Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671188    


HonlapkeszitesMegvannak a legszebb kertek Kanizsán

A kategóriagyőztesek képviselik majd Kanizsát az országos versenyen, a helyi megmérettetés ünnepélyes díjátadóját pedig szeptember második felében tartják.


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, idén a verseny hét kategóriájába összesen ötvennyolc kertet neveztek a kanizsai kertművelők.

Mostanra megszületett a helyi forduló végeredménye, amit sajtótájékoztatón ismertettek. Minden kategória legjobbja továbbjutott az országos versenyre. "Ez azt jelenti, hogy a hét nagykanizsai első helyezettből szeptember közepére kiderül, hogy az országos zsűri melyiket találja érdemesnek arra, hogy a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat is elnyerje" - fogalmazott dr. Szabados Gyula programkoordinátor.

Az idén már hattagú zsűri a szokásoknak megfelelően kétszer szemlézte a kerteket. A versenyre nyolcvan százalékban hatvan év felettiek jelentkeztek, a szervezők szeretnék, ha a jövőben fiatalodna a mezőny. "A programnak a lényege az idei évben is az lett volna, hogy minél több fiatallal kedveltessük meg a kerteket – hát még dolgozunk rajta, mert az átlagéletkor még mindig 67 év felett van. A tapasztalatunk az volt, hogy nagyon lelkesek a kerttulajdonosok, nagyon szívesen megmutatják a kertjüket., és nagyon szívesen megosztják azokat a praktikákat, amelyekből még mi, zsűritagok is sokat tanultunk" - mondta Kálovics Andrea zsűrielnök.

A program hasznos a városnak is. "Ami jó a városlakóknak, az önmagában jó a városnak is. Ugye, két részre lehet osztani ezt a versenyt, van a zöldségtermesztés és a virágtermesztés. A zöldség-gyümölcs azért jó, mert a piacra, eladásra is jut ebből áru, a virágok által pedig szebb lesz a város, másrészt pedig a parlagterületek megművelésre kerülnek" - hangsúlyozta Tóth Nándor Nagykanizsa alpolgármestere.

A zsűri idén egy olyan különdíjat is odaítélt, amilyent többé nem szeretne. Ezt a legpechesebb kerttulajdonos kapta, akinek a júliusi vihar hatalmas pusztítást végzett a területén. A verseny ünnepélyes díjátadója szeptember második felében lesz.

„Legszebb konyhakertek”országos program nagykanizsai, 2017. évi végeredménye: I-II-III. helyezettek, különdíjasok a szakmai zsűri javaslata, döntése alapján ide kattintva érhető el. (PDF)

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-12 11:44:00


  Az eddigi alpolgármestert választották polgármesternek Babosdöbrétén

Hét független jelölt közül az eddigi alpolgármestert, Szinayné Csarmasz Bernadettet választották meg vasárnap a Zala megyei Babosdöbréte új polgármesterének.


  Látogatás: A németországi Alsdorf delegációja látogatott tegnap Nagykanizsára

A két város között sok a hasonlóság, hiszen Alsdorf 48 ezres település, amely három másik ország határához közel fekszik. A németek dél-zalai tartózkodásuk alatt Murafölde adottságaival, lehetőségeivel ismerkedtek.


  Heten indulnak Babosdöbréte polgármesteri tisztségéért

Az eddigi településvezetővel együtt hét független jelölt indul vasárnap Babosdöbréte polgármesteri tisztségéért az időközi önkormányzati választáson, miután a zalai község eddigi irányítója áprilisban lemondott - közölte a település jegyzője kedden az MTI-vel.


  Esztéta a kabinet élén

Idestova három esztendeje, hogy a katedrát felcserélte a polgármesteri kabinet vezetésével. Persze kevesen tudják, hogy a kabinet – munkacsoport – vezetése nem csak Nagykanizsa polgármesterének „kiszolgálását”, és a jegyző munkájának a segítését jelenti. Ez nem valami irodai, nyugis munkahely. Főleg nem az Lehota János esetében, akit sokan esztétaként is ismernek, de kis csapatának köszönhető, hogy a város rendezvényei és egyéb „attrakciói” mára turista-látványossággá lettek. És hogy ez véletlen-e? Csak a sikeres programoknak köszönhető? Nem, jelenünk Nagykanizsájának mindennapjait egy lassan kilenc évvel ezelőtt útjára indult elgondolás alapozta meg, amely mára körvonalazza mindazt, amit úgy hívunk: Murafölde. A kabinetvezető majd egy évtizede ott volt a mai Nagykanizsa városmarketingjének kigondolásánál, és hiszi, hogy Murafölde fővárosának ez adhat új lendületet.


  Sok kanizsai emlékezik rá szeretettel, előrement Szendi József

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek 2017. július 23-án, vasárnap kora délután, a veszprémi kórházban életének 96. évében visszaadta lelkét Teremtőjének.


  Megkezdődhet az aláírásgyűjtés december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében, miután a Kúria elutasította a kérdés hitelesítéséről szóló választási bizottsági határozat ellen benyújtott jogorvoslatot.

FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble