Színes programkavalkáddal ünnepeltek Zalakaroson

facebook megosztás

A Nyuszi hopp! elnevezésű programmal több napon keresztül várta a kikapcsolódni vágyókat Zalakaros. A fürdővendégek és a helyiek ünnepét koncertek, előadások színesítették a korzón. 

Nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is színes programokkal készült a fürdőváros, a Karos Korzón egymást érték a koncertek, előadások és foglalkozások. Nagyszombaton néprajzi előadás, tojásfestés, esőcsiga-készítés, textiltáskafestés és húsvéti mézeskalács-díszítés várta a családokat.

– A program nagyon sokszínű és sokrétű, több generációnak szól, mint például ma a gyermekkoncert, a bábszínház. Nem csak a turistáknak szól, akik jönnek pihenni ebben a pár napban, hanem a helyi lakosoknak, családoknak, környékbelieknek – emelte ki Némethné Kocsis Veronika, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. rendezvényszervezője. 

Az elmondottakat erősítette meg Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere is. Szerinte jól össze lehet kapcsolni a helyi hagyományok ápolását és a turizmust.

– Igyekeztünk élen járni a hagyományápolásban. Ha a hagyományainkat ápoljuk, ezeket az értékeket megőrizzük, sőt, újakat hozunk létre – szoktam mondani, ettől vagyunk karosiak, ettől vagyunk Zala megyeiek, Kárpát-medenceiek és magyarok. Ez egy nagyon-nagyon fontos dolog. Ezt össze tudjuk kapcsolni a turisztikai szolgáltatásokkal, tehát van rá piaci igény is, hogy ezt az értékmegőrzést megvalósítsuk, akkor a kettőt össze tudjuk kapcsolni –nyilatkozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A hagyományőrzés, az igények és a látogatottság is indokolja a dél-zalai fürdővárosban azt, hogy a szervezők igyekezete nem hiábavaló. A húsvétvárót és az ünnepi programokat egyaránt nagy érdeklődés övezte.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.