nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2014. október 21. kedd,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 11392783    


HonlapkeszitesA munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon, 2011. augusztus-2014. augusztus

 
2014-10-21 14:44:00


  Ökoturisztikai fejlesztések a Kis-Balatonnál

Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A mintegy 81 millió forint összköltségű, európai uniós forrásból finanszírozott projekt keretében egyebek között kilátót építettek és újítottak fel, a zalavári bemutatóházban pedig napelemes energiaellátást alakítottak ki - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t.


  Az otthon ékei-díszei egy helyen

Az Erzsébet tér 1-ben, a TISZK tanbolt szomszédságában lakástextíliákat forgalmazó üzletet nyitott a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft.
Többek között függönyök, damaszt, pamut, szatén és hímzett ágyneműk, paplanhuzatok, konyharuhák, törülközők, blúzok, kötények közül válogathatnak a vásárlók a „Novum Spatium”, prémium kategóriás termékeket forgalmazó mintaboltban. 


  Négycsillagos hotelt építtet Lenti önkormányzata

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent - közölte a szlovén határ menti város polgármestere az MTI érdeklődésére.


  Diplomások előnyben – Zala megyében 36,3% százalékkal nőtt az új hirdetők száma

Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz elhelyezkedni.

A Profession.hu legújabb felmérése szerint továbbra is határozott ütemben növekszik az álláshirdetések száma, az ősz kezdetével rekord számú új pozíció árasztotta el a munkaerőpiacot. Tavaly őszhöz képest 49 százalékkal több, közel 2000 munkaadó 19789 számú hirdetést adott fel a harmadik negyedévben. A legtöbb új munkavállalót az értékesítés/ kereskedelem szektorban keresik, a második legnépszerűbb kategória az IT fejlesztés/programozás. Bár a legtöbben továbbra is olyan munkát keresnek, ahova nem szükséges felsőfokú végzettség, az új pozíciók 71 százaléka megköveteli ezt.


  25 fejlesztési ötlet Zala megyéből

Zala megye 25 fejlesztési ötletét építették be az országos innovációs javaslati rendszerbe. Ezek többsége a gépiparra, a mechatronikára, a mezőgazdaságra és a turisztikára helyezi a hangsúlyt. Zala megye vállalkozói azt remélik, hogy a következő hat évben olyan pályázati lehetőségeik lesznek, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek is.


  Zala megyében befejeződik a napraforgó aratása

Zala megyében a napraforgó mintegy 99 százalékát már learatták, mindössze 45 hektárnyi terület van hátra; a napokban megkezdődött a kukorica betakarítása is - közölte Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke az MTI-vel csütörtökön.


A nap vicce