Ma 2017. szeptember 22. péntek,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 33441793    


Honlapkeszites

2017-ben melyik lesz a legszebb kert?

Az idei versenyre május 20-ig lehet nevezni balkon, mini, normál, közösségi és 3 zártkerti kategóriában.


Idén is lehet jelentkezni „A legszebb konyhakertek” versenyére. Aki szeretné megmutatni az egész országnak, hogy az ő kertje a legszebb, nevezhet a megmérettetésre az interneten vagy a város több pontján személyesen is május 20-ig. Idén a kiemelt téma: „Hasznos rovarok a kertbe!”

Ilyen és ehhez hasonló jól karbantartott kertekből nem volt hiány az elmúlt években. Tavaly több mint 80 kanizsai nevezett „A legszebb konyhakertek” elnevezésű versenyre. A szervezők idén is hasonló számú versengő kertészkedőt várnak, a nagykanizsaiak ugyanis az országosan elnyerhető 62 elismerésből tavaly ötöt zsebeltek be. A programról tartott mai sajtótájékoztatón elhangzott: Nagykanizsa már ötödik éve vesz részt a kezdeményezésben. Az itt élők ugyanis igyekeznek mindig rendben tartani kertjüket, ezt pedig érdemes megmutatni az egész országnak. Mint arra Dénes Sándor polgármester rámutatott: „Akkor azt mondtuk, hogy ezt meg kell mindenképpen próbálni, hiszen Nagykanizsán és a környéken nagyon sok olyan zárt kert, illetve olyan kiskertek vannak a családi házak mellett-mögött, ahol sokan zöldséget termelnek saját szükségletre vagy épp gyümölcsöt. Aki többet termel, az akár el is adhatja, tehát valami kis bevétele is van, és ez egy nagyon hasznos időtöltés."

Az idei versenyre május 20-ig lehet nevezni balkon, mini, normál, közösségi és három zártkerti kategóriában. Jelentkezni online vagy személyesen lehet a város több pontján. Az elmúlt években egyébként a legtöbben a normál, vagyis az '50 m²-nél nagyobb kert' kategóriában neveztek a versenyre. Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó kérdésünkre elmondta: „Éves szinten mintegy 2500 kertet neveznek Magyarországon, és ahhoz képest a kanizsai kerteknek az eredményessége kétszer-háromszor akkora, mint az országos átlag. Ez is arra utal, hogy a nagykanizsai kertek valóban a legszebbeknek tekinthetők az országban, és ezt mi is tapasztaltuk és tapasztaljuk is folyamatosan." Ezért többször volt már nehéz dolga a zsűrinek, így előfordult, hogy megosztva jutalmazott kerteket. Idén egyébként az első kertszemlét május végén, június elején, a második körbe jutottakét pedig július végén, augusztus elején tartják.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-10 05:57:00


További hírek:
Jól felkészítette a birkozókat
A kereszténység a legüldözöttebb vallás
A hét száma: 120
Megnyílt Zalakaros első, nemzetközi lánchoz tartozó szállodája
A hét képe: Hozd ide!


KRÓNIKA ROVAT >>>

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble