nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2014. szeptember 2. kedd,    
Rebeka napja van.    
Látogatók száma : 10783399    
HonlapkeszitesMegújulnak a bankjegyek

Az új tízezer forintos bankjegy mintája látható egy tárlóban a korábbi bankjegy előtt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Milyen lesz a magyar készpénz? című sajtótájékoztatóján az MNB budapesti székházában 2014. szeptember 1-jén. A jegybank megújítja a bankjegysorozatot; először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek szeptember 2-től ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban. MTI Fotó: Máthé Zoltán
2014-09-01 12:52:00


  Közepes szőlőtermés várható, a minőség még javulhat

Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szőlő minősége még sokat javulhat kedvező, napsütéses időjárás esetén.

A Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen az elmúlt évben 80-100 mázsa szőlő termett hektáronként, s az idén is hasonlóra számítanak - közölte Veress János, egy családi pincészet tulajdonosa. A szüret várhatóan szeptember közepén kezdődik, s november végéig tarthat.


  Vadászati évadnyitó a Sohollári-völgyben

Várhatóan jövőre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemről és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára.


  Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júliusban

Július végén 414 200 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, júniushoz képest 5,6 százalékkal, tavaly júliushoz képest 16,7 százalékkal kevesebbet - tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.


  Nem fizetett előleget, szerződést bontottak a sármelléki repülőtér vevőjével

A sármelléki repülőtér eszközeinek vevője nem fizette ki határidőre a vételár előlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerződést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket - közölte a Zalai Hírlap online kiadása.


  Növekvő érdeklődés, bővülő szolgáltatások az Inkubátorházban

A megnyitásának negyedik évfordulójához közeledő Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ 2014 őszére csaknem megtelt. Szeptembertől újabb két cég települ be a Buda Ernő utcai intézménybe, így annak kihasználtsága átlépi a 80%-ot.


  Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma júliusban: az egy évvel korábbinál 23 százalékkal, a júniusinál pedig 3 százalékkal volt kevesebb a nyilvántartott álláskereső - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

A nap vicce