nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2014. augusztus 27. szerda,    
Gáspár napja van.    
Látogatók száma : 10690261    
HonlapkeszitesSzeptembertől újabb rezsicsökkentési előírás lép hatályba

A múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertől a villanyszámlán - a rezsicsökkentésről februárban hozott törvénynek ez az előírása szeptember 1-jén lép hatályba.


A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a szolgáltató által a lakosságnak kibocsátott számlában - az augusztus 31-ét követő időszakban igénybe vett villamos energiáért - fizetendő összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 94,3 százalékát.
Ennek a feltétele azonban az, hogy a fogyasztás - azonos árszabás mellett - azonos energia mennyiségre és azonos számú hónapra vonatkozzon.

 

MTI - Kanizsa2014-08-24 06:30:00


  Magyar ledekkel világítanak Balatonfüreden

A lámpatestek több mint fele a GE hazai gyárában készült: 675 darab Okapi ledet a cég nagykanizsai üzemében állítottak elő.


  Jelentősen bővül az aranysakál-állomány Magyarországon

Az aranysakál a kilencvenes évek elején bukkant fel újra Magyarországon, az állományt mára már 8800 körülire becsülik, és bár az állatok elsősorban pockokra vadásznak, károkat okoznak a vadállományban is. Zala megyében a napokban egy szukát és egy kölyköt lőttek ki hivatásos vadászok - mondta Páll Tamás, a Zalaerdő Zrt. vadászati felügyelője. Már nem magányosan kóborolnak, hordákba tömörülnek és úgy szerzik zsákmányukat. A vadászok szerint az őzszaporulatot tizedelik, mert a megyében apróvadat, fácánt, vadnyulat nem sokat találnak. Páll Tamás elmondta, egyelőre nem tudni, terjesztenek-e a rókákhoz hasonlóan veszettséget vagy galandférges fertőzést, mert ezek az emberre is veszélyesek lehetnek.


  Technológiai fejlesztést valósít meg a kanizsai Siroma-Plast Kft.

Több mint 380 millió forintos költséggel új raktárat épített és gépeket vásárolt a nagykanizsai Siroma-Plast Kft., amely 150 millió forintos európai uniós támogatást nyert a beruházáshoz.


  Zala megyében 5,2 tonna búza termett hektáronként

Zala megyében befejeződött az őszi búza aratása, a hektáronkénti termésátlag mintegy 5,2 tonna - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke kedden az MTI-vel.


  Profession.hu: a magyar munkavállalók négyötöde szívesen dolgozna távmunkában

A munkavállalók négyötöde szívesen dolgozna távmunkában Magyarországon, azonban a munkahelyek még nem nyitottak az otthoni munkavégzésre - derül ki a Profession.hu felméréséből.


  A mezőgazdasági árak alakulása

A nap vicce


Kedves Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy lapunk nyomtatott változata július 10. és augusztus 27. között nem jelenik meg.

A szünet utáni első, 27. lapszámunkat augusztus 28-án olvashatják.

Addig is kattintsanak folyamatosan frissülő weblapunkra: www.kanizsaujsag.hu!