Ma 2016. augusztus 24. szerda,    
Bertalan napja van.    
Látogatók száma : 23744526    
HonlapkeszitesPályázati tanácsadó hálózatot hoz létre az agrárkamara

Pályázati tanácsadói szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amellyel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni.


A NAK tájékoztatása szerint a Pályázati Tanácsadók Hálózata augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok pedig szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást.     

A tapasztalatok szerint a pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg szabályos felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozásoktól vesz igénybe ilyen szolgáltatást.     

Sok társaság foglalkozik pályázatírással, vannak lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok is, amelyek nem kellő felkészültséggel vagy etikátlan magatartással rontják a szolgáltatás hírnevét - közölte a kamara. A Pályázati Tanácsadók Hálózatának célja a közlemény szerint az, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat.     

A hálózathoz olyan, pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amelynek során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek az adatbázisba.     

A tagság számára a minősítés, illetve a tanácsadók tevékenységi és földrajzi működési területe elérhető, az érdeklődők az adatbázisból választhatnak pályázatírót.     

A kamara rendszeres tájékoztató képzéseket szervez a tanácsadóknak - közölte a NAK.

MTI - Kanizsa2016-08-24 05:07:00


  Zala megyében 7 ezer alá csökkent az álláskeresők száma

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma, július végén 6984 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, csaknem 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kedden az MTI-vel.


  Az áfatörvény szerint a fedetlen terasz nem számít hasznos alapterületnek

Egy értékesítendő új ingatlan esetében az áfatörvény szempontjából nem számít a lakás hasznos alapterületének a fedetlen vagy az 1,90 méter belmagasságot el nem érő fedett terasz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által közzétett értelmezés szerint - hívta fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.


  A vadkár egyre nagyobb probléma az országban

A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, a térített mezőgazdasági vadkár 2015-ben 2,3 milliárd forintot tett ki - hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) érintett osztályainak ülésén, ahol a Szent István Egyetem (SZIE) Vadvilág Megőrzési Intézetnek a vadkárral kapcsolatos rendelkezések megalapozásához készített felmérését mutatták be.


  Szállodaszövetség: a belföldi turizmus miatt nőtt a vendégéjszakák száma

A belföldi turizmus erősödésének köszönhetően országosan 5,6 százalékkal emelkedett a szállodai vendégéjszakák száma az év első felében - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.


  ÁLLÁS – ÁLLÁS - ÁLLÁS

A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal a felsorolt szakmákban, illetve munkakörökben kínál elhelyezkedési lehetőséget.


  Az átlagkeresetek változása Magyarországon (2003-2016. január-június)

teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble

ÁLLÁS

A Délzalai Vízmű ZRt. villanyszerelő szakmunkás munkatársat keres.

A munkavégzés jellege: karbantartási, üzemeltetési. A munkavégzés helyszíne: nagykanizsai telephellyel, a ZRt. szolgáltatási területén. Bér: megegyezés szerint.

Kapcsolatfelvétel: Délzalai Vízmű ZRt. Titkárság. 8800 Nagykanizsa, Kisfaludy u. 15/a Tel.: (93) 509-540