Ma 2017. szeptember 22. péntek,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 33441802    


Honlapkeszites

Idén is belekóstoltak az üzleti életbe a Thúry Vásár kiállítói

Vállalkozás tét nélkül diákoknak – erről szól a Thúry Vásár. A több mint másfél évtizedes hagyománnyal rendelkező eseményen a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának tanulói újra megmutatták gyakorlati tudásukat.


A nagykanizsai intézmény vásárán a kamara és a horvát partnerintézmény képviselői részt vettek. Kérdésünkre Richterné László Erzsébet, a Thúry-iskola igazgatója elmondta: „A gyerekek a tanévnek ezt a részét erre használják fel, erre készülnek. Ezért is a 11. évfolyamosoknak találtuk ki a vetélkedőt, mert még nem az utolsó időszakban vannak, de már rendelkeznek azzal az ismerettel, amivel ezt meg tudják valósítani.”

Vendéglátóipari és szolgáltató vállalkozások is megjelentek a Thúry Vásáron. A Retró Falat Kft. és a lángossütés a thúrys lányok közös ötlete volt. „A társasági szerződést, az üzleti tervet meg kellett írni, több hónapon keresztül az órákon ezekkel foglalkoztunk. És így... szóval van munka mögötte” – osztotta meg stábunkkal Péter Letícia. A diákok termékeit társaik megkóstolhatták vagy kipróbálhatták.

Bene Csaba, a Nagykanizsai szakképzési Centrum főigazgatója szerint „Ez a rendezvény bizonyítja a leginkább, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. És itt a gyerekek kipróbálhatják, hogyan lehet vállalkozóvá válni. Remélem, azt is megtanulják, hogy egy kudarc nem azt jelenti, hogy fel kell adni, hanem abból tanulni kell.” A vásáron a diákok még valódi tét nélkül tapasztalhatták meg, hogyan kell egy vállalkozást működtetni.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-10 05:13:00


További hírek:
Jól felkészítette a birkozókat
A kereszténység a legüldözöttebb vallás
A hét száma: 120
Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája
A hét képe: Hozd ide!


OKTATÁS ROVAT >>>

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble