Ma 2017. április 29. szombat,    
Péter napja van.    
Látogatók száma : 29518592    


HonlapkeszitesKórustalálkozó - A rendezvényen kilenc kórus lépett fel

Csaknem háromévtizedes hagyománnyal bír a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola kórustalálkozója, amellyel minden esztendőben Kodály Zoltán munkássága előtt tisztelegnek. Az idei, 27. találkozó különleges apropóját az adta, hogy a Kossuth-díjas zeneszerző 135 éve született és 50 éve halt meg. „A kanizsaiak nagyon lelkesek. Nagyon tisztelem a kórusvezetőket, mert tudom, hogy ez hatalmas munkával jár. És a mai modern világunkban, amikor már a gyerekeket annyi minden csábítja – a digitális világ, a sport is sok gyereket elvisz a kórusoktól – mégis visszajárnak. És ez igazából a kórusvezetőknek és az intézményeknek köszönhető, ahol támogatják ezt a mozgalmat” - mondta Kókainé Hámorszki Éva a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola igazgatója a Kanizsa Televíziónak.
2017-04-29 06:49:00


  Rajzaimmal mesélek - Varga Attiláné alkotásai a Hevesi-galériában

A rajzaival mesél Varga Attiláné zalakarosi művésztanár – erről bárki meggyőződhet, aki ellátogat a Hevesi-iskola legújabb kiállítására. Az alkotót Kollonay Zoltán zongoranövendékei és az iskola versmondói köszöntötték műsorukkal az ifjúsági megnyitón.


  Reformáció 500 - Bogárdi Szabó István: a reformáció eredményei nélkül a kereszténység nem jutott volna oda, ahova jutott

A 16. század "egy nagy tisztázás volt", a reformáció eredményei nélkül a kereszténység világméretekben nem jutott volna oda, ahova jutott - jelentette ki a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Szennán csütörtökön.


  Nagy Szilvia tűzzománcai a Péterfy-iskolában

Még május első hetében is látható a Péterfy-iskola tűzzománc-kiállítása. Az alkotó egy zalaegerszegi művésztanár: Nagy Szilvia a ’80-as évek vége óta tanít rajzot az Ady-iskolában, és az ottani tűzzománcműhely vezetője is. A mostani tárlat régi és új alkotások révén ad keresztmetszetet munkásságából: színes és monokróm, elgondolkodtató és játékos képeket egyaránt kiállítottak. A tűzzománcképeket korábban a Kőrösi-iskolában is bemutatták - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  Zala egy zenei ékszerdoboz

A Népművészet Ifjú Mestere tartott előadást a múzeumban.


  Így olvasunk - A könyvtári statisztikákon is egyre jobban látszódik az informatika térhódítása

Sokan olvasnak még papíralapú könyvet, de érződik a modern technológiák térhódítása – hangzott el a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Megyei Szervezetének éves közgyűlésén. A megye könyvtárosai délelőtt a kanizsai bibliotékában tanácskoztak és a dombortérképekből összeállított kiállítást is megnézték.


  Második helyen végeztek Tatár Csaba fúvós tanítványai

Második lett a kanizsai és karosi gyerekek közös fúvószenekara a zeneiskolai csapatok országos versenyén. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a zalakarosi Móra Ferenc Általános és Zeneiskola növendékeit Tatár Csaba vezényelte. A 9. Zeneiskolai Zenekarok Országos Versenyét a fővárosban rendezték. A kanizsai iskola névadójától, Farkas Ferenctől választották azt a darabot, amellyel bejutottak a döntőbe, ahol csak a debreceni Zenede előzte meg őket.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble