Ma 2016. október 20. csütörtök,    
Vendel napja van.    
Látogatók száma : 25005329    
HonlapkeszitesEgy gyönyörű szülőföldön boldogulni

Nem csettintésre, hanem kitartó munkával – Cseresnyés Péter államtitkár még a Mura nemzeti program miniszteri biztosává történt kinevezése előtt jellemezte így a Kanizsa Televízió Aktuális című műsorában a fejlesztés mikéntjét. Városunk és térsége országgyűlési képviselője hozzátette: - Fontos, hogy a fiatalok – akikhez a tapasztalatok szerint kevés információ jut el a helybenmaradás perspektívájáról - ne hamis illúziók, hanem a realitás alapján tájékozódjanak.


Minden kanizsai fejlesztés a térségre is hatással van, s viszont. A Mura Programnak – amelyhez 80 település tartozik – természetes központja Nagykanizsa. Turisztikai központként, a mezőgazdasági termékek, gyógynövények részbeni feldolgozójaként, kereskedőházként egyaránt szerepet kap városunk a kormány által nemzeti programmá emelt, fejlesztési forrásokkal ellátott dél-zalai gazdaságfejlesztésben – erről is szólt a napokban Cseresnyés Péter. Munkahelyteremtés ez a javából, a cél az, hogy az itt élő emberek helyben boldoguljanak. Példaként említette, hogy a csömödéri erdei kisvasút már a közeljövőben Szentpéterfölde felé is szállíthat kirándulókat. Így szálláshelyek, turistaházak létesülhetnek ezen a vonalon, bakancsos és kerékpáros turisták, horgászok, vadászok számára egyaránt. A messze földről hozzánk érkezettek – megismerve a helyi ízeket, helyi termékeket – azokat odahaza is kereshetik, megvehetik. Ennek a lehetőségét is meg kell teremteni.

A kimondottan Nagykanizsát érintő fejlesztések között kiemelte: már jövőre megindul a belvárosi rekonstrukció befejező szakasza. A Területi Operatív Program óvodák, bölcsődék korszerűsítését, energetikai beruházást, az ipari park további fejlesztését teszi lehetővé. A polgármester úrral azon dolgoztunk, hogy az itt élők igényei szerint töltsük meg tartalommal ezt a forrást is. A Modern Városok Program keretében Magyarország Kormánya és a megyei jogú városok - így városunk - önkormányzatai között kötött együttműködési megállapodásokkal kapcsolatban elhangzó ellenzéki megnyilatkozásokról megjegyezte: mindössze játsszák a megszokott ellenzéki szerepet, tagadják még a tényeket is. Tudatlanságból vagy szándékosan félrevezető célból? Pedig mindenki jól tudja, még egy családi ház esetében is mennyi idő eltelik az ötlettől a megvalósulásig! Egy több milliárdos projektbe kellő előkészítés nélkül belevágni felelőtlenség lenne. Többszereplős történet a rendi tulajdonban lévő ferences kolostor. Szomszédja, az Alsótemplom ismét más tulajdonosé. A harmadik szereplőként belépő város pedig azt is szeretné biztosítva látni, hogy ennek a műemléki értéknek a működtetése legalább önfenntartó legyen. Hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy állami forrásokból valósul meg mindaz, amiről évtizedek óta csak álmodni mertünk. Ha a város önmagára lett volna hagyva, sohasem lett volna ezekből semmi – állapította meg Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Kanizsa2016-10-20 09:31:00


  Ingatlan.com: maradt a lendületes áremelkedés az ingatlanpiacon

Miközben már tavaly "brutális" mértékben növekedtek az árak az ingatlanpiacon, a jelenlegi számok alapján 2016-ban sem csökkent az élénkülés és a jövőben is további áremelkedés várható - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.


  Cseresnyés Péter: hosszú idő óta folyamatosan emelkednek a reálbérek

Hosszú idő óta folyamatosan emelkednek a reálbérek, dinamikájuk az elmúlt időszakban jelentősen növekedett - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM )munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.


  Külföldi vadászok ejtették el a szarvasbikák 87 százalékát Zalában

Külföldi vadászok ejtették el Zala megyében a szeptemberi bőgésben terítékre került mintegy 560 gímszarvasbika 87 százalékát - közölte a megyei kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztályának vadászati és halászati főfelügyelője az MTI-vel.


  Pénztárgépek - NGM: támogatást kapnak az online kasszák beszerzéséhez a vállalkozások

Az online pénztárgépek használatára 2017. január 1-jétől kötelezett vállalkozások 50 ezer forintot kaphatnak a gépek beszerzéséhez, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénztárgép-támogatásról szóló rendelettervezete hétfőtől véleményezhető - közölte a tárca.


  A nemzetgazdasági tárca tőkét emel a járműipari tesztpályát üzemeltető cégben

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 6 milliárd forint forrást nyújt a zalaegerszegi járműipari tesztpályát üzemeltető gazdasági társaságnak - közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére.


  Tízéves rekordot döntöttek a zalai gímtrófeák

Az elmúlt tíz év gímszarvastrófeáinak minden átlagát meghaladja az idei teríték értéke és minősége - közölte a Zalaerdő Zrt. vadászati felügyelője Szentpéterföldén, a társaság idei trófeaszemléjén.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble