nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2015. január 29. csütörtök,    
Adél napja van.    
Látogatók száma : 12715451    
HonlapkeszitesLelle típusú hajót vásárolt a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. nemrégen vásárolt, Lelle típusú hajóját vontatják ki a Sió-zsilipből Siófokon 2015. január 29-én. A társaság stratégiai beruházásai között szerepel az elavult vízibuszok cseréje. A felújításra szoruló, 33 méter hosszú hajó 1977-ben a Szovjetunióban készült. 1999-ben utasszállítóként teljesített szolgálatot a Dunán, majd 2011-től az Operetthajó Kft. üzemeltette séta- és rendezvényhajóként. A hajó felújítás után várhatóan egy év múlva fog üzembe állni a Balatonon. MTI Fotó: Varga György
2015-01-29 13:52:00


  NAV: a köztartozásmentes adózóknak nem kell kockázati biztosítékot fizetni

Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követően március 1-je után élesben működő elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
 


  Ekáer - Háromnapos ellenőrzést tartott a NAV közutakon

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenőrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivője az MTI-vel.


  Szijjártó: működik a magyar modell

Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy a magyar modell igenis működik - jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 4,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásának alapkőletétele alkalmából.


  Még egy hétig kérhető a munkáltatótól az adómegállapítás

Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.


  Versenytárgyaláson eladó a Lazsnaki kastély

A részletes kiírásért kattintson ide! (pdf)


  Két éve zárva a gelsei termálfürdő

2007 utolsó napjaiban nyitották meg a Gelsei Termálfürdőt. Viszont már több mint két éve zárva van. Talán akkor rendeződik a fürdő sorsa, ha a Magyar Fejlesztési Bankhoz kerül az épület. A helyiek már akkor is örülnének, ha úszásoktatásra lehetne használni a fürdőt.


A nap vicce