nagykanizsa hírek Heti válasz nagykanizsa hírek Hvg nagykanizsa hírek Magyar Nemzet nagykanizsa hírek Mandiner nagykanizsa hírek Népszabadság    
Ma 2014. október 25. szombat,    
Bianka napja van.    
Látogatók száma : 11436024    


HonlapkeszitesÚj vitarendezési lehetőség az építésügyben

A 2013 júliusában létrehozott Teljesítésigazolási Szakértői Szerv független szervezetként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működik, tevékenységét központi költségvetésből biztosított forrásból, támogatási szerződés alapján végzi.

A TSZSZ-t azért hozták létre, hogy az építőipari vitás ügyek nagy része lehetőleg a bíróság elkerülésével, a TSZSZ által kiadott szakvéleményben foglaltaknak megfelelően megoldódjon. Feladata, hogy a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó kérelme alapján adjon szakvéleményt a teljesítésigazolás kiadhatóságával összefüggő vitás ügyekben. A szervezet alig egyéves működése során eddig 85 esetben született szakértői vélemény, az összes ügyet tekintve a vitatott összeg meghaladta a 3,3 milliárd forintot.


A szervezet eljárása a vitás építkezés helyszíne szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy az MKIK-nál kezdeményezhető. A kérelmek beadásról, az eljárás rendjéről a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara az érdeklődők részére ingyenes információt nyújt.

A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv 2014. évi előirányzott terhére (NGM_ SZERZ/88/2014)

Kanizsa2014-10-25 06:42:00


  Országszerte teltházasak a szállodák a hosszú hétvégére

Országszerte teltházzal, közel százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a szállodák a csütörtöktől-vasárnapig tartó hosszú hétvégén - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.


  Nagykanizsán készül Közép-Kelet Európa egyik ivóvízkezelő ultraszűrő rendszere

A Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.-t 1990-ben alapították magyar szakemberek, ivóvíz kezelési, technológiai vízkezelési és ipari szennyvíz kezelési feladatok megoldására. 2000-re a cég sikeresen működő középvállalattá nőtte ki magát, jelenleg pedig több mint 100 főt foglalkoztat, akik közül több mint 30 fő felsőfokú, elsősorban mérnöki végzettséggel rendelkezik. Közép-Európa egyik legnagyobb vízkezeléssel foglalkozó szakcége.


  A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon, 2011. augusztus-2014. augusztus

 


  Ökoturisztikai fejlesztések a Kis-Balatonnál

Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A mintegy 81 millió forint összköltségű, európai uniós forrásból finanszírozott projekt keretében egyebek között kilátót építettek és újítottak fel, a zalavári bemutatóházban pedig napelemes energiaellátást alakítottak ki - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t.


  Az otthon ékei-díszei egy helyen

Az Erzsébet tér 1-ben, a TISZK tanbolt szomszédságában lakástextíliákat forgalmazó üzletet nyitott a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft.
Többek között függönyök, damaszt, pamut, szatén és hímzett ágyneműk, paplanhuzatok, konyharuhák, törülközők, blúzok, kötények közül válogathatnak a vásárlók a „Novum Spatium”, prémium kategóriás termékeket forgalmazó mintaboltban. 


  Négycsillagos hotelt építtet Lenti önkormányzata

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent - közölte a szlovén határ menti város polgármestere az MTI érdeklődésére.


A nap vicce