Ma 2017. július 22. szombat,    
Magdolna napja van.    
Látogatók száma : 31870535    


HonlapkeszitesRendvédelmisek gyerekei táboroznak Tormaföldén

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése kiemelt figyelmet fordít a rendőrség zalai dolgozóira, így a gyermekeikre is - számolt be honlapján a szervezet.


A kicsik felügyelete nagy terhet jelent a szülők számára, ezért az országban egyedülálló módon a zalai rendvédelmi szerveknél dolgozók gyermekei a nyáron három héten át napközis táborban vehettek részt a zalaegerszegi Gébárti tó partján, 2017. július 17. és 23. között pedig Tormaföldén, a Kultúrházban és a Lovas táborban tölthetnek el egy hetet, amíg a szülők dolgoznak.

A rendőrség támogatásával, szakmai felügyeletével, valamint a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közreműködésével megvalósuló táborokban 7-14 éves kisgyerekek vettek részt az izgalmas, élményekkel teli és változatos programokon. A strandolás és sportolás mellett kirándulás, vadvízi evezés és természetvédelmi túra is szerepel a programok között, de a bűn- és baleset-megelőzési foglalkozás sem hiányozhat napirendjükből.

Kanizsa2017-07-22 08:34:00


  Másodfokú riasztások a zivatarveszély miatt

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt első- és másodfokú riasztásokat is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat több keleti járásra péntek délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve intenzív esőzés kísérhet.


  Mit tegyünk, ha lángol az autónk?

A nyári időszakban egyre több család utazik rövidebb-hosszabb utakra, hogy belföldön vagy külföldön nyaraljanak. Aki nem repülővel vagy busszal utazik, az esetek nagy részében személyautót választja közlekedési eszközének. Cikkünk arra ad iránymutatást, hogy mi is volna a helyes magatartás és mit kellene csinálni abban az esetben, ha lángra kap járművünk.


  A hőség miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.


  Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.


  Megszegte a távoltartás szabályait, őrizetbe vették a kanizsai rendőrök

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járőrök két főt fogtak el és hat főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett 2017. július 19-én a hajnali órákban egy 22 éves letenyei férfit a távoltartás szabályainak megszegése miatt.


  Újraindulhattak a bombafenyegetés miatt leállított nemzetközi vonatok

Újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok szerda délután, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a hatóságok - közölte Mávinform sajtóügyeletese azt MTI-vel.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble