Ma 2016. február 11. csütörtök,    
Bertold napja van.    
Látogatók száma : 19843943    
HonlapkeszitesJelentős fejlesztéseket hajtott végre a Magyar Közút uniós forrásból

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos gyorsforgalmi úthálózat és főúthálózat fenntartására és fejlesztésére jelentős eszközbeszerzéseket és tervezési munkákat hajtott végre a Közlekedésfejlesztési Operatív Program (KÖZOP) több mint 2,2 milliárd forintos támogatásával - közölte a társaság az MTI-vel.


Közleményük szerint a TEN-T (transzeurópai közlekedési) hálózaton a 2007-2013 közötti programozási időszakban a gyorsforgalmi és főúthálózati fejlesztésekhez, átépítésekhez, burkolat felújításokhoz és rehabilitációhoz szükséges eszközfejlesztésre 2 milliárd forintot használtak fel a KÖZOP-ból. A társaság 199 új eszközt, gépet szerzett be, például 3 emelőkosaras tehergépjárművet, 18 kotró-rakodógépet, 15 könnyű és 15 gépszállító pótkocsit, 22 ütközési energiaelnyelő és 15 fénytechnikai berendezést. Így a cég hatékonyabban és gazdaságosabban üzemeltetheti az országos közúthálózatot, javítva a közlekedésbiztonságot.
A zrt. útfelújítási munkák tervezését is elvégezte 226,3 millió forint értékben.
A TEN-T hálózatot érintő tervezés két ütemben valósult meg, az első ütem 2014. július 31-én zárult, ennek keretében mintegy 104,06 kilométernyi, a második ütemben, 2015. január 15-ig, 139,50 kilométernyi útkorszerűsítés előkészítése történt meg.

MTI - Kanizsa2016-02-11 05:27:00


  NGM államtitkár: a munkahelyvédelmi akcióval több mint 135 milliárddal csökkentek a munkáltatók terhei

A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.


  Több mint kétszáz lakást korszerűsítenek Keszthelyen

Több mint kétszáz társasházi lakást újítanak fel Keszthelyen az Otthon Melege Program keretében, amely a költségek csaknem felét fedezi majd a beruházásokhoz - közölte a felújításokat szervező IMRO DDKK Nonprofit Kft. projektmenedzsere hétfőn sajtótájékoztatón.


  A Vidékfejlesztési Programban 87 milliárd forintnyi uniós pályázatot írtak ki a napokban

Az elmúlt napokban összesen 6 uniós pályázati felhívás jelent meg a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében, ezek összértéke meghaladja a 87 milliárd forintot - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.


  Bővül a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, de még elmarad az uniós átlagtól

Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya Magyarországon, amely 2015-ben már becslések szerint a 24 százalékot is elérte, ez azonban még mindig messze elmarad az uniós 40-50 százalék közötti szinttől - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég az MTI-vel.


  Kis mértékben csökken a lakossági kincstárjegyek kamata

Egységesen 25 bázisponttal csökken a lakosság számára értékesített fél, egy- és kétéves kincstárjegyek kamata február 8-tól - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az MTI-vel.


  Munkaerőhiány a jellemző térségben, nem a munkanélküliség

Erről is beszélt Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ vezetőségével közös, pénteki sajtótájékoztatóján, amelynek témája a térség kiemelt munkaerő-piaci fejlesztése volt.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble

Nagykanizsán induló online hírportál online szerkesztőt keres.

Részletes önéletrajzzal jelentkezni a kanizsahetilap@chello.hu e-mail címen lehet.