A Város Napján is várta az érdeklődőket a múzeum

facebook megosztás

Tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket a Város Napján a Thúry György Múzeum. A jelenlévők az Eltemetett múlt - Élet és halál az Árpád- és középkori Dél-Zalában című tárlatot tekinthették meg.

2023. április 26-án nyitott meg a múzeum időszakos kiállítása, amely az intézmény régészeti gyűjteményének egy korábban még nem látott részét tárta a látogatók elé. Szmodics-Tugya Beáta hangsúlyozta, a tárlat megtalálta a közönségét, hiszen az elmúlt egy évben csaknem 100 bemutató és tucatnyi múzeumpedagógiai foglalkozás kapcsolódott hozzá. Városnapi ismertetőt egy éve nem rendeztek, most viszont úgy döntöttek a múzeum munkatársai, hogy csatlakoznak a fesztiválhoz.

múzeum

- Kicsit megpróbáljuk jobban bevonzani, becsalogatni ide azokat az embereket, akiknek vagy nincs rá idejük, vagy valamiért nem jönnek el hozzánk. Azt gondolom, hogy így talán sikerül még egy utolsó hajrát hozni a kiállításban, hogy még többen látogassák ezt a tárlatot, ami tulajdonképpen szerintem közel állhat minden ember szívéhez – tudtuk meg Szmodics-Tugya Beátától, a húry György Múzeum muzeológusától. 

A hallgatóság egy óra alatt járta be a két termet magába foglaló kiállítást. Czigány Tibor örömmel vett részt az eseményen, hiszen szerette volna bővíteni a tudását ebben a középkori életet érintő témában. 

- Kiállításokat nézünk általában, de Zala története – mivel zalaiak vagyunk – ezért különösen érdekel bennünket – mondta el Czigány Tibor. 

Az Eltemetett múlt - Élet és halál az Árpád- és középkori Dél-Zalában május 5-ig látogatható a Thúry György Múzeumban, majd ezt követően Keszthelyen lesz megtekinthető.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.