Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154626    


HonlapkeszitesÚjra Kanizsán találkoztak a vasutas nyugdíjasok kulturális csoportjai

A programra a Dunántúlról és az Alföldről is érkeztek hagyományőrző csapatok, amelyek saját környezetük kultúrájának egy-egy szeletét mutatták be a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A 14. alkalommal megtartott találkozó lényege a barátságok és a vasutas hagyományok ápolása - számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.
2017-06-24 06:41:00


  Romantikus hangulatban

Szabó István pánsípművész koncertjével indult idén a Szent Mihály-dombi zenés esték című programsorozat Vonyarcon. A kápolnakert romantikus hangulatával sok vendéget vonz a zenei programokra. Idén még négy koncertre várják a komolyzene kedvelőit a településre.


  Fölszállott a páva Keszthelyen is

A területi válogatón a Dél-Dunántúli régió és határon túli települések versenyzői méretették meg magukat a keszthelyi Balaton Színházban.


  Versmondó sikerek

Dobogós helyezésekkel és különdíjjal zárta az évadot a Hevesi Sándor Versmondó Klub.


  Több évtized után újra lesz búcsú a látóhegyi kápolnánál

1776-ban Szent Donát, 1816-ban Szent Bertalan titulussal említik a krónikák a szőlőhegyen álló kis épületet, amely július 1-jén, Péter és Pál napja után várja a környékbelieket szentmisére.


  Elsőáldozás az Alsótemplomban

Huszonhét kisgyerek vett részt először a szentáldozásban. Csorba Tamás plébános útravalóul azt mondta nekik, az Oltáriszentségben jelen van Isten, így a szentáldozás egy olyan lehetőség, amivel minden hívőnek élnie kell, mert az átsegít az élet megpróbáltatásain. A misén a keresztségi fogadalom megújítása után a gyerekek első alkalommal áldozhattak - számolt be az eseményről a Kanizsa Televízió.


  Vendég prédikátor

Úrnapja előestéjén Barsi Balázs atya celebrálta a szentmisét az Alsóvárosi-templomban.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble