Hétközi megyei rangadó a kupában

facebook megosztás

A női kosárlabda amatőr NB I Zöld csoportjában a harmadik forduló küzdelmeit rendezték az elmúlt hétvégén, s a Kanizsai Vadmacskák SE – az előző körhöz hasonlóan - hazai környezetben a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia együttesét fogadta. A kanizsaiak két bajnoki után egy-egy győzelemmel, valamint vereséggel álltak a bajnokságban.

Kanizsai Vadmacskák SE (6.) - Kiss Lenke KA (1.) 47-92 (18-26, 6-20, 15-22, 8-24)

Amatőr NB I Zöld csoport női kosárlabda-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa, Russay-csarnok, 70 néző. Vezette: dr. Popgyákunik, Kovács M.

Vadmacskák: Németh L. 10, Rezsek 9, Kiss Szabó 14, Szilágyi 5, Kékesi 4. Csere: Scheiber 1, Bagonyi 2, Simon E. 2, Simon-Riechel, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.


A Kanizsai Vadmacskák SE (fehér szerelésben) kosárlabda együttese, amíg tudott, próbált minél többször eredményesen támadni a Kiss Lenke KA ellen

Fotó: PL

A korábbiakban is, amikor a Kiss Lenke KA fiataljai látogattak Nagykanizsára, volt az eseménynek egy különös bája, hiszen a nevelőklub névadója, egyben elnöke, a magyar női kosárlabdázás egyik legendás alakja, 1989-ben egy rövid időszak erejéig Nagykanizsán, a MÁV NTE színeiben kosarazott is. A Vadmacskák kispadján pedig a helyi ikon, Gábor Erzsébet osztotta instrukcióit tanítványainak, akik a találkozó elején nem is voltak „hajlandóak” feladni azon tervüket, hogy riválisuk nyomában maradjanak. Idővel persze kiütközött a nagyobb rutin és a korábbi években a másik, erősebb csoportba rangsorolt fővárosiak meg is nyerték - biztosan - a találkozót.

- Ellenfelünk képzettebb, erősebb, jóval rutinosabb csapat volt, s amíg tudtuk, igyekeztünk velük felvenni a versenyt – fogalmazott a Vadmacskák edzője, Gábor Erzsébet. - Lányainknak az ilyen kemény, erős felnőtt mérkőzés élménye még nem megszokott, de megyünk tovább a megkezdett úton.

Annak pedig az újabb állomása október 19-én, csütörtökön következhet a Cserháti-csarnokban, ahol is 16.30 órától a női Hepp Kupa keretében a Kanizsai Vadmacskák SE – mondhatni megyei rangadó keretében – a ZTE NKK csapatát fogadja.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.