A tűzoltók védőszentje előtt hajtottak fejet a letenyei önkéntesek

facebook megosztás

Szent Flórián-napi ünnepséget tartott vasárnap a Letenyei Körzeti Tűzoltó Egyesület. Ez alkalommal – immár hagyományosan – nem csupán a lánglovagok védőszentje előtt tisztelegtek, - elismeréseket is adtak át és új önkénteseket is avattak.

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje. Minden esztendő májusának elején a letenyei önkéntesek fejet hajtanak hitvallása, áldozatkészsége előtt. Az önkéntes és a hivatásos tűzoltók ugyanezt a munkát végzik – hangsúlyozta Kovács Tibor, a határ menti város egyesületének elnöke.

- Mindazokról az emberekről igyekszünk megemlékezni, akik bevállalták azt, hogy embereket, vagyonokat mentenek, és minden más bajból, kárból mentik az embereket. Ez a nap erről szól, a megemlékezése, a mi napunk - árulta el Kovács Tibor, a Letenye ÖTE elnöke. 

tűzoltóság

Az önkéntes tűzoltó egyesület tagjaira mindig számíthat a város lakossága – hangsúlyozta Farkas Szilárd. Letenye polgármestere úgy fogalmazott: az elmúlt években – gondolva a szélsőséges időjárás miatt kialakult helyzetekre – ezt bizonyították is.

- Azok, akik már régóta tagjai az egyesületnek, tudják, látják, megtapasztalták, hogy az önkéntesség nagyon fontos. Embertársaikon, a város lakóin segítenek. Hiszen sokszor előfordulnak vis maior helyzetek. A fiatalok pedig, akik beléptek az egyesületbe vagy már tagjai, ők látják, el tudják sajátítani a gyakorlatokat, - hiszen nagy hangsúlyt fektet az egyesület vezetősége az utánpótlásra is – fogalmazott Farkas Szilárd. 

tűzoltóság

A letenyei önkéntesek ifjúsági csapata szép létszámmal működik, az egyesület népszerűsége folyamatosan emelkedik.

- Én úgy csatlakoztam, hogy az egyik osztálytársam mondta, hogy van egy ilyen program. Unalomeltöltés miatt eljöttem. De azóta itt vagyok, hamarosan már egy éve lesz, hogy itt vagyok – tudtuk meg Tóth Zsolttól. 

A letenyei Szent Flórián-napi ünnepség a kikapcsolódást is biztosította, a felnőttek szakmai beszélgetései mellett, a fiatalok egymással és a szakmával is megismerkedhettek.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.