Dalok és versek az anyák ünnepén – Gyerekek adtak műsort a Vasemberházban

facebook megosztás

Az édesanyákat és a nagymamákat köszöntötték a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének anyák napi műsorán hétfő délután a Vasemberházban. Az eseményre a Kiskanizsai Általános Iskola negyedik osztályos tanulói énekekkel és versekkel készültek.

Az egyesület minden évben megünnepli a nőnapot és az anyák napját. Rengeteg nagymama van nálunk, sok anyuka, de vannak apukák is és úgy gondoltuk, hogy ez a gyönyörű nap megérdemel annyit, hogy megemlékezzünk róla – fogalmazott Karosi Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesületének vezetője. Mint mondta, náluk az anyák napi ünnepségnek hosszú hagyománya van.

anyák napja

– Huszonhárom évvel ezelőtt megalakultunk. Nagykanizsán sok rákbeteg ember volt és a rákbeteg emberek között voltak anyukák és nagymamák. Az iskolából a gyerekek vitték haza a kis szivecskét, az unokák és a saját gyerekeik is vitték. Elgondoltam én ezt, hogy mi is megtartjuk ezt a szép ünnepet és mondhatom, hogy húsz éve mindig van nekünk ez a szép ünnepünk – mondta el Karosi Lászlóné, a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesület vezetője. 

Az eseményen a kiskanizsai iskola negyedikesei dalokat és verseket adtak elő, az édesanyákat és a nagymamákat is megajándékozták. Somogyiné Flinger Ágnes elmondta, ez az előadás különösen fontos a gyerekeknek.

– A világjárvány óta nem tudtunk tartani az osztályunkban ilyen nyilvános anyák napi műsort. Oda szoktunk valamikor meghívni a szülőket, nagyszülőket, így most első ízben találkoznak egy ilyen nagyméretű műsorral – fogalmazott Somogyiné Flinger Ágnes, a Kiskanizsai Általános Iskola pedagógusa. 

anyák napja

Az osztály minden tanulója részt vett a műsorban. Hoss Móni egy verssel készült. Elmondta, számára nagyon fontos, hogy kifejezze édesanyja iránti tiszteletét.

– Már egy hónapja körülbelül készülődünk. Általában péntekenként összepróbálunk hangszerekkel, zenékkel dalokkal, mindennel – árulta el Hoss Móni, a Kiskanizsai Általános Iskola tanulója. 

Karosi Lászlóné hozzátette, a rendezvényre mintegy ötvenen jelentkeztek és öröm számukra, hogy házigazdái lehetnek az eseménynek, hiszen mint mondta, a beteg emberek sokkal érzékenyebbek egy ilyen ünnepségre.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

A nagykanizsai "Napfény" Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesület - Anyák napja

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.