Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154968    


HonlapkeszitesDK: Két éves ígéretek

Pontosan két évvel ezelőtt, 2015. június 23-án járt Orbán Viktor Nagykanizsán, és halmozta el ígéreteivel a várost. Sokan úgy remélték akkor, hogy hónapokon belül elindulhatnak az első beruházások a Modern Városok program részeként. Mára azonban bebizonyosodott, hogy nemhogy hónapokon belül, két év alatt sem sikerült egy beruházást sem megindítani az ígért fejlesztésekből - jelentette ki Horváth Jácint a Demokratikus Koalíció nagykanizsai önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.


Sportcsarnok, versenyuszoda, déli elkerülő út, konferencia-központ az Erzsébet-téren, ferences kolostor rekonstrukciója. Többek között ezek a kanizsai ígéretek hangzottak el két évvel ezelőtt. A látogatás kapcsán kiadott sajtóközleményünkben fejeztük ki reményünket, hogy az elképzelések megvalósítása nem a legutóbbi belváros-rekonstrukciós projekt tempójában halad majd. Úgy tűnik azonban, hogy a kanizsai városvezetés nem képes túllépni saját árnyékán - mondta az önkormányzati képviselő.

Egyik projekt építkezése sem kezdődött el, sőt, még engedélyezési tervdokumentációval sem rendelkeznek. Nagykanizsa a hangzatos sikerpropaganda ellenére egyáltalán nem teljesít jobban. Emellett más megyei jogú városokban már javában folynak a beígért építkezések.

Tragikus ez a tény annak függvényében is, hogy a napokban publikált kimutatások szerint a város az egyik legkevesebb uniós forrást használja fel a megyei jogú városok közül. Beigazolódott, hogy az ígéretek mögött nem volt valódi előkészített projekt, sőt, még ezek előkészítése is komoly problémát okoz a város vezetőinek. Ami egy esetben talán nem is baj: az új sportuszoda helyszínéül szerintünk a Sétakert helyett alkalmasabb lenne a leendő sportcsarnok melletti terület, így esetleg még van remény a változtatásra - zárta mondandóját a DK helyi képviselője.

Kanizsa2017-06-23 13:08:00


  Tisztújítás a kanizsai Fidelitasnál

A Fidelitas nagykanizsai csoportja az országos tisztújítást követően helyben is megtartotta tisztújító csoportgyűlését. Amelyen a következő két érvre megválasztották a csoport helyi tisztségviselőéit. A csoport egyöntetű támogatásával a csoport elnökének Léránt Gábor régi-új elnököt választották. A tisztújításon a csoport két alelnököt is választott, Baracskai Anikót és Szentes Tibort.


  Lesz jelöltje a Munkáspártnak a jövő évi választáson a térségben

Ezt a párt elnöke mondta Híradónknak. Thürmer Gyula Kanizsán járt, a vásárcsarnok előtt találkozott az emberekkel, akiknek bemutatta a pártot és programját. A politikus azt mondta, az elmúlt években meggyengült Munkáspárt mára újra megerősödött, látogatásának pedig az volt a célja, hogy 2018-ban ebben a választókerületben is lehessen rájuk szavazni.


  Megemlékezést tartottak a Nagy-Magyarország-emlékműnél

A Jobbik szerint nemzeti gyásznap, amelyről minden magyar embernek véleményt kell alkotnia.


  Legyen egyenlő - Polgári kezdeményezést indított a Jobbik

Egyenlő munkáért egyenlő bért. Polgári kezdeményezést indított a Jobbik a bérek felzárkóztatása érdekében. Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese nagykanizsai sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik több közép- és kelet-európai szövetségessel közösen azt akarja elérni, hogy az unió alapokmányaiba kerüljön bele a bérfejlesztés, vagyis mindenki annyit keressen a szakmájában, amennyit nyugati kollégája kap.


  150 milliós támogatást kapott: Nem nyomoznak a zalai kamupárt után

Az eljárás költségvetési csalás miatt indult, és bűncselekmény hiányában szűnt meg.


  MSZP: mikor készül el a Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárút?

Teleki László (MSZP) a dél-zalai kerékpárutak állapotáról beszélt, szerinte az ígért fejlesztésekhez nem érkeztek források, a korábbi utakat pedig nem tartják megfelelően karban. Az idegenforgalom szempontjából is fontosnak nevezte a fejlesztések megvalósulását és arról érdeklődött, hogy mikor készül el a Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárút.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble