Hatvan végzős búcsúzott a Piarista Iskolától

facebook megosztás

A Piarista Iskola ünnepségével kezdődött el a kanizsai ballagások sorozata. Ma délelőtt a két végzős osztály hatvan diákja vett búcsút az intézménytől, míg hétfőtől már az érettségi vizsgákon kell helytállniuk a diákoknak.

A végzős osztályok tanulói az ünnepség előtt a termeikben búcsúztak el a diáktársaiktól, majd a szülőkkel együtt, virággal és ajándékkal köszönték meg az osztályfőnökök munkáját. Horváth Andrea elmondta, nem csupán a mai nap szólt a ballagókról.

– Tegnap egy nagyon szép szerenádon voltunk túl. Odajöttek hozzám, gyönyörűen énekeltek, bőgtünk kint is, bent is. Ma pedig a szüleik előtt fognak elköszönni az iskolától. Ez nagyon-nagyon vegyes érzelmekkel jár. Már itt is volt egy kis pityergés a virágátadásnál. Egyrészt nagyon jó, mert nagyon várják már, hogy elindulhassanak az önálló életbe, másrészt viszont nagyon sok szép emléket hagynak itt és ez bizony szomorúsággal tölti el őket – árulta le Horváth Andrea, a Piarista Iskola 12. B. osztályfőnöke. 

piarista

A diákok ma kilépnek egy nagyobb felelősséggel járó, ugyanakkor nagyon izgalmas világba, a felnőttség világába – fogalmazta meg gondolatait Böszörményi Géza.

Az ünnepség a végzősök bevonulásával kezdődött – a rossz idő miatt az iskola tornatermében. Az igazgató kiemelte, érettségi után a diákok többsége a felsőoktatásban folytatja a tanulmányait.

– Majdnem mindenki felvételizik és majdnem mindenki be is szokott kerülni abba az intézménybe, amit választ magának. Egy-két olyan diákunk van, aki úgy dönt, hogy még vár egy évet a felvételivel vagy valamilyen szakképzésben vesz részt, de aztán a legtöbben utána továbbmennek felsőoktatásba – fogalmazott Böszörményi Géza, a Piarista Iskola igazgatója. 

piarista

A ballagók először egy szál virággal köszönték meg családjuk támogatását, majd a legszebb emlékeik felidézésével búcsúztak az iskolától. Kohlheb Virág Flóra elmondta, sok szép emléket visz magával, de van, ami mindennél fontosabb.

– Én nagyon szerettem ezt a közösséget. Hogyha valamit ki kéne emelni ebből az iskolából, az a közösség, hogy mennyire összetartóak a diákok és mennyire jó kapcsolatunk van egymással. Ez fog nekem a legjobban hiányozni – mondta el Kohlheb Virág Flóra, a Piarista Iskola tanulója. 

Az utolsó évben a felnőtt életre is készültek a diákok, így már sokaknak vannak pontos elképzelései a jövőt illetően. Az első kihívás azonban még előttük áll, hiszen hétfőtől elkezdődnek az érettségi vizsgák.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.