Ma 2016. december 8. csütörtök,    
Mária napja van.    
Látogatók száma : 26111164    
HonlapkeszitesSokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni

Sokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni a jövőben - nyilatkozta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.


Hozzátette, a fogyasztók lesznek a nyertesei a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó új programjának.     

A kormány azért döntött úgy, hogy támogatja a bankkártya-elfogadóhelyek bővítését, mert a készpénzforgalommal járó adminisztráció és logisztika megszervezése és lebonyolítása jelentős nemzetgazdasági szintű költségekkel jár, valamint nemzetközi példák alapján a készpénz iránti kereslet mérséklésének egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja az elektronikus fizetési infrastruktúrához való hozzáférés kiszélesítése - fejtette ki.     

Ennek feltétele, hogy a terminálokat üzemeltető pénzügyi szolgáltatók is csökkentsék a kiskereskedőket sújtó díjterhelést, ezzel is vonzóbbá téve számukra a modern fizetési infrastruktúra használatát - jegyezte meg.     

A kormányzati támogatás összege 80 ezer forint terminálonként, amit a kártyaolvasók (POS) beszerzésére lehet fordítani - ismertette. A támogatott POS-terminálokat üzemeltető pénzügyi szolgáltatók az elektronikus fizetési forgalom maximum 1 százalékát számolhatják fel díjként, ez jóval alacsonyabb a jelenlegi jutalékszinteknél - mutatott rá.     

A kormány már átcsoportosított 2,4 milliárd forintot a támogatás fedezetére, a tárca várakozása szerint a programnak köszönhetően több tízezer új terminál létesülhet olyan, jellemezően kisebb üzletekben, szolgáltatóknál, ahol eddig nem volt lehetőség bankkártyával fizetni - ismertette Hornung Ágnes.     

Hornung Ágnes kitért arra, a gazdaságpolitika kiemelt célja a modern megoldások terjedésének ösztönzésén keresztül a hazai vállalkozások versenyképességének növelése, valamint minden gazdasági szereplő számára az átlátható és biztonságos pénzügyi környezet megteremtése.

MTI - Kanizsa2016-12-08 16:01:00


  A FABAK KFT. telephelyfejlesztése - Projektzárás

A FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A FABAK Kft. kapacitásbővítő beruházása” című, GINOP-1.2.2-15-2015-01683 jelű támogatási kérelmét a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 2016. május 31. napján támogatásra alkalmasnak ítélte.


  Január 8-ig kell munkavédelmi képviselőt választaniuk a cégeknek

Egy hónapjuk maradt a 20 munkavállalónál többet foglalkoztató cégeknek arra, hogy munkavédelmi képviselőt válasszanak, január 8-ig kell ezt megtenniük - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.


  Bővül a kanizsai ipari park

Hamarosan megkezdődik a kanizsai ipari park bővítése. A város 2,7 milliárd forintot nyert újabb, mintegy 60 hektáros terület feltárására. Híradónk úgy tudja, máris vannak érdeklődő befektetők, akik munkahelyteremtő beruházásokat terveznek a városban.


  Ajánljuk Nagykanizsát


  Befejeződött a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal korszerűsítése

Egy új Flirt motorvonat kocsija a püspökmolnári vasútállomáson a Szombathely-Zalaszentiván GYSEV 17-es vasútvonalon a villamosítási projekt záró rendezvényén 2016. december 7-én. MTI Fotó: Varga György


  MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök

Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble