Ma 2015. szeptember 4. péntek,    
Rozália napja van.    
Látogatók száma : 16435169    


HonlapkeszitesVáltozott a nemzetközi menetjegyek visszatérítésének szabálya

A MÁV-START Zrt. pénztári folyamatainak átalakításával 2015. szeptember 4-én 10 órától értékhatár nélkül lehetővé teszi a fel nem használt nemzetközi menetjegyek azonnali visszatérítését. A menetjegyek visszatérítése során a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki.


A pénztárak az esetlegesen megnövekvő igényre felkészültek, azonban átmenetileg előfordulhat a kifizetés felfüggesztése, amíg a szükséges készpénz biztosítása ismételten megtörténik.

Az online és bankkártyával megvásárolt menetjegyek azonnali, készpénzes visszatérítése a vonatkozó, nemzetközi pénzügyi szabályozás alapján nem lehetséges.

A visszatérítés a MÁV-START Zrt. valamennyi nemzetközi pénztárában lehetséges. Azon utasok, akik a szigorított menetjegyváltási szabályok bevezetése előtt, útiokmány nélkül váltották meg menetjegyüket, a Keleti pályaudvar régi nemzetközi pénztárának erre kijelölt ablakában kérhetik menetjegyük árának visszafizetését.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG2015-09-04 11:01:00


  Új távlatok a magyar-szlovén gazdasági együttműködésben

A határokon átnyúló gazdasági és turisztikai együttműködés jelképének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szlovéniai Lendva új látványosságát, a Vinarium Lendva kilátótornyot. Az avatóünnepségen a nemzetgazdasági tárca vezetője kijelentette: a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a határon átnyúló programok a következő uniós költségvetési ciklusban is folytatódjanak.


  Több mint félmilliárdból fejlesztik a Zala Megyei Kórház eszközparkját

Szakmailag eredményesebb, gazdaságilag pedig hatékonyabb működést tesz lehetővé a Zala Megyei Kórházban most megvalósuló több mint félmilliárd forintos eszközfejlesztés, amely több évtizedes lemaradás pótlását is jelenti - közölte az egészségügyi intézmény főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.


  Fügeültetvény Tormaföldén

Harcz Endre ügyvezető fügét szed a Fügeliget Kft. gyümölcsösében a Zala megyei Tormaföldén 2015. szeptember 1-jén. A négyéves, öthektáros ültetvényen ezerkétszáz tő füge érik a nyár elejétől szeptember végéig szinte folyamatosan. MTI Fotó: Varga György


  Modern eszközök és gépek a szociális foglalkoztatónál

A Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. számára sikeresen indult az év, hiszen pályázatok révén számos új eszközt szereztek be, továbbá a dolgozók képzésére is jelentős összeget fordítottak. Az engedélyek beszerzését követően pedig hamarosan egy teljeskörűen akadálymentesített, tágas telephelyre költöznek a Petőfi utca 5. szám alá.


  A kiválás nem zökkenőmentes

Újra terítékre került a legutóbbi soros közgyűlésen az önkormányzat „kilépésének” ügye a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulásból. Mint köztudott, jó ideje húzódó dologról van szó.


  Tovább nőttek a beruházások

Nagyon jó eredmény, hogy a 2014-es rekordévhez képest az idei év első félében sikerült a beruházások területén növekedést elérni - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal frissen közzétett adatait kommentálva.


A nap vicce


Nagykanizsán induló online hírportál online szerkesztőt keres.

Részletes önéletrajzzal jelentkezni a kanizsahetilap@chello.hu e-mail címen lehet.