Ma 2016. szeptember 28. szerda,    
Vencel napja van.    
Látogatók száma : 24478731    
HonlapkeszitesNGM: új kihívás elé állítja a munkaerőhiány a foglalkoztatáspolitikát

Magyarország egyes térségeiben, illetve egyes szektorokban már munkaerőhiány van, nagy az igény a jól képzett szakemberekre, mindez újabb kihívások elé állítja a szakképzést és a foglalkoztatáspolitikai szakembereket - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.


Az államtitkár hangsúlyozta: míg korábban a magas munkanélküliség, illetve a munkanélküliek elhelyezése okozott gondot, most azt kell megtalálni, hogy honnan lehet a munkaerőpiacra képezhető vagy képzett szakembereket biztosítani.     

A foglalkoztatás jelentős bővülése és a munkanélküliségi ráta csökkenése mutatja, hogy a gazdaság töretlenül nő, felszívja a munkaerőt - fejtette ki Cseresnyés Péter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatait kommentálva. Kiemelte, hogy a feldolgozóiparban, az idegenforgalomhoz kapcsolódó szektorokban, az informatikában vagy az egészségügyben is keresik a jó szakembereket.     

Jelentős a munkaerőigény a piacon, ezért kellett a szakképzést átalakítani - jelezte az államtitkár.

MTI - Kanizsa2016-09-28 11:20:00


  Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások

Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél is jobb minőségű élelmiszerekhez juthassanak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.


  KSH: tovább csökkent a munkanélküliség június-augusztusban

Június-augusztusban tovább csökkent a munkanélküliek száma, 77 ezerrel volt kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,7 százalékponttal, az előző negyedévihez viszonyítva 0,1 százalékponttal 4,9 százalékra csökkent - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


  Háromnyaras pontyokkal kezdődött meg az őszi haltelepítés a Balatonon

Tizenöt tonnányi háromnyaras ponty és 206 kilogramm 1-2 nyaras süllő tóba eresztésével kezdődött meg az őszi balatoni haltelepítés Balatonlellén és Siófokon.


  Magyarország biztonságos célország az orosz turisták számára

Az orosz utazó számára az élmény mellet kiemelten fontos a biztonság is, amelyet Magyarország biztosítani tud - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos a Moszkvában megnyílt Otdih (Pihenés) 22. Oroszországi Nemzetközi Turisztikai Fórumon.


  Megélénkült a golfturizmus, a befektetők is érdeklődnek a magyarországi golfpályák iránt

Megélénkült a golfturizmus, és ezzel együtt egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a golfpályák iránt - közölte az MTI-vel a Zala Springs Golf Resort.


  Fürdőszövetség: nőttek a magyarországi fürdők bevételei a nyári szezonban

A Magyar Fürdőszövetség előzetes adatai szerint az idei nyári főszezonban két százalékkal magasabb árbevételt értek el a magyarországi fürdők, miközben a vendégforgalom a múlt évhez hasonlóan alakult. A szövetség szeretné elérni, hogy a fürdőszolgáltatások bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe, illetve a szálláshely-szolgáltatással és a vendéglátással együtt tartósan benn is maradjanak.


A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble