nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2014. november 1. szombat,    
Marianna napja van.    
Látogatók száma : 11534088    
HonlapkeszitesVasárnap indul a kgfb kampány

Vasárnap hirdetik ki a jövő év január 1-jétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikat a biztosítók, amely még mindig az autósok több mint felét érinti - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel.


A jogszabályi előírásoknak megfelelően legkésőbb november 2-ig kell közzétenniük a jövő év január 1-jétől érvényes kgfb-tarifáikat azoknak a biztosító társaságoknak, amelyek az új év első napjától módosítani kívánnak díjaikon. A MABISZ adatai szerint az összes, mintegy 4 millió 167 ezer jármű 52 százaléka, 2 millió 167 ezer kgfb-szerződésének évfordulója továbbra is január 1-je.
A teljes járműállomány 53,24 százaléka, 2 millió 691 ezer személyautó van magánszemélyek tulajdonában. Közülük 1,433 millió gépkocsi január 1-jei évfordulós, esetükben kerülhet sor most biztosítóváltásra.
A magánszemélyek tulajdonában álló autók többsége - 38,7 százaléka - B10-es kategóriájú (vagyis a legelőnyösebb tarifába tartozó), míg az alap - A0-s - kategóriájú a személygépjárművek 11,64 százaléka.
Az idei kampányban a tavalyihoz hasonlóan a díjakat a biztosítók a szektor felügyeleti szerve, a Magyar Nemzeti Bank honlapján, a MABISZ, illetve a saját honlapjaikon kötelesek megjeleníteni. A tavalyelőtti jogszabály-módosítás alapján a biztosítók már nem kötelesek díjat hirdetni, így annak a társaságnak, amelyik november 2-áig nem hirdet új díjat, automatikusan az utoljára meghirdetett tarifája lesz érvényben 2015. január 1-jétől is.
Múlt év első napjától szabaddá vált a kötelező gépjámű-felelősségbiztosítási piac díjhirdetési rendszere. A biztosítók év közben is, bármikor módosíthatják díjaikat, korábban erre évente egyszer volt lehetőség. Természetesen a már megkötött szerződések díja a következő biztosítási évfordulóig változatlan marad.
Az európai statisztikák szerint Magyarországon a kgfb-átlagdíj a legalacsonyabb Európában - állítja a MABISZ közleménye. A magyar piaci átlagdíj 64 euró, miközben Olaszországban 436, Belgiumban 306, Németországban 228, Görögországban 267, Romániában 115, Lengyelországban pedig 103 euró az éves kötelező biztosítás átlaga.
A magyarországi átlagdíj az idei év első felében 19 887 forint volt, amely kevesebb mint 1660 forintot tesz ki havonta. Ennek az olasz tarifa csaknem a hétszerese, a belga csaknem az ötszöröse, míg a németek 3,5-szer ennyit fizetnek a kötelező biztosításért.
 

MTI - Kanizsa
 2014-11-01 07:21:00


  Sikeres próbaüzem után átadták a nagykanizsai szennyvíztelepet

Fontos állomásához érkezett a Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése projekt. A nagykanizsai szennyvíztisztító telep felújítási munkálatai befejeződtek, a próbaüzem lezajlott. A nemzeti színű avatószalag átvágásával dr. Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Tóth Nándor, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás elnöke, valamint Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója hivatalosan is átadta a beruházást.


  Alig változik a helyi önkormányzatok támogatása

Alig változik jövőre a helyi önkormányzatok támogatása, az idei előirányzatnál mintegy 13 milliárd forinttal szerepel kevesebb a 2015-ös költségvetési törvényjavaslat erre vonatkozó fejezetében.


  Süllőtelepítés a Balatonon

Süllőket telepítenek a Balatonba Badacsonytomajban 2014. október 30-án. A Balatoni Halászati Zrt. dolgozói mintegy hatezer süllőt telepítettek a tó vizébe. MTI Fotó: Varga György


  Scania Szerviz Nagykanizsa


  Korszerűsítették a közvilágítást Keszthelyen

Korszerűsítették a közvilágítást Keszthelyen: százszázalékos uniós támogatással több mint 2600 lámpafejet cseréltek ki városszerte - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.


  Kifizette a sármelléki reptér árát Széles Gábor

Már kifizette a sármelléki reptér árát, így hivatalosan is Széles Gábor cégéhez kerül a regionális légikikötő üzemeltetése. A fejlesztések hamarosan elindulnak, amelyek a gyógyidegenforgalmat és a golfturizmust egyaránt szolgálják majd, hiszen a jövő nyáron nemzetközi csúcsszínvonalat jelentő golfpálya nyílik a szomszédos Zalacsányban.


A nap vicce