Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154637    


HonlapkeszitesPéter Árpád: Elég volt!

Mindössze fél év – egy évre felfüggesztett – szabadságvesztést kapott a deteki mészáros. Igen, az, aki társával videóra vette, ahogyan baseballütővel agyonver egy kiskutyát. Hát a qrva életbe! Ha ilyen a magyar jogszolgáltatás – állítólag nem igazságszolgáltatás, hanem csak jogszolgáltatás van, Iustitia pedig álljon inkább örömlánynak! -, akkor jöjjön a régi lemez, abból az időből, amikor még nem is volt lemez. Szemet szemért, fogat fogért!


Az ítélet kapcsán az Állatmentő Sereg fb-oldalán ezt tette közzé: „Ha csalódtál. Ha felháborodtál. Ha értetlenül állsz a kiszabott szankció előtt. Ha egyszerűen nem érted az egészet, küldj egy e-mailt Elég volt! tárggyal az ítéletet kiszabó bírónak. Ne mocskolódj. Ne fenyegetőzz. Ne rágalmazz. Ne sértsd meg a becsületét. Ne csinálj semmi meggondolatlant, csak küldj neki egy e-mailt, hadd tudja meg: Elég volt!"

No, én küldtem, mert tényleg elég volt, hogy a magyar jogszolgáltatás nem tud mit kezdeni az állatok jogaival – paradoxon maximus! -. A rendszer, mármint a jog rendszere, egészen egyszerűen nem érti, hogy egy gerinces állat – kutyától a lóig, macskától a tehénig – érez, pont ugyanúgy, mint a szintén gerinces ember. És valószínűleg pont azt, amit az ember érez, ha láncra verik, éheztetik, bézbólütővel agyonverik.

S hogy ne mocskolódjak, ne fenyegetőzzek, ne rágalmazzak, ne sértsek becsületet, inkább arról írok, hogy a hétvégén kutyasuliban voltunk. Anya – mert bárhogy is nem tetszik, ő lett a falkavezér, bár ennek a szónak szerintem nincs értelme, persze, nyilván fáj, hogy én csak kisfőnök lehetek, mindjárt anya és a kutya után… -, apa és a főhős, Shaquille, aki hároméves terrier gyerek.

És Bundáról – mert ez a „házi” neve (alias, ha tetszik), lévén sokszor nagyra nő a szőre, mert nem jutunk el időben Bajára, a kozmetikusához – kiderült, magasabb az IQ-ja, mint sok, egyébként választójoggal rendelkező emberé. Rájött ugyanis, hogy itt közös programról és jutifalik tömkelegéről van szó, s mindent úgy csinált, mintha kiképzett kutya lenne. Jött, ült, feküdt, visszajött, maradt, sétált, s még azt is elfelejtette, hogy körülötte – hozzá képest – gigakutyák gyakorlatoznak, akiktől egyébként (lévén kedves és széplélek) a mindennapi életben tart.

Na, dagadt is a szülői mellkas, olyan volt az óra, mint egy jól megírt lányregény.

Azóta gyakorlunk is lelkesen, s készülünk a második tréningre, Bunda-Shaquille pedig mindent úgy csinál, ahogyan a nagykönyvben meg van írva.

Amúgy minden kutya ilyen, ezért is érthetetlen, hogy „gazdik” miért éheztetik, verik, kötik rövid láncra őket. Akinek van, tudja: a kutya sokkal jobb, mint az ember. A maga szintjén – relativizálva – okosabb is, az EQ-ja (érzelmi intelligenciája) pedig jóval meghaladja a kétlábúét. Teréz anyáét ugyan nem – ám ő szent lett -, de rajta kívül szinte mindenki másét.

És akkor most vissza a deteki mészároshoz.

Hát hogy a qrva anyádba tudtál agyonverni egy ilyen lényt, akit – hozzád hasonlóan – szintén Isten teremtett?! Most örülsz, mert a magyar jog nem tud mit kezdeni a hasonló szemetekkel. Valószínűleg az ítélkező bíráknak nincs otthon kutyájuk, macskájuk, lovuk, tehenük…

De a sors – te Istenben úgysem hiszel, egyébként nem öltél volna - hosszútávon igazságos, ha már a magyar jogszolgáltatás nem az.

Állítólag úgy halsz meg, ahogy éltél.

Csak a bézbólütő nem a te kezedben lesz.

Shek a varázsszőnyegen. Ahogy a nagykönyvben meg van írva (Fotó: Nevelt Eb b)2017-06-24 08:58:00


  Péter Árpád: Viárdöcsempionsz!

Nagy vagy Kanizsa! A megyebajnoki arany csillogása most melengetheti az elmúlt évek focikomorságától kissé megkérgesült drukkerlelkeket. A – fészbúknyelven – bódogság azonban csak akkor lesz teljes, ha augusztustól már NB-s derbiket láthat a végvári közönség. (Lehet, igazolni kéne egy Thúry nevű centert is…)


  Péter Árpád: Egyéjszakás kaland

Tudunk valami jobbat egy szeretkezésnél? Persze, a kettőt. A héten azonban rátaláltunk valami ennél is izgalmasabbra. Ha az ember jól csinálja, kéjesen szép (ennek a szónak, másként írva, még jelentősége lesz) s olykor gyötrelmes egyéjszakás kalandja lesz.


  Péter Árpád: Az élelem bére

Már a nevét se bírjuk rendesen leírni, mi lesz, ha véletlenül bevezetik? Az étterembe járunk majd kocsit javíttatni?!

Szervizdíjat ugyanis a reparáló műhelyben fizetünk, nem a Gundelben. Rangos orgánumok is, expressis verbis, ekként értekeznek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatáról, amely leegyszerűsítve arról szól: legyen kötelező a ceh végösszegéhez még 8-15 százalékot hozzáírni, s azt kifizettetni a vendéggel.


  Péter Árpád: Ámen

Napra pontosan az első fátimai jelenés századik évfordulóján szentelték fel Varga Lászlót, a Kaposvári Egyházmegye új püspökét, aki a reá bízottakat – az egész egyházmegyét, így a kanizsaiakat is - a Szűzanya oltalmába ajánlotta. A hitetlenek azt mondanák, véletlen. Mi, hívők, tudjuk: nem az.


  Kötetben a múlt - Bemutattuk a Bírósági históriák című kiadványt

Tudta, hogy egyszer a Zalaegerszegi Törvényszéket is kirabolták? Hogy 1919 tavaszán vérfagyasztó színjáték zajlott le a bíróság udvarán? Gondolta volna, hogy az 1940-es években a Zalaegerszegi Járásbíróság elnökének a foci okozott gondot? Ilyen és hasonló múltbéli témában barangolhatnak azok, akik kezükbe veszik a Zalaegerszegi Törvényszéken 2017. május 15-én bemutatott Bírósági históriák című kiadványát.


  Péter Árpád: Az ér(t)etlenség kora

Elnézem a maturandusokat – és nem csak a csajokat… -, de nincs nosztalgiám, s nem szakad fel lelkemből a dejónekikmertfiatalok; úgy látszik, nem vagyok még - kellőképp öregecskedő (pláne nem garanciális cserére ítélt feleség, bár az a magyar történelem egy másik, bizarr tételsora…); annyira azonban tán mégis, hogy rájöjjek, ahogy halad az idő, egyre éretlenebb lesz az ember. Még ha papírja is van az ellenkezőjéről.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble