Ma 2017. március 24. péntek,    
Gábor napja van.    
Látogatók száma : 28618913    






















































Honlapkeszites



Kiírták a Népművészet Ifjú Mestere pályázatot

Népművészeti alkotó- és előadóművészek pályázhatnak május 2-ig a Népművészet Ifjú Mestere díjra.


A 15-35 év közötti érdeklődők hangszeres népzene, népdal, néptánc, népmese, valamint tárgyi alkotóművészeti kategóriákban pályázhatnak - közölte a Hagyományok Háza az MTI-vel.     

A pályázatokat - az önéletrajzot és dolgozatot, tárgyalkotóknál a pályázatra benevezett tárgyakat is - május 2-ig kell eljuttatni a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének címére (1251 Budapest, Pf. 23.) postai úton vagy személyesen a 1011 Budapest, Fő utca 6/b címre. Mellékelni kell továbbá a pályázó adatait tartalmazó pályázati adatlapot és egy személyi adatok nyilvántartásáról szóló nyilatkozatot.     

A Népművészet Ifjú Mestere díjjal az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítményt ismerik el, a kitüntetést augusztus 20-án adják át.     

A Hagyományok Háza az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából, a Népművészet Ifjú Mestere díj odaítélésének előkészítése érdekében hirdeti meg a pályázatot.     

A pályázattal kapcsolatos további információ és pályázati adatlap a www.hagyomanyokhaza.hu oldalon található.

MTI – Kanizsa



2017-03-24 04:52:00


  A hónap műtárgya

A 90 éves emlékserleget Kossuth halálának 35. évfordulója alkalmából vásárolták. „Kossuth leborult a nemzet nagysága előtt, mi pedig dolgozzunk az ő szellemében a régi haza nagyságáért!” – egyebek mellett ez is olvasható azon a csaknem 90 éves emlékserlegen, amely jelenleg a hónap műtárgya a Thúry György Múzeumban.


  Öt ország közösen terjeszti fel a kékfestést a szellemi örökség UNESCO-listára

Magyarország Ausztriával, Csehországgal, Németországgal és Szlovákiával közösen terjeszti fel a kékfestés hagyományát az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság az MTI-vel.


  A Szent József Plébánia háromnapos búcsúval tisztelgett névadó patrónusa előtt

A kísértések óráján se adjuk fel az álmainkat – erre tanítja a ma emberét Szent József története. A szent főünnepe alkalmából rendezett búcsú tegnap szentmisével ért véget.


  Elmélyülés - Felolvasták az Újszövetséget Gyenesdiáson

A nagyböjti várakozás, a húsvétra készülés különleges összejövetelén idősek, fiatalok, egyedülállók és családok egyaránt részt vettek.


  Lágy színek, fehér villanások

Nagy Ernő mutatkozik be alkotásaival a Kórházgaléria legújabb tárlatán.


  Sztárokat és helyi fellépőket is felvonultat a nagykanizsai tavaszi fesztivál

Nemzetközi szinten is ismert színházi, zenés és táncos produkciókat, valamint helyi zenei együtteseket és művészeti kollekciókat vonultat fel a március végén induló Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán.









FRISS HÍREK

A nap vicce



állás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble