Egésznapos horgászversenyt rendeztek a Csó-tón

facebook megosztás

A Csónakázó-tó adott otthont hétvégén az első 24 órás Pontyfogó Kupának. A nagykanizsai Zrínyi Horgászegyesület nyílt nevezésű bajnokságán, minden korosztály megmérettette magát, bármilyen horgászmódszert lehetett alkalmazni. Több mint 200 kg halat fogtak ki a versenyzők és összesen 121 darab hal került a szákokba.  

A horgászmódszer tekintetében nem volt megkötés, a 24 óra alatt bármilyen megoldást használhattak, kombinálhattak és cserélhettek is a nevezők. Az értékelésbe kizárólag csak a kifogott pontyok össztömege került. A versenyen az országos és a helyi horgászrend volt érvényes – emelte ki Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke. A szervezők a program alatt három alkalommal megvendégelték a versenyzőket. A bajnokság szombaton kezdődött és vasárnap zárult.

– Igyekeztünk minél több embert erre a versenyre idecsalogatni, úgy gondolom, hogy sikerült is, hiszen a mezőnyt végignézzük, akkor az életkor tekintetében is nagyon széles a paletta, ifjúsági horgászunk is van és nyugdíjaskorú horgásztársaink is szép számmal jöttek. Ezen kívül látok itt házaspárokat, szülőt a gyermekével, tehát úgy gondolom, hogy megfelelő az érdeklődés a programra. A verseny 24 órás, tehát déltől, délig fog tartani a verseny –   mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke. 

Rada Kornél 3 éves kora óta jár édesapjával horgászni, 6 éve már versenyekre is nevez és folyamatosan fejleszti magát.

– Nekem is ez az első versenyem, én ilyen hosszún nem szoktam lenni, Én ob-ra meg kisebb versenyekre járok. Ilyen ötórás versenyekre, most ez a 24 óra húzós, de talán több halat tudunk fogni. Elég rendhagyó egyébként itt – árulta el Rada Kornél.

Vörös Gábor nem vett még részt ilyen versenyen, de kihívást érzett benne, ezért szerette volna ezt is kipróbálni.

– Igazából bojlis horgász, tehát ez az első ilyen versenyem, hosszabb versenyekre szoktam menni, nem ilyen rövidre. Nagykanizsai vagyok, nagykanizsai egyesületnél – emelte ki Vörös Gábor.

Három szektorban zajlottak a megmérettetések, minden szektorban volt 3 helyezett és összesítettben a verseny 3 legjobbját díjazták egy-egy kupával. Végül Rada Kornél 41 kilogrammal lett az első, második helyen Nagy Tibor végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Pálya Norbert léphetett. A legnagyobb halat ifj. Bunics Attila fogta ki, ami több mint 10 kilót nyomott.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.