Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671173    


HonlapkeszitesA kanizsai frontkamaszok után is törődnek az utánpótlással

Több mint ötven fiatal vett részt a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred által szervezett honvédelmi táborban. A tábor fő célja, hogy a nyári szünetben a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a katonaléttel, ezáltal bepillantást nyerjenek a Magyar Honvédség életébe.


A Frontkamaszok interaktív emléknapnak az emlékezés mellett még további két, időszerű rétege van. Az egyik a katonai – rendészeti pályaorientáció. A másik: a kanizsaiaknak jó okuk van szeretni a katonákat. Az, hogy ma Európában Magyarország a béke és a biztonság szigete, nekik is köszönhető. – tudósított Jó okuk van szeretni címmel a Kanizsa. A déli határt védő Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Köteléktől győri arrabonások vettek részt az eseményen, akik közül Juhász Viktor zászlós és Danka Tamás szakaszvezető nemsoká a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskola és Kollégium meghívásának tettek eleget.

„Ahogy múlt héten a Frontkamaszok, most a többiek is pár óra alatt többet tanultak fegyelemből, összetartozásból és emberségből, mint eddig bárhol, bármikor.”− hangsúlyozta Lakner Zsuzsa, a meghívást kezdeményező osztályfőnök. - Ezek után jobban megértik és elhiszik a fegyelem, az egymás iránti felelősségvállalás fontosságát. A hazaszeretet, a becsület, a hivatás szavakat ezentúl nem csupán üres frázisként használják, valós tartalommal telnek meg”− emelte ki a tanárnő.

honvedelem.hu - Kanizsa2017-08-21 10:44:00


  Nő a többletmunkát végző pedagógusok anyagi elismerése

Szeptembertől a differenciáltan adható béremeléssel és az osztályfőnöki, valamint a munkaközösség-vezetői pótlékok középre emelésével nő a többletmunkát végző pedagógusok anyagi elismerése - közölte a Klebelsberg központ az MTI-vel.


  Pozitív tendenciák a PEN-en

Idén több mint száz új hallgatóval gyarapodik a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának közössége – és ez a szám még tovább nőhet, hiszen a héten a pótfelvételi ponthatáraira is fény derül.


  Az utolsó turnus - Hamarosan véget ér az idei táborozás Obornakon

Az utolsó turnus tölti a hetet a Zalaerdő Zrt. erdei iskolájában. A táborba nemcsak környékbeli, hanem budapesti gyerekek is érkeztek.


  Több mint harmincezer forintot takarítanak meg jövőre a fiatalok az ingyenes nyelvvizsgával

Az első nyelvvizsga megszerzésének állami támogatása jövőre átlagosan 34 500 forintos megtakarítást jelent a fiataloknak és családjuknak - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében.


  Pályázati kiírás a pécsi kollégiumi férőhelyek elnyerésére

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a 43/2008.(X.09.) számú helyi rendelete alapján pályázatot ír ki a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló nagykanizsai hallgatók számára biztosított 9 pécsi kollégiumi férőhely elnyerésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 23.

A részletekért kattintson a város honlapjára.


  Az idei tábor véget ért – jövőre is lesz!

Izgalmas programmal, paintball lövészettel zárták egyhetes honvéd pályaorientációs táborukat a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központba „bevonult” gyermekek. Mivel a közel harminc fős csoport tagjai közül sokan már tavaly is részt vettek a központ által szervezett megmérettetésen, a szervezők úgy döntöttek, hogy idén nagyobb kihívások elé állítják a 14-18 év közötti fiatalokat.

FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble