Ma 2015. május 22. péntek,    
Júlia, Rita napja van.    
Látogatók száma : 14599785    


HonlapkeszitesKözösen keres új piacokat Hévíz és a Magyar Turizmus Zrt.

Az országban elsőként Hévízzel, a külföldiek körében a második legnépszerűbb turisztikai célponttal írt alá a Magyar Turizmus Zrt. kedden stratégiai együttműködési megállapodást, amellyel egyszerre szeretnének új piacokat találni és a meglévőket erősíteni.


Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az aláírás alkalmából tartott hévízi sajtótájékoztatón elmondta: Hévíz olyan "stratégiai termék", amely külföldön is versenyképes, Magyarországon a külföldiek számára közvetlenül Budapest után a legnépszerűbb és a belföldi vendégek szemében is a legkedveltebb turisztikai célpontok között van. Ezzel indokolta, hogy miért a fürdőváros turisztikai desztináció marketing egyesületével született meg az első ilyen megállapodás.
Hozzátette: 2015-től európai uniós források is segítik az országimázs erősítéséhez szükséges marketingtevékenységet, amire a következő három évben mintegy 8 milliárd forintot fordítanak.
A vezérigazgató kitért rá: a hasonló stratégiai megállapodások célja az, hogy közösen még több vendéget csábítsanak Magyarországra, a mostani esetében pedig a Balaton térségébe és a nyugat-magyarországi gyógyhelyekre. Az eddigi piacokról továbbra is sok vendéget várnak, így Németországból és Ausztriából, számítanak a szlovák, az orosz és a skandináv államokból érkező turistákra, illetve a dél-szláv államokból is új vendégekre. A megállapodás szerint egyebek mellett PR-kampányokkal, tanulmányutak és szakmai rendezvények szervezésével erősítik az ország vonzerejét és lehetőség szerint tovább növelik az eddigi vendégforgalmat.
Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy törekvésük szerint szeretnék a hévízi gyógytavat a világörökség részeként elismertetni, az ehhez szükséges tanulmányt egy húszfős szakértői gárda várhatóan a jövő évre készíti el. Emlékeztetett arra is, hogy térségben gondolkodva, Hévízt a középpontba állítva kívánják létrehozni Közép-Európa gyógyturisztikai központját, amibe egyebek közt a Balaton, a Kis-Balaton, Zalakaros és Zalacsány is beletartozik.
Utalt arra, hogy a Hévíz önkormányzata által működtetett sármelléki repülőtér szerepe vitathatatlan, a repülőtér nélkül a turizmusban bizonyos szintek elérése megoldhatatlan lenne.
Horváth Orsolya, a hévíz egyesület elnöke arról beszélt, hogy a 2006-ban megalakult szervezetben az önkormányzat, a civil szervezetek és a vállalkozói szektor közösen törekednek a minőségi, egészségközpontú turizmus fejlesztésére. Színes nemzetközi vendégkör kialakítása a célja Hévíznek, ahol hangsúlyos a belföldi vendégek szerepe, de az új vendégkör megnyerése is fontos.

MTI - Kanizsa2015-05-20 08:36:00


  Csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

Zala megyében 13 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma áprilisban márciushoz képest - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.


  Miniszterelnökség: a beruházásokra jut a legtöbb forrás a Vidékfejlesztési Operatív Programban

A beruházások jelentik a legfőbb prioritást a Vidékfejlesztési Operatív Programban, mintegy 400 milliárd forintot szánnak a csaknem 1200 milliárd forintos programból erre a célra ebben az uniós költségvetési ciklusban. Erről a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán beszélt.


  Tíz-húszezer forintért is munkahelyet váltanak a dolgozók a Profession.hu szerint

Egyre többen vállalják a munkahelyváltás kockázatát már tíz-húszezer forintért is a magyarországi gazdasági helyzet kedvező változásával párhuzamosan - közölte a Profession.hu az MTI-vel.


  Szerdáig lehet bevallani és befizetni az szja-t

Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).


  Kiemelten fontos az önkormányzati közműcégek ellenőrzése

Kiemelten fontos az önkormányzati közműcégek ellenőrzése, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) folytatni fogja ezeket - mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke miután megbeszélést folytatott Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével.


  Karosi tervek


A nap vicce