Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154652    


HonlapkeszitesHőség - A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.


Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) - modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen például Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre.     

Ehhez képest pár nappal később - a mostani forgatókönyv alapján - csaknem 20 fokkal alacsonyabb értékekre lehet majd számítani a térségben - tették hozzá.     

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.     

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé mérséklődik a levegő hőmérséklete.     

Az előrejelzés szerint vasárnap is folytatódik a kánikula, de ekkor ismét többfelé lehetnek heves zivatarok, viharos széllel, jégesővel, valamint jelentős mennyiségű csapadékkal.

MTI - Kanizsa2017-06-24 11:44:00


  Úrnapi körmenet

Bakonyi Erzsébet felvételén elindul az úrnapi körmenet a Felsőtemplomnál. Az Úrnapja (múlt vasárnap volt) a legünnepélyesebb hitvallás, az egyházhoz tartozás kifejezésének is alkalma. (Fotó: Bakonyi Erzsébet)


  Egy hétig táncoltak

Néptánctáborral kezdődött a nyár Kiskanizsán. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban egy héten át felcsíki és moldvai táncokat tanultak a gyerekek Tóth Istvántól. A fiatalok ez idő alatt megismerkedhettek a néptánc alapjaival, s ha kedvet kaptak hozzá, szeptembertől akár a tánccsoportban is folytathatják. A táborban ezúttal huszonöt fiatal vett részt, köztük olyanok is, akik már visszajáró vendégek. Őket, mint mondták, a táncon kívül a jó hangulat és a közösség hozza vissza. Fotó: Gergely Szilárd


  Már felszerelték az új kilátószint tartóit a toronyra a Csótónál

Messziről is látszik a 43 méteres magasságba épített fémszerkezet, ami a felső teraszrészt tartja. Ilyen magasan korábban nem volt kilátószint a tornyon. A kilátó régi tetejét tegnap emelték le a szakemberek, majd rögtön felszerelték az új fémszerkezetet, erre hamarosan még egy ötméteres csúcselemet is építenek. A napokban a 28 méteres magasságban lévő régi kilátószintet bontják le, a helyére jövő héten daruzzák fel az új elemeket - számolt be a Kanizsa Televízió.


  Idén alig több mint 300-an mentek el ingyenes anyajegyszűrésre a Kanizsai Dorottya Kórházba

A négyhetes szűrési program első hetében a kórházi dolgozókat, utána pedig a civileket várták vizsgálatra. Az orvosok melanomás esettel nem találkoztak, viszont megváltozott szerkezetű anyajeggyel igen. Akiknél ilyent tapasztaltak, azokat sebészeti beavatkozásra küldték.


  Önzetlen segítség Murakeresztúról

Csaknem félmillió forinttal támogatja egy murakeresztúri mezőgazdász család egy zalai fiú felépülését A pénz azokból a jegyekből gyűlt össze, amelyeket az interneten bocsátottak árverésre. Deákék csütörtökön jártak a beteg fiút nevelő borsfai családnál.


  Kanizsát elkerülte, Zalakomárt nem kímélte

Mint az a tegnap délután, Zalakomárban készített fotókon is látható, Zalakomárt alaposan „helybenhagyta” a vihar: kidőlt fák és letépett villanyvezetékek maradtak a faluban a kiadós jégeső után. Ugyanakkor Nagykanizsát elkerülte a vihar. (Fotó: dr. Papp Attila)

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble