Nem elég a másfél tonnányi adomány, annyi a rászoruló

facebook megosztás

Több mint másfél tonnányi tartós élelmiszert osztott ki a rászorulóknak ma a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az akciót a Baptista Szeretetszolgálat támogatta, így csaknem 150 családnak sikerült megkönnyíteni az ünnepi készülődést.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat több mint két évtizede igyekszik segíteni a városban élő rászorulókat karácsony előtt. A nemzetiségi önkormányzat és az ANOSZTRU Országos Roma Egyesület folyamatosan dolgozik azért, hogy a társadalom peremére szorultaknak is legyen karácsonya, az ünnepekkor legyen étel az asztalukon. Az idei akciót ma délelőtt 10 órától hirdették meg, - a Teleki úton lévő közösségi háznál már reggel 8-tól gyülekeztek az emberek a csomagokért.

csomag

- Most a Baptista Szeretetszolgálat központja nyújtott támogatást, közel másfél tonna tartós élelmiszerrel. Illetve az ANOSZTRU Egyesületnek is anyagilag hozzá kellett járulnia. Mert nem lenne elég a másfél tonnányi mennyiség, annyi a rászoruló. A képen is lehet látni, annyian vannak, a saját pénzünkből is muszáj hozzá tenni egy kisebb forrást. Ami a működésünket természetesen veszélyezteti, de ennek ellenére adunk lehetőséget arra, hogy a karácsony meghittebb legyen mindenki számára - fogalmazott Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. 

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.