Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154976    


HonlapkeszitesNémet nyelvű tábort szerveztek a gyerekeknek Szepetneken

A táborban játékosan, gyakorlati körülmények között fejleszthetik nyelvtudásukat a résztvevő fiatalok.


A tábor egyik napján a Szepetneki Helyi Értéktár Bizottság által létrehozott állandó kiállítást nézték meg a gyerekek. „Gyakorlatilag ez a hét arról szól, hogy a német nyelvi ismereteket, amit az iskolai tanórákon elsajátítottak, gyakorlatban is kipróbálhatják. Hiszen az életben természetesen nem mindig úgy van, ahogy a tankönyvben le van írva. Tehát a gyakorlás, a hétköznapi dolgok ismertetése, természetesen játékos keretek között, nem olyan feszített, mint a tanórai foglalkozás" - mondta el Plöch Gyula a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja.

Az iskolás korú gyerekeket számos érdekesség várta a tábor keretében. „Ezen a héten elkezdtünk egy német falu makettet csinálni, kartonból. Vannak hozzá sablonok. Egy csapatversenyt is játszottunk ma a faluban, a Dorfrally-t. A faluban meg voltak adva állomások, és feladatokat kellett németül megcsinálni" - mesélte Kocsis Virág.

A szepetneki német nemzetiségi önkormányzat nyári táborát az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata támogatta.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-24 06:02:00


  SZKES tábor - Vidám, nyári táncos hangulatban telt a hét

Táboroztak a SZKES Dance táncosai. A Honvéd Kaszinóban működő csoport reggel már az utolsó simításokat végezte a napokban tanult koreográfián, amit tegnap délután – a tábor zárásaként – a szülőknek is bemutattak.


  Itt van a nyár, elindultak a táborok

Kiskanizsán például néptánctáborba várják a fiatalokat.


  Felcsendült a Te Deum

Idén is hálaadó ünnepség előzte meg a Batthyány-gimnázium hivatalos tanévzáróját.


  Érettségi vizsgák száma vizsgafajták szerint, 2005-2017

Érettségi vizsgák száma vizsgafajták szerint, 2005-2017 középszint, emelt szint


  Bizonyítvány sokk

A gyermekeltűnések szezonja az év végi bizonyítványosztás ideje. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke óvva int minden szülőt attól, hogy aránytalanul komolyan vegye az év végi tanulmányi eredményeket, hiszen a gyermekek lelki és fizikai egészségénél nincs fontosabb. Jobb megelőzni azt, hogy egy - egy gyermek ijedtségében világnak szaladjon, hiszen még arra is van esély, hogy soha többé nem kerül haza.


  Legyen játék a mozgásfejlesztés

Kétnapos, gyakorlatorientált továbbképzésen vesznek részt a kanizsai óvodapedagógusok. Az óvónők mestertanártól kapnak segítséget a gyerekek motiválásához és a mozgásformák kiválasztásához.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble