Vb-főpróbát tartottak a Csó-tón a hajómodellezők

facebook megosztás

Az elektromos hajómodellek uralták két napig a Csónakázó tavat. A Canissa Modellező Sport Egyesület versenye a magyar nemzeti bajnokság második futama volt.

A hétvégi kupa eredetileg Pacsán lett volna, ám a szervezők végül helyszínt cseréltek. Budapest, Székesfehérvár és Kaposvár mellett az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők a hétvégén Nagykanizsára.

– Ez volt úgymond az a kategória, ami már kinőtte ezt a pályát. Valamikor ez a pálya és ez a hajóosztály egy jóval kisebb futásteljesítményű hajókra és akkumulátorokra volt kitalálva. A hajók és az akkumulátorok fejlődése jóval gyorsabbá teszi a futamot, azért kicsit kaotikusnak látszik. Kinőtte ezt a pályát már – árulta el Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sport Egyesület elnöke.

A szervezők és a modellezők szerint is nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok a kanizsai futamon. A helyi színekben versenyző Lekszikov Gábor szerint a rutin és a technikai tudás mellett szükséges a szerencse is.

– A szerencse mindig egy fontos faktor, de az a bizonyos papírforma, a válogatottnak a rangsora elég szépen most is kirajzolódik. Azok a rutinos, tapasztalt versenyzők, akik évtizedek óta versenyeznek, építenek hajókat, most is nagyon szépen szerepelnek. Hát, megvan mindig az utánuk jövők számára a cél, hogy kit kell legyőzni – emelte ki Lekszikov Gábor versenyző.

Körmendi Tamás a fiatalabb korosztályt képviseli, versenyszerűen egy éve űzi ezt a sportágat. A dél-zalai futam első napján kiélezett küzdelmekben volt része.

– Nekem eddig egy futamom volt, gyakorlatilag hárman majdnem holtversenyben zártunk, úgyhogy elég izgalmasnak mondható. Az én többi futamomon technikai problémák adódtak, amit azóta sikerült orvosolni. De egy nagyon színvonalas verseny, tavaly is az volt, minden évben kitesznek a szervezők magukért – mondta Körmendi Tamás versenyző.

A hétvégi tulajdonképpen tesztversenye volt a vb-nek. Az utolsó felkészülési lehetőség a sportolóknak az augusztus eleji szlovák világbajnokság előtt.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.