója.

A hagyományoknak megfelelően kiosztották a főigazgatói kitüntetéseket és kiváló dolgozói elismeréseket, valamint a főorvosi és adjunktusi kinevezéseket is. Az évente egy dolgozónak odaítélt Semmelweis-emlékéremmel Ruszwurm Andreát tüntették ki.  A belgyógyászati szakrendelés vezetője 53 éve dolgozik az orvosi pályán.

– Én annak örülök ha először is a betegek ismernek el, mert azért lettem orvos és azért vagyok orvos. De annak is örülök, hogyha tudomásul veszi a vezetőség és a munkatársaim, hogy megteszünk mindent a betegekért, ami tőlünk telik – hangsúlyozta Ruszwurm Andrea főorvos.

Idén a Kanizsai Dorottya Kórház mintegy 40 munkatársa kapott valamilyen elismerést.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.