Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154631    


HonlapkeszitesÚjabb esély a Felhőtlen Gyermekkorra

Idén is nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjtöttek adományt a Tesco vásárlói. Közel 33 millió forintot gyűjtöttek össze a Tesco vásárlói az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampányában. A május 31-éig tartó áruházi gyűjtés során befolyt adományokból a segélyszervezet nehéz sorsú, traumát szenvedett gyerekek gyermekkorát teszi felhőtlenebbé.


A Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő kampány évről-évre a nélkülözésben élő, nehéz sorsú gyermekek helyzetére hívja fel a figyelmet, a kampány során gyűjtött adományokból pedig nekik és családjaiknak nyújt kapaszkodót. A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként rendszeresen támogatja a szervezet kampányait: karácsony előtt a szeretet. éhség., tavasszal a Felhőtlen Gyermekkor kampányokba kapcsolódik be. Idén, a Felhőtlen Gyermekkor kampányban május 2-ától 31-éig vásárolhatták meg a 250 forintos adománykuponokat a Tesco vásárlói az áruházlánc kasszáinál. Ők összesen 131 803 darab kupont vásároltak, így 32 950 750 millió forinttal járultak hozzá a nélkülöző és bántalmazott gyermekek felzárkóztatásához.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkóztatását segíti, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket, és 250-nél is több bántalmazott gyermeknek nyújt segítséget a továbblépéshez. A Felhőtlen Gyermekkoradománygyűjtésből befolyt összegből terápiás foglalkozásokat,korai mozgásfejlesztő programokat tart, tanodát üzemeltet, valamint két nyári tábort is szervez, amelyek segítenek a gyermekeknek hozott problémáik feldolgozásában, és a gyógyulásukhoz szükséges élményekhez juttatják őket.

Ugyan a Tesco áruházakban már lezárult a gyűjtés, a 1353-as számon továbbra is lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet programját, és ezzel megannyi gyermek Felhőtlen Gyermekkorát - tájékoztatta lapunkat az TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

 

(PR)

Fotó: illusztráció - Fekete Dániel/Ökumenikus Segélyszervezet2017-06-06 13:20:00


  Miniszterelnökség: nem változnak az önkormányzati hatáskörök

Nem változnak a hatáskörök az önkormányzatok és a területi közigazgatási szervek között, a járási hivatalok körében lesz csak némi "finomhangolás" - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken Zalaszentgróton.


  Meghívó: Hősök Napja


  Közgyűlés előtt

Ülésezett a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Bizottság.


  Nagykanizsa legjobb szenior szakácsát keresik

Az Idősügyi Tanács idén is megrendezi az Idősek majálisát. Tavaly közös tornával kezdődött az Idősek Majálisa. A kulturális bemutatókkal, egészségügyi mérésekkel és játékos vetélkedőkkel tűzdelt rendezvényt idén is megszervezi az Idősügyi Tanács május 31-én, a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban. „Az idősek közösségépítésének egy nagyon fontos rendezvénye ez. Az egész életen át tartó tanulást hirdető Szeniorok Iskolája nagyon jól működik évek óta, és ugyanilyen fontos rendezvény az Idősek Majálisa is” - hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.


  Oktatási ombudsman: teremtsék meg a cukorbetegek óvodai, iskolai ellátásának feltételeit!

Az oktatási jogok biztosa ajánlással fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, hogy teremtse meg a jogszabályi feltételeit a diabéteszes gyermekek óvodai és iskolai ellátásának.


  Ünnepi közgyűlés, kitüntetésekkel

Nagykanizsa Megyei Jogú Város a tegnapi ünnepi közgyűlésén határozatot hozott kitüntető címek adományozásáról.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble