Ma 2016. július 26. kedd,    
Anna, Anikó napja van.    
Látogatók száma : 23199100    
HonlapkeszitesNGM: augusztus 1-jétől hatékonyabban szűr az ekáer

Augusztus 1-jétől hatékonyabban szűr az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer), miután az Országgyűlés korábban finomított a rendszer szabályain a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalata és a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.


Felidézték, ezentúl ekáer-szám kell akkor is, ha az áruval megrakott gépjármű össztömege meghaladja a 3,5 tonnát. Eddig a túlpakolt, nem útdíjköteles gépjárművekkel igyekeztek kijátszani a rendszert, miután a nem kockázatos termék szállításakor nem kellett ekáer-szám.     

A közúti kamerák mellett az országban több ponton is működik közúti súlymérő, ezek segítségével pedig a pénzügyőrök könnyen kiszűrik, ha a kereskedelem valamely szereplője "tévesen" adta meg a rakomány súlyát - hívja fel a figyelmet a szaktárca.     

A pénzügyőrök és a revizorok többször tapasztalták, hogy a felrakott hatósági zárat menet közben feltörték, átpakolták az árut, sokszor ezzel menekítették ki a teljes szállítmányt illegálisan a végrehajtás alól. 2016 augusztus 1-jétől a hatósági zár sértetlenségét egészen addig biztosítani kell, amíg azt a NAV le nem veszi. Az a fuvarozó, aki ezt a szabályt megsérti, akár 1 millió forint mulasztási bírságot is kaphat. Ha baleset vagy egyéb elháríthatatlan ok miatt sérült meg akár az áru vagy a hatósági zár, akkor haladéktalanul értesíteni kell az adóhivatalt - írja közleményében az NGM.     

Sokan azzal éltek vissza, hogy az ekárbe a ténylegesen szállítottnál lényegesen nagyobb értéket jelentettek le,  ez igazolta a magasabb összegű áfa-visszaigénylést. Az új szabályozás szerint augusztus 1-jétől a bejelentett, de ténylegesen nem fuvarozott áru értékének 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki a NAV - írja közleményében az NGM.

MTI - Kanizsa2016-07-26 05:07:00


  DiákÉSZ: egyre több egyetemi hallgató dolgozik

Egyre nagyobb a munkaerőhiány, így egyre több egyetemi hallgató dolgozik - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.


  Felfüggesztették Sármelléken a török charterjáratokat

Leálltak a Hévíz-Balaton Airportról a törökországi Antalyába hetente közlekedő charterjáratok, az utasokat Budapestről szállítják a török üdülőhelyre - közölte szombati számában a Zalai Hírlap.


  ÁLLÁS – ÁLLÁS - ÁLLÁS

A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal a felsorolt szakmákban, illetve munkakörökben kínál elhelyezkedési lehetőséget.


  Az idén több őszi búza termett a megyében

Több őszi búza termett az idén Zala megyében, a 12 ezer hektáron learatott kalászos átlaghozama 5,9 tonna volt, míg tavaly 5,2 tonna volt a hektáronkénti átlagtermés - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t.


  Jól alakul a szezon a Balatoni Hajózási Zrt.-nél

Az év első felében 10,3 százalékkal emelkedett a balatoni komp utasforgalma, 5 százalékkal csökkent a személyhajókon utazók száma - amit máris kompenzált a júliusi értékesítés -, 7 százalékkal nőtt a vitorláságazat bevétele, és jelentős növekedést mutat a cég rendezvényhajóinak, valamint két kempingjének a forgalma - számolt be Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgató-helyettese az MTI-nek pénteken.


  Bővült a Kanizsa Rehab

Az egykori Szociális Foglalkoztató, azaz a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. 2015. november 1-je óta működik a Petőfi úti telephelyen. Az összesen 110 megváltozott munkaképességű dolgozó közül a habilitációs részlegen vannak a legtöbben, 78-an.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble

Munkatársat keres a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény

A Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény 8800 Nagykanizsa, Teleki út 19/B. pályázatot hirdet Házi segítségnyújtásba szociális gondozó, Idősek klubjába takarítói munkakör betöltésére,   határozatlan időre.  

Részletes információ: Nagykanizsa Megyei Jogú Város  honlapján és a Munkaügyi Hivatalban.  

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 1.