Ma 2017. április 29. szombat,    
Péter napja van.    
Látogatók száma : 29510959    


Honlapkeszites

Tájékoztató a Széchenyi Kártya Programról

A VOSZ Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KAVOSZ Zrt. szervezésében került sor az országjáró sorozat megyei rendezvényére városunkban, a Széchenyi Kártya Program – Hat hiteltermék minden eddiginél alacsonyabb kamattal címmel.


A rendezvény két fő témája a hat hiteltermék, amelyek minden eddiginél alacsonyabban kerültek kiírásra, valamint az adótörvények változása volt. A megjelenteket Karádi Ferenc alpolgármester köszöntötte. Kiemelte, a város támogatja a vállalkozókat az új munkahelyek létrehozásában. A támogatási rendszer további előnye még, hogy önkormányzati tulajdon vásárlása esetén is a beruházás értékéhez viszonyított támogatás igényelhető.
Ezt követően került sor a tájékoztatókra. Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezet elnöke, Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója, Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei elnöke, dr. Lázár József, a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási osztályvezetője és Opris Ildikó, a KAVOSZ operatív igazgatója szolgált a vállalkozóknak hasznos információkkal.


 

A Széchenyi Kártya Programot a KAVOSZ Zrt. irányítja és már 11 hitelintézetnél forgalmazzák. Igényelni a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban igényelhetők országszerte közel 300 helyen. A program keretein belül kihelyezett hitelek összege mára meghaladja az 1280 milliárd forintot. A hiteligénylések száma pedig megközelíti a 270 ezret. Eddig mintegy 200 ezer hitelügylet jött létre, köztük a Zala megyében a befogadott igénylések száma meghaladja a tízezret. A megyében kihelyezett hitelek összege közel 48 milliárd forint.
Az állami kamattámogatásnak köszönhetően a legsikeresebb vállalkozói finanszírozási megoldásnak számít. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására létrehozott Széchenyi Kártya Programon belül hat – a Széchenyi Kártya „klasszik”, a Széchenyi Forgóeszközhitel, a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel – különböző hiteltermék közül választhatnak minden eddiginél alacsonyabb kamattal.

V.M.2014-04-15 12:55:00


További hírek:
Iránytű 1956-ból - Joó Attila, Makray János és Milan Gergi festményei a Piarista-iskolában
Kórustalálkozó - A rendezvényen kilenc kórus lépett fel
Tanulmányi verseny
Emlékverseny- A határon túlról is neveztek a Gőcze István vezérőrnagy emlékére rendezett lőversenyre
Hiánypótló versenyt indított útjára a Rozgonyi Úti Általános Iskola


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble