Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154965    






















































Honlapkeszites



GasztroKanizsa: Bajai halászlé Zámbó Gyula receptje alapján

Az önkormányzat Idősügyi Tanácsa által meghirdetett „Nagykanizsa Legjobb Szenior Szakácsa” főzőversenyen 1. helyezést ért el Zámbó Gyula, a Hentes Mester elnevezésű csapat főszakácsa.


A bajai halászlé elkészítésének fortélyait még 18-19 éves korában, a honvédségnél sajátította el, és már abban az időben is sikert aratott vele. Mivel a családja nem szereti a halat, ezért csak ilyen alkalmakkor hódol a szenvedélyének. A Csónakázó-tónál megrendezett versenyen a házastársak ezúttal nem szóltak bele a férfiak tevékenységébe, ők jobbára mosogattak és hagyták őket kibontakozni.

 

Hozzávalók 12-14 személyre:

2 db egyenként 3 kg-os ponty, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerinti mennyiségben csípős és jó színt adó bio pirospaprika, paradicsom, paradicsom püré, só.

A hozzávalók beszerzésénél elsődleges szempont a jó alapanyag kiválasztása. Éppen ezért csak száraz húsú pontyot vásároljunk, hívta fel a figyelmet a mester.

Elkészítés:

Főzés előtt, előző este filézzük ki a halat, a halszeleteket sózzuk be, és kenjük be paradicsompürével, mert így tartós marad. A csontját pedig főzzük ki, mivel nem teszünk bele külön apróhalat. A két halhoz 3 fejnél ne rakjunk több hagymát, mert édes lesz tőle a lé. Ha mégis vissza kell savanyítani, akkor tegyünk hozzá paradicsomot. Az apró fogások, trükkök közé tartozik még, hogy Zámbó Gyula a halzsírban kicsit megpirítja a paradicsomot, így nem lesz savanykás íze a halászlének. Olajat, zsírt nem használ a főzéshez.

A szeletelt hagymát, a halfejet, a farok részt és a csontokat 3 órán keresztül kell főzi az alaplében, mert ennyi idő alatt fő ki a zselatinanyag. Passzírozás után az alaplét visszaönti a bográcsba, ízesíti erős paprikával és fokhagymával, ami elveszi a hal iszap ízét. Végül belerakja a halszeleteket, és mintegy 20 percig főzi.

Ezt aztán jól kifőzték! A Hentesmesterek (középen Zámbó Gyula) és a nagy sikert aratott halászlé (Fotó: Bakonyi Erzsébet)



2017-06-23 10:01:00


  Los an Gyenes - Ötödik alkalommal csempésztek igazi amerikai hangulatot Gyenesdiásra

A programra idén is számos autócsoda érkezett, a rendezvényről nem hiányoztak a pin-up lányok és a rock&rollt játszó zenekarok sem.


  A Magyarország Szépe - Miss World Hungary döntője

Koroknyai Virág szépségkirálynő (középen), Viczián Viktória első (balról), illetve Pető Laura második udvarhölgy a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny fináléjában az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán 2017. június 18-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán


  50 éve boldogan

A Kálvin téren randevúzott először Mátés István és felesége, Zsuzsanna.


  GasztroKanizsa: Négy évtizedes recept – szeretettel sütve

Tóth Ferencné Magdi sokat sürög-forog a konyhában. A Kiskanizsán élő asszony saját bevallása szerint „sütésmániás”, ha az interneten vagy egy újságban rábukkan egy új sütemény receptjére, azonnal rohan a boltba, hogy beszerezze a hiányzó hozzávalókat. Fiókja mélyén több mint száz finomság receptje lapul, sokak örömére. Magdi ugyanis szeret meglepni másokat süteményeivel.


  Megszállottan gyűjti a telefonokat

A zalaszabari Daróczi István gyűjteménye 10 év alatt már csaknem 2500 darabosra bővült.


  Kutyabarát Balaton élménykalauz készült

Elkészült a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, amely a hozzá tartozó honlappal együtt segíti a négylábúakkal nyaralni indulókat - tájékoztatta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítója az MTI-t.









FRISS HÍREK

A nap vicce



állás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble