Nemzetiségi napot ünnepelt a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat

facebook megosztás

Folytonosság. oktatás, segítségnyújtás és támogatás – ez jellemzi a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkáját. Mint az a XXIX. Nemzetiségi nap alkalmából tartott ünnepségen elhangzott: 2023 is egy jelentős éve volt a szervezetnek, a munkát pedig folytatják tovább.

Ezt a bizonyos ünnepséget  - ami december 18-hoz, a nemzetiségek napjához köthető – minden évben megtartja a kanizsai szervezet. Végig tudtuk vinni az elmúlt 29 évet, és azt gondolom, egy folytonosságot tudunk biztosítani Nagykanizsa lakosságának – fogalmazott Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az elmúlt három évtized kapcsán Teleki László a hétvégi kollégium működését, az érettségit nyújtó középiskolai képzést és a felsőoktatásban való részvételt emelte ki.

– Összességében azt mondom az oktatásra helyeztük a hangsúlyt, minden egyes síkon a 29 évben. Ez a legfontosabb. emellett szociális ügyekkel foglalkoztunk, a szakképzéssel és a foglalkoztatással is természetesen – nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A XXIX. Nemzetiségi nap alkalmából a nagykanizsai szervezet működését Balogh László polgármester méltatta.

– Ha metafórába akarnám önteni, ha Magyarország egy szövött sodrott valami, akkor ebben nagyon lényeges szál a cigányság. És ez sok-sok évszázados – vélekedett beszédében Balogh László polgármester.

A hagyományt folytatva a nemzetiségi napon kitüntetéseket is átadtak. Idén Bolf Balázs vállalkozó  és Sütő János Zoltán  a Zala Megyei Romákért szervezet elnöke kapta az elismerést.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.