Ma 2015. április 19. vasárnap,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 14059753    
HonlapkeszitesHamarosan megújul a nagykanizsai Boldog Donáti Celesztina Óvoda

A közelmúltban kezdődött meg az Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében a piarista Boldog Donati Celesztina óvoda épületének fejlesztése és kibővítése új helyiségekkel. A projekt bruttó teljes összköltsége 243 574 030 Ft, amelyből az uniós támogatás 118 861 245 Ft. A projekt befejezése 2015.július 31-re várható.


A projekt során négy, egyenként huszonöt gyermek fogadására alkalmas csoportszobát alakítanak ki úgy, hogy az összes csoportszoba kikerül az általános iskola épületéből és egy külön épületszárnyban kap helyet. Valamennyi új csoportszoba 75 m2 hasznosítható területtel rendelkezik, így a korábban az általános iskola épületében kialakított csoportszobáknál nagyobb hasznosítható területű helyiségeket hoznak létre. Az új óvodában minden egyes csoportszobához külön-külön jól megközelíthető mosdó és öltöző tartozik majd. Az új épületszárnyat az iskolaépülettől teljesen külön bejáraton át lehet elkészültét követően megközelíteni. A beruházás keretében megújul és kibővül az óvoda kertje is, ahová új játékokat, bútorokat szereznek be és homokozót is kialakítanak.
A 2015.június 30-ig tartó építési munkák kivitelezője a Mega-Logistic Zrt. A piarista Boldog Donáti Celesztina óvoda a bővítésnek köszönhetően szeptembertől száz óvodást tud fogadni.

Kanizsa2015-04-19 09:38:00


  Nagykanizsa és a fenntarthatóság - A termőföld forgalmáról szóló törvény módosításáról, a mezőgazdasági ismeretek oktatásáról

„Nagykanizsa és a fenntarthatóság – Fenntarthatósági törekvések az oktató-nevelő munkában” című regionális konferencia zárását követően sajtótájékoztatót tartott dr. Turi - Kovács Béla a Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetség országos elnöke, Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, Szakáll Tibor, a Zalakomári Általános Iskola igazgatója, a KPE tagja és Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala megyei elnöke.


  5,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

Az építőipar termelése 5,1 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbival összevetve. A termelés az épületek építményfőcsoportban 4,8, az egyéb építményekében 5,9 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest februárban a szezonálisan és munkanappal kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 3,2 százalékkal emelkedett.


  Munkáltatók figyelmébe

Tájékoztató a GINOP 5.2.1-14 program keretében nyújtható foglalkoztatási támogatásokról


  Vállalkozói építményadó bevezetéséről döntött Zalaegerszeg önkormányzata

Az év elején megfogalmazott elképzeléseknek megfelelően döntött a vállalkozások számára építményadó bevezetéséről Zalaegerszeg önkormányzata, a megyei jogú városok közül utolsóként - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.


  Átlagosan 48 ezer forintot költenek szállásra a magyarok

A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az első negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra - derül ki a Szallas.hu adataiból.


  A fenntartható fejlődésért

- Városunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az éghajlatvédelem és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett ifjúságot neveljünk – hangzott el pénteken azon a regionális konferencián – amit – egy uniós projekt részeként – közösen szervezett Nagykanizsa önkormányzata, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. és a Fenntartható Jövőért Egyesület.

FRISS HÍREK

A nap vicce