Ma 2017. augusztus 22. kedd,    
Menyhért napja van.    
Látogatók száma : 32676930    


Honlapkeszites

Megújult a Kistérségi Szociális Programiroda

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított, Bajza utcai Kistérségi Szociális Programiroda épületét.

Esős időben pár éve még gumicsizmában lehetett csak megközelíteni a Kistérségi Szociális Programirodát, de az Európai Unió és az állam által nyújtott tizenhat millió forintos támogatásnak köszönhetően sikerült felszámolni ezt az állapotot. Cseresnyés Péter polgármester nyitó beszédében elmondta, hogy a huszonegy millió forintos beruházásból ötmillió forintot a Kistérségi Társulás tett hozzá, s így sikerült felújítani a Kúria épületét. Hozzátette, a Kistérségi Szociális Programiroda többek között a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai munkájának segítéséhez biztosít megfelelő környezetet.


A programiroda huszonegy településen látja el a szociális alapellátási feladatokat, a bajba jutott családok a felújítást követően pedig megfelelő körülmények között fordulhatnak segítségért a szakemberekhez. Dr. Tóth László, a kistérségi bizottság elnöke elmondta, hogy 2009-ben már felújították a központi irodát. A mostani beruházással fontos szempont volt az akadálymentesítés is, ennek köszönhetően most már a mozgáskorlátozottak is meg tudják közelíteni az ügyfélszolgálatot. Végül Grabant János, a kivitelező cég vezetője ismertette a technikai jellemzőket, így elmondta, mintegy ötszáz négyzetméteren raktak le térkövet az iroda környékén, akadálymentes vizesblokkokat hoztak létre, megoldották a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került a Bajza utcai kerítés felújítására is.
A köszöntő gondolatokat követően Cseresnyés Péter átvágta a nemzetiszín szalagot, valamint Polai György irodavezető körbekalauzolta a résztvevőket a teljesen felújított épületben.
Z.A.2011-05-13 11:59:00


További hírek:
Tekerd magad Európába!
Csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
Bedöntötték a szomszéd kerítését, majd rátámadtak
Női labdarúgás: jó erőfelmérő volt
Lábtoll-labda: dobogós helyek az erős mezőnyben


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble