Közel 300 embernek segítettek karácsonykor

facebook megosztás

Lezárult a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat háromnapos ételosztása. A jótékonysági kezdeményezésen nem csak meleg ételt, de társaságot, és lelki támogatást is nyújtottak a rászorulóknak. A segítséget idén mintegy 300-an vették igénybe.

jótékonyság

Sokkal többen vagyunk, mint eddig valaha is voltunk, amiből következik, hogy a jövőben is egyre növekvő létszámmal kell számolnunk - kezdte Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A korábbi években megszokott séma mellett idén egyre kimagaslóbb azoknak az idős, nyugdíjas rászorulóknak a száma, akik nehezen tudják ellátni magukat az étkeztetés terén, főleg a karácsonyi időszakban. Ebben az évben a gyerekes családok száma visszaesett, ami valószínűleg a Család- és Gyermekjóléti Központ korábbi adományainak volt köszönhető. A rászorulókat a meleg étel mellett karácsonyi süteményekkel, és ünnepi hangulattal várták.

Ebben az időszakban mindenki nyitottabb a vallási szeretetre, és a lelki segítségnyújtásra - mondta el Nagy Vendel plébános, aki a keddi napon vett részt a programon. Stábunknak elmondta, van olyan, aki nem is az étel, hanem csupán a társaság miatt jön el ilyenkor a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házba. A vallási képviselők mellett a rendőség, a Családsegítő Központ, és a Vöröskereszt kollégái, de civil önkéntesek is részt vettek a lebonyolításban. Teleki László hozzátette, a téli hónapok folyamán készülnek még hasonló akcióra, főként a keményebb hideg időjárás alkalmával.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.