Ma 2017. április 29. szombat,    
Péter napja van.    
Látogatók száma : 29518626    


HonlapkeszitesFruitVeb: jelentősebb fagykárok az ország északi és észak-keleti részében lehetnek

Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és észak-keleti részében lehet számolni - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.


Apáti Ferenc közlése szerint az említett országrészekben az elmúlt két hónapban négy-öt olyan éjszaka is volt, amikor mínusz 2, mínusz 4,5 fokig csökkent a hőmérséklet, és ez jelentősebb terméskiesést okozhat bizonyos gyümölcsöknél.     

A múlt heti hidegfront ebből a szempontból nem volt akkora probléma, mint a korábbi fagyos időjárás - tette hozzá.     

Ledó Ferenc, a FruitVeB elnöke az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy az ágazatban évente átlagosan mintegy 20-30 milliárd forint kárt okoznak a tavaszi fagyok, és mintegy 15-25 milliárd forintnyit a jégverés. A csapadékhiány - az aszály - okozta kiesés azonban jelentősebb, minimálisan 40 milliárd forint évente.

MTI - Kanizsa2017-04-29 12:07:00


  Iránytű 1956-ból - Joó Attila, Makray János és Milan Gergi festményei a Piarista-iskolában

Az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseit eleveníti fel az a kiállítás, amely ma nyílt a Piarista-iskolában. A tíz festményt három művész készítette, az alkotásokat a Szikla Alap a Művészetért Egyesület felajánlotta az iskola számára.


  KanizsaFest - Megkezdődött a hagyományos, városnapi programsorozat

A hideg idő ellenére is színpadra léptek a gyerekek, és voltak olyan óvodás csoportok, amelyek még a vitézlő utcát is meglátogatták.


  P-NAP - Rekordkísérlettel, koncertekkel és számos gyermekprogrammal kezdődött el tegnap a KanizsaFest

Az ugrálóvár és az autókázás is népszerű volt a gyerekek körében, csakúgy mint a különféle népijátékok. A Kanizsa Fest nulladik napján, vagyis a P-napon is már számos szórakozási lehetőség közül választhattak az érdeklődők. Például raklapot festhettek. "Tavaly ugye 30 csapat nevezett, most pedig 130 körül. És mindenki örömmel jött, hozta a gondolatait, hogy mit szeretne megörökíteni az utókornak és az alkotásnak, a munkának az öröme az mindannyiunk számára nagyon fontos" - mondta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.


  A hét száma: 50 ezer

Újra pályázhatnak városi támogatásért a társasházak a falfirkák eltüntetésére. Erről a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság döntött. Az önkormányzat évek óta támogatja a városképet rontó feliratok és graffitik eltüntetését, a támogatás legfeljebb a költségek 40 százaléka, de társasházanként maximum 50 ezer forint lehet. A bizottság teszi majd közzé a kiírást április 30-ig, pályázni augusztus 10-ig lehet.


  Százhetven évvel ezelőtt született Pulitzer József, az amerikai újságírás egyik ikonja

Egy évszázada pedig először adták át az általa alapított és róla elnevezett díjat, amely azóta is az amerikai újságírás legrangosabb kitüntetése. A Pulitzer-díj alapítója Makón született, 1847. április 10-én. Kalandos élete volt, és tipikus példája annak, hogy a tehetséges, hatalmas akaraterejű, de szegény emberek is felérhetnek a csúcsra, és övék lehet a világhír, ha kitartóak.


  Nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához

Egy rendeletmódosítás nyomán a siketeknek és nagyothallóknak is elég lesz a szokásos egészségi alkalmassági vizsgálaton részt venni, amennyiben azt a jogosítvány meghosszabbításáért kérik - számolt be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble