Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671222    


Honlapkeszites

Mária a szabadság példaképe

Miklósfáról a Varsó – Częstochowa zarándoklatra vitte hallgatóságát a vasárnapi búcsúi mise szónoka, Balla Barnabás pálos atya. A Nagyboldogasszony ünnepét megelőző kilenced – novéna – során napi hatvan kilométert tesznek meg, a legkritikusabb az első és a harmadik nap. Mi vonzza vissza mégis másodszor, tizedszer, huszadszor?


Hétköznapi életünkre is tanulsággal szolgál az ott szerzett tapasztalat. Függetlenné válni a körülményektől. A reggel hattól este ötig esőben, forróságban gyalogló tízezrek párszáz fős falvakban éjszakáznak, nem biztos, hogy jut széna alánk a pajtában, a fejünk fölé tető. A kezdetben egymást távolságtartva kezelő „idegenek” nem soká utolsó korty vizüket osztják meg: van, aki nálam is jobban rászorul. A fizikai fájdalom elviselése – egyesítve a magunkkal hozott gondokkal, kérésekkel – kerül ajándékként Jasna Gorában a Mária-oltárra.

 

Egy édesanyának nem kell radar, gyárilag bele van építve, hogy meghallja, ha kicsinye a szomszéd szobában felsír – folytatta a Kiskunhalas – Szentes közti Petőfiszállás - Pálosszentkút kolostorából érkezett vendég. - Szava, simogatása megnyugtatja gyermekét, ha rosszat álmodott. Ha egy földi édesanya erre képes, mennyivel inkább mennyei édesanyánk? Ő a szabadság példaképe: mentes minden bűntől. Hallgassunk rá, amikor a kánai menyegzőn arra int: tegyetek meg mindent, amit fiam mond!

P.J.2017-08-13 13:01:00


További hírek:
Tekerd magad Európába!
Csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
Bedöntötték a szomszéd kerítését, majd rátámadtak
Női labdarúgás: jó erőfelmérő volt
Lábtoll-labda: dobogós helyek az erős mezőnyben


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble