Május 13-tól vehetik át a pályázók a korszerű LED-fényforrásokat

facebook megosztás

Május 13-án indul a második LED-csereprogramban igényelt fényforrások átadása. Ezeket a pályázók több átvételi ponton, így a Hevesi Sándor Művelődési Központban, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, valamint a Bajcsai, és a Bagolai Közösségi Házban, személyazonosító igazolvány felmutatásával vehetik át. A további részletekről a www.nagykanizsa.hu oldalon tájékozódhatnak.

A program első felvonása még 2023-ban, a CYEB Kft. és az önkormányzat együttműködésével jött létre, amelynek célja volt, hogy minél többen juthassanak modern és energiatakarékos izzókhoz. Az energiaválság beköszöntése miatt nagyobb érdeklődésre számítottak a szervezők, végül a vártnál jóval kevesebb pályázat érkezett be. Az energetikai cég emiatt felajánlotta a Kanizsának a második lehetőséget, így 2024 januárjában el is indulhatott a regisztráció. A pályázókat az elkövetkező napokban e-mail-ben is értesítik az átvétel részleteiről.

led

- Háztartások jelentkezhettek ingyenes LED-fényforrásokra, a tavalyi év során körülbelül 843 háztartás élt ezzel a lehetőséggel. A tavalyi pályázat sikerén, illetve sikertelenségén felbuzdulva idén is meghirdettük ezt a pályázati lehetőséget. Erre a pályázatra 326 jelentkezett, és a napokban vehetik majd át a pályázaton igényelt LED-fényforrásokat – árulta el Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.