Nívós horgászverseny helyszíne volt a Csónakázó-tó

facebook megosztás

300 kg halat fogott ki 24 versenyző hétvégén a TackleBait Horgászkupán a Csónakázó-tónál, 5 óra leforgása alatt. Az országos megmérettetés első három helyezettje továbbjutott a döntőbe, ahol a másfélmilliós fődíjért versenyeznek majd a horgászok. 

–A Magyar Országos Horgász Szövetség a tó halgazdálkodója, az idei évben már a telepítéseket is tudta ütemezni, úgy ütemezte, a verseny naptárt figyelembe véve, hogy ezek a versenyek minél sikeresebbek, minél nívósabbak legyenek, mert ezt már megtudta tenni az idei évben –  árulta el Szépligeti Ferenc, a Magyar Országos Horgász Szövetség halőre.

A versenyzők kora reggel találkoztak, majd a sorsolást követően, 8-tól lehetett belépni a szektorokba. A férfiak mellett egy hölgy is részt vett a megmérettetésen. A szervezők szerint mindenki egyenlő esélyekkel indult. A 24 horgász között voltak fővárosiak, Balaton környékiek, kaposváriak és helyiek is. 

–Jelen pillanatban a TackleBait Sport Horgász egyesület rendezvényén vagyunk, ez egy Angliából hozott method, illetve methodus, ami arról szól, hogy 15 selejtező van, minden selejtezőből három továbbjutó van és a végén egy nagy döntőben, egyetlen fordulóban, egy komoly pénzdíjas verseny eredmény lesz – emelte ki Gyulai Ferenc, Tackle Bait Horgászok Ligája főszervezője.

Németh Gábor Szombathelyről érkezett, gyermekkora óta horgászik, versenyeken pedig 10 éve indul rendszeresen.

–Ez egy egyéni verseny, de ugye azért talán segítő nélkül nagyon nehéz, jó egy háttér ember aki látja, ugye hátulról mindig könnyebb látni az ember mit hibázik, mit csinál jobban, nélküle szerintem a versenyhorgászat elképzelhetetlen segítő nélkül. Úgyhogy nekem Csécsényi Attila a segítőm, aki már bejutott erre a horgászok ligájára a szombathelyi Abért- tóról  – mondta el Németh Gábor.

Két kapás között Kovács Atilla is megosztotta a nappal kapcsolatos tapasztalatait stábunkkal.

–Elég nehezen indult el, sajnos, próbálkoztunk egy benti távon, elég messze. De sajnos nem adott halat. Utána jöttünk ki egy köztes féltávra, és ott sikerült elindítani, utána még egy kicsit közelebb és ezt a két távot váltogatva. Csak annyi mindent nem szeretnék még elárulni, két hét múlva Method Országos Bajnokság és nem szeretnék segíteni. De isten igazából azért most már jött hal –  tájékoztatta stábunkat Kovács Attila.

A TackleBait kupa kanizsai fordulóját Németh Gábor nyerte 41,14 kg-os összteljesítménnyel. A  második helyen végzett dr. Jerkovits Gergely 23,22 kg-al, a bronzérmet Rada Kornél szerezte meg 18,18 kg-gal. Az országos döntőt szeptemberben rendezik Zalavégen.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.