Kecskemét: oda-vissza kipipálva

facebook megosztás

Bár az előjelek nem a legjobban alakultak, a mezőny nyolcadik helyén álló Vadmacskák SE remek sikert könyvelt el a Kecskemét női kosárlabdázóival szemben.

Kecskeméti KC (9.) – Kanizsai Vadmacskák SE (8.) 48-67 (9-14, 20-17, 11-20, 8-16)

Amatőr NB I Zöld csoport női kosárlabda-mérkőzés, 11. forduló. Kecskemét, 50 néző. Vezette: Márkus, Barabás.

Vadmacskák: Rezsek 13/3, Kiss Szabó 15, Simon-Riechel 10, Szilágyi L. 21, Kékesi 6. Csere: Bagonyi, Simon E. 2, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

Nem éppen a legbővebb kerettel, az egyik fontos láncszemnek számító játékos sérülése mellett kelt útra a kanizsai női kosárlabda együttes Kecskemétre, ráadásul a meccs folyamán is csupán három cseréjét vetette be a kispadról az edzőjük, Gábor Erzsébet. Esély persze kínálkozott, hiszen ha az őszi meccsükből indultak ki, akkor a nagykanizsai amatőr NB I-es női csapatnak nem volt oka az aggodalomra, hiszen akkor a dél-zalaiak győztek. S fogalmazhatunk úgy, ott is folytatták, ahol októberben a kanizsaiak abbahagyták, mivel jó rajtot vettek a vendéglátóiknál. Szilágyi Lucától (képünkön) Simon Enikőig bezárólag szerezték kosaraikat az első negyedben, így még az is belefért, hogy a második tíz percben a kecskemétiek zárkózzanak. Nagy szünet után ugyan a KKC már egyenlített is, Simon-Riechel Sára, valamint Rezsek Réka kétpontosai a legjobbkor jöttek. Utána a hazaiak nem szakadtak le egy ideig, de a találkozó 29. percében Szilágyi duplája már a kanizsaiak tíz pontra nőtt előnyét jelentette.A záró etap során a KVSE tovább tudta fokozni a tempót, még rátettek egy lapáttal Gábor Erzsébet tanítványai, és szezonbeli negyedik győzelmüket is elkönyvelhették. Igaz, a folytatás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a tabellán második Kiss Lenke KA csapatához látogatnak szombaton a nagykanizsaiak.

- Női amatőr NB I-es foghíjas csapatunkat sérülések hátráltatták, ezért szinte alig volt pihenő a lányoknak, hiszen kezdő ötösünk összesen 17 percet pihent – fogalmazott a tréner, Gábor Erzsébet. - Nagy küzdelemben és egy jó harmadik negyeddel sikerült meglépni az ellenféltől, s az ő folyamatos rotációjuk ellenére is sikerült szép sikert bezsebelnünk.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.