Ma 2015. április 1. szerda,    
Hugó napja van.    
Látogatók száma : 13817023    
HonlapkeszitesA második félévben várható az orosz gépek érkezése Sármellékre

Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre, de az év második felében már várhatóak charterek Oroszországból.


Papp Gábor, a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t működtető Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére szerdán felidézte, hogy már az elmúlt hónapokban is volt némi bizonytalanság akörül, hogy elindulnak-e március végén a heti járatok a moszkvai Vnukovo reptér és Sármellék között. A rubel árfolyamának jelentős ingadozása, illetve az orosz gazdasági helyzet miatt vált kétségessé a heti járatok indulása, s ezeket végül az Utair légitársaság fel is függesztette, az év második felében azonban már várható charterek érkezése.
A polgármester hozzátette: nem egyedül a sármelléki repülőteret érinti ez a probléma, hiszen világszerte több jelentős repülőtér is azzal kénytelen szembesülni, hogy orosz járatokat mondanak le, kevesebb gép érkezik. Orosz turisták ennek ellenére most is jönnek Hévízre, csak nem közvetlenül, hanem budapesti vagy bécsi leszállással.
A hévízi önkormányzat az Utairrel, illetve más légitársaságokkal is tárgyal, ezek eredményeként pedig várhatóan az év második felében indulhatnak el charterjáratok Moszkvából Sármellékre - jelezte Papp Gábor.
Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője korábban az MTI-nek elmondta: az már biztos, hogy április 11-étől újraindulnak a hévízi Mutsch Ungarn Reisen szervezésében immáron másfél évtizede több német nagyvárost Sármellékkel összekötő charterjáratok, amelyek sora idén svájci, zürichi járatokkal is kiegészül. A Lufthansa és az osztrák InterSky gépein kívül a már szintén hagyományosnak számító drezdai, erfurti és lipcsei charterek ugyancsak közlekednek idén, változatlanul a német Salamon Reisen szervezésében, a Germania légitársaság repülőivel.
Újdonság idén a Balaton melléki repülőtér kínálatában a Green Travel által először indítandó törökországi charter. Antalyába a török Freebird légitársaság első gépe június 16-án indul és utoljára szeptember 1-jén érkezik, de az érdeklődés már most meghaladja az előzetes várakozásokat.
A múlt évben 33 ezer utas fordult meg a sármelléki repülőtéren. Az oroszországi helyzet miatt idén lassabb forgalomnövekedésre számítanak, de így is legalább 36 ezer utast várnak.

 

MTI - Kanizsa2015-04-01 16:53:00


  Új termelő bázist alakított ki a Zalaco Sütőipari Zrt.

A ZALACO Sütőipari Zrt. a NYDOP-1.3.1/DE-13-2013-0055 jelű pályázati kiíráson 312,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A társaság a projekt keretében új, modern termelői komplexumot hozott létre.


  Használt lakás vásárlásához és a meglévő bővítéséhez is jár júliustól a szocpol

A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.


  Húsvét - Erős forgalomra számít a kereskedelmi szövetség

A tavalyihoz hasonlóan az idén is erős húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).


  A becsültnél olcsóbb lesz a keszthelyi és a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 113 millió forint helyett nettó 957 millió forintba kerül a keszthelyi, valamint a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


  Pattannak a rügyek, a szőlő is elkönnyezte magát

2013. január 1-én lépett hatályba az új hegyközségi törvény, amely az 1994-ben elfogadott, és azóta több módosításon is keresztülment rendeletet váltotta fel. Az új szabályozás sok tekintetben visszanyúlik a XIX. századi hegyközségek működési szabályaihoz.


  Olajmezők révén lett Zalából termálvidék

1937-ben találtak kőolajat Zala megyében. Voltak olyan évek, amikor Nagykanizsától Zalaegerszegig ért a zalai olajvidék. Ennek az időszaknak köszönheti a létét sok mai termálfürdő.


A nap vicce