Ma 2016. október 25. kedd,    
Bianka napja van.    
Látogatók száma : 25114952    
Honlapkeszites

Tájékoztató a Széchenyi Kártya Programról

A VOSZ Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KAVOSZ Zrt. szervezésében került sor az országjáró sorozat megyei rendezvényére városunkban, a Széchenyi Kártya Program – Hat hiteltermék minden eddiginél alacsonyabb kamattal címmel.


A rendezvény két fő témája a hat hiteltermék, amelyek minden eddiginél alacsonyabban kerültek kiírásra, valamint az adótörvények változása volt. A megjelenteket Karádi Ferenc alpolgármester köszöntötte. Kiemelte, a város támogatja a vállalkozókat az új munkahelyek létrehozásában. A támogatási rendszer további előnye még, hogy önkormányzati tulajdon vásárlása esetén is a beruházás értékéhez viszonyított támogatás igényelhető.
Ezt követően került sor a tájékoztatókra. Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezet elnöke, Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója, Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei elnöke, dr. Lázár József, a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási osztályvezetője és Opris Ildikó, a KAVOSZ operatív igazgatója szolgált a vállalkozóknak hasznos információkkal.


 

A Széchenyi Kártya Programot a KAVOSZ Zrt. irányítja és már 11 hitelintézetnél forgalmazzák. Igényelni a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelhetők országszerte közel 300 helyen. A program keretein belül kihelyezett hitelek összege mára meghaladja az 1280 milliárd forintot. A hiteligénylések száma pedig megközelíti a 270 ezret. Eddig mintegy 200 ezer hitelügylet jött létre, köztük a Zala megyében a befogadott igénylések száma meghaladja a tízezret. A megyében kihelyezett hitelek összege közel 48 milliárd forint.
Az állami kamattámogatásnak köszönhetően a legsikeresebb vállalkozói finanszírozási megoldásnak számít. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Programon belül hat – a Széchenyi Kártya „klasszik”, a Széchenyi Forgóeszközhitel, a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel – különböző hiteltermék közül választhatnak minden eddiginél alacsonyabb kamattal.

V.M.2014-04-15 12:55:00


További hírek:
Már lehet pályázni a kedvezményes üdülésre
Tenisz: átállás salakról kemény pályára
A KBB vendége Muck Éva basszusgitáros
Vízilabda OB I B: keveset kaptak, azokat nem használták ki
1 %


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
09:47 - 1 %
05:08 - Egy kupica

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble