Kulturális programok és látványőrlés színesítette a zalamerenyei Pálos Malom Majálist

facebook megosztás

Családi majálisra várták a helyieket szerdán Zalamerenyén. A délután folyamán helyi csoportok szórakoztatták a közönséget, de a vízimalom működését is megnézhették az érdeklődők.

A zalamerenyei létesítmény 19. századi technológiával működik, ez már csak kevesebb mint 20 malomra mondható el az országban. Gyerekek és felnőttek egyaránt megismerhették ezt a technikát, de a látványőrlés mellett kézműves vásár is várta az érdeklődőket, így a kézzel készített szappanokból, sajtókból és szörpökből sem volt hiány.

pálos

– Nem mondhatom el, hogy több tízéves hagyománya lenne ennek, ugyanis másodszor rendezzük meg. Tavaly május elsején volt az első, és akkor annak nagy sikere volt. Élvezték a családok, szerették, és akkor úgy gondoltunk, hogyha ez működik, akkor ebből csinálunk hagyományt. Idén a második alkalom van. Úgy tűnik, hogy szintén ugyanúgy, ahogy tavaly is, nagy sikere van, szeretik a családok, délelőtt nagyon sokan voltak már nálunk, és nyilván várjuk most a délutánt is – árulta el Szabadicsné Madaras Katalin, a Pálos Malom tulajdonosa. 

Több helyi csoport is fellépett az eseményen, elsőként a Gyönyvirág Táncegyüttes lépett a színpadra. Paksi Valéria, a csoport művészeti vezetője elmondta, csaknem két éve tanítja a gyerekeket és a szerdai műsorukat is hosszas felkészülés előzte meg.

pálos

– Egy tavaszi játékfűzéssel készültünk, amit körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtünk el tanulni, és folyamatosan bővítjük és ügyesítjük a gyerekeket a koreográfiával – mondta el Paksi Valéria, a Gyöngyvirág Táncegyüttes művészeti vezetője. 

A várakozásoknak megfelelően a majális idén is népszerű volt, hiszen nemcsak a településről, hanem a környékről is többen érkeztek.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.