Ingyen C-vitamint kaptak a rászorulók

facebook megosztás

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően C-vitaminhoz jutottak a rászorulók és több kanizsai szociális intézmény. A készítmények ingyenes kiosztását a Béres Alapítvány támogatta.

Tavaly vette fel a kapcsolatot az alapítvánnyal a helyi nemzetiségi önkormányzat, az együttműködésnek köszönhetően már akkor kaptak az időseket, a rászorulókat támogató intézmények vitaminkészítményeket. Az idei felajánlásból a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény részesült. Mindemellett a nemzetiségi önkormányzat a lakosság körében osztotta ki az adományt.

 – A Roma Nemzetiségi Önkormányzat azért tartja fontosnak, hogy ilyen adományokat kérjen és kapjon, mert az elmúlt időszakban is lehetett látni, hogy az a réteg, amelyet mi képviselünk, nem jut olyan készítményekhez, amelyek az egészség megóvását valamilyen szinten tudnák kezelni. Tehát prevenciós jelleggel nagyon fontos lenne, hogy vitaminokat szedjünk, és nagyon fontos lenne, hogy akiket mi képviselünk, hozzájuthassanak. Eddig nem nagyon volt rá lehetőségünk, többnyire tartós élelmiszerrel tudtuk segíteni a lakosságot. Most viszont a Béres Alapítvánnyal nagyon jó munkakapcsolatot vettem fel, alakítottam ki, és ezáltal folyamatosan, amikor szükségünk van rá, a Béres Alapítványhoz tudunk benyújtani kérelmet. És amikor lehetőségük van rá, ígéretük szerint támogatják is a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzatot – nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.