Ma 2016. május 2. hétfő,    
Zsigmond napja van.    
Látogatók száma : 21482149    
HonlapkeszitesMegújul a Balatoni Bringakör

Megújul a Balatoni Bringakör, az első ütemben 68 kilométeren, Balatonkenese és Tihany, valamint Zamárdi és Balatonlelle között kezdődik meg a kerékpáros körút korszerűsítése 2,5 milliárd forintból - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t.


A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) első lépcsőben biztosított további csaknem egymilliárd forint felhasználásáról, a keretbővítés lehetőségéről még zajlanak az egyeztetések. A folytatásban a forrásgazda Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség szándékai szerint elsőként a Keszthely-Balatongyörök szakasz és a sármelléki kapcsolatot is tartalmazó kis-balatoni bekötés kivitelezése várható.
A kerékpárutat részben a már meglévő, kijelölt szakaszok felhasználásával - egyebek mellett felújítással, szélesítéssel -, részben pedig új hálózati elemek kiépítésével teszik vonzóbbá, biztonságosabbá 2018 végéig. A kormány ezen felül 2020-ig további 1000-1500 kilométer kerékpárút megépítését tervezi. A jelenlegi uniós időszakban a pontszerű fejlesztéseket a hálózatos szemlélet váltja fel, előtérbe kerül a meglévő szakaszok összekötése, valamint a ráhordó kerékpárutak építése - tájékoztatott a szaktárca.
Szombaton elindult Magyarország egyik legnagyobb kerékpáros rendezvénye, a Balatonkör, amelyet idén 17. alkalommal rendeznek meg. A résztvevők négy távon indulhatnak, a leghosszabb, 280 kilométeres távon indulók szombat reggel hatkor rajtoltak.
A közlemény idézi Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, aki a Balatonkör 206 kilométeres távjának rajtjánál elmondta: a Balaton és térsége kifejezetten alkalmas arra, hogy Európában az ökoturizmus és aktív turizmus egyik magyarországi központja legyen. A 10-15 éve üzemelő Bringakör növekvő népszerűségét mutatja, hogy tavaly 15 százalékkal több kerékpárjegyet adtak el a balatoni személyhajó-kikötőkben.

 

MTI - Kanizsa2016-05-01 05:53:00


  Feketelista.hu: csökkent az adótartozások összege

A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.


  Ceginfo.hu: már a cégek 25 százaléka beadta mérlegét

Soha ennyi cég nem adta be időben a mérlegét, már most 25 százalékkal több a benyújtott mérlegek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte a ceginfo.hu online portált üzemeltető Wolters Kluwer Kft. pénteken az MTI-vel.


  Agrárkamara: a fagykár mihamarabbi lejelentése szükséges a kárenyhítés érdekében

A fagykár észlelésétől számított 15 napon belül be kell jelenteni azt a kárenyhítés érdekében - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.


  Több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését az adóbevallásukhoz

Idén több mint 300 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) közreműködését a bevallása elkészítésében, az érvényesen nyilatkozók hétfőig kapják meg az adóhatóságtól az egyszerűsített bevallásukat postán vagy elektronikusan - közölte a NAV az MTI-vel csütörtökön.


  KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottság az első negyedévben

Az első negyedévben tovább nőtt a foglalkoztatottak száma, és 145 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel azelőtt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


  Tovább csökkent a kényszertörlések száma az első negyedévben

Javuló trendek figyelhetők meg a magyar cégvilágban a kényszertörlések, felszámolások és csődök területén: 2016 első negyedévében kevesebb mint 5300 kényszertörlést regisztráltak, ami közel 40 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest. Tavaly az éves csökkenés 27 százalékos volt - ismerteti a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble