Ma 2017. április 29. szombat,    
Péter napja van.    
Látogatók száma : 29518625    


HonlapkeszitesGyurcsány Nagykanizsán: a DK 10-15 százalékot fog elérni jövőre

Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK) fogja okozni a legnagyobb pozitív meglepetést, 10-15 százalék közötti eredményt ér majd el.


A párt elnöke Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban mintegy kétszáz ember előtt tartott csütörtöki lakossági fórumán reális becslésnek nevezte a 10-15 százalékot.     

Ugyanakkor hozzátette, nem ez a cél, hanem sokkal inkább az, hogy ezzel hozzájáruljanak Orbán Viktor leváltásához.     

A párt elnöke együttműködésre buzdította az ellenzéki pártokat. Mint fogalmazott "egy az egy ellen politikát kell folytatni", nem pedig egymás ellen harcolni. Ha egymás ellen küzdenek, akkor veszítenek, viszont ha együttműködnek, akkor "ebben hangulatban," a választók jelentős része leakarja váltani a Fideszt", azok is a jelöltjeikre fognak szavazni, akik egyébként nem feltétlenül a DK támogatói. Ehhez viszont a pártnak szövetségesekre van szüksége - jelentette ki.     

Hozzátette: a jövő évi választás leglényegesebb kérdése, hogy a jogosult eldöntsék, milyen életet akarnak, milyen jövőt kívánnak maguknak.     

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy csütörtökön letelt az a 72 óra, amit a miniszternek arra adott, hogy jogi eljárást indítson ellene. A korábbi közlése szerint információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem fogja megszegni a törvényt,és nem köt tisztességtelen alkut a dokumentumok megszerzésére. A törvényesség keretei közt viszont mindet megtesz, hogy a dokumentumokhoz, vagy azok egy részéhez hozzájusson, és ha ez így lesz, akkor ezeket haladéktalanul nyilvánosságra hozza. MTI Fotó: Varga György

MTI - Kanizza2017-04-27 20:11:00


  Nyugdíjas Parlament - Nagykanizsára érkezett az országjáró sorozat

Nyugdíjas Parlament volt Kanizsán. Az országjáró sorozat zalai állomásán civil szervezetek és klubok tagjai a nyugdíjasok helyzetéről, az őket érintő gondokról, valamint a szociális ellátórendszerről beszélgettek MSZP-s országgyűlési képviselőkkel, a sajtó kizárásával.


  Orbán: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon.


  Jobbik sajtótájékoztató

A Jobbik országos plakátkampányt indított, hogy bemutassa, szerintük miért alacsonyak a bérek, miért nem jut pénz nyugdíjemelésre, oktatásra, egészségügyre Magyarországon. Erről Zakó László, a térség jobbikos regionális igazgatója beszélt, sajtótájékoztatón.


  Zakó a parlamentbe tart

Zakó László indul a zalai 3-as számú választókerületben a 2018-as országgyűlési választásokon a Jobbik színeiben. Az 57 éves politikus előbb a Kisgazdapárt és a MIÉP képviselője volt a Parlamentben, majd 2010 és ’14 között a Jobbiké. Jelenleg a párt regionális igazgatója. Zakó László azt mondta: a Jobbik ezzel a bejelentéssel megkezdte a kampányt.


  Sajtóreggelivel várták a helyi sajtó képviselőit az mszp-sek

„Minden évben tanultunk önöktől valamit, néha még le is szidtak bennünket keményen”- hangzott el azon a sajtóreggelin, amelyet az MSZP helyi szervezete rendezett a média munkatársainak március 15-én. A hagyományos alkalmon Böröcz Zoltán, a városi szervezet elnökségi tagja elmondta: a sajtó szabadsága az egyik legfontosabb érték minden polgári demokráciában. Tapasztalatai szerint a rendszerváltás óta a sajtó mindig kritikus volt a hatalommal szemben, az ellenzékkel pedig valamelyest elfogult. Szerinte manapság ez már nem így van - hangzott el a Kanizsa Televízióban.


  Az Innovációs és Informatikai Kabinet bemutatkozása Nagykanizsán

Hagyományteremtő céllal tartotta meg Nagykanizsán első vidéki bemutatkozó estjét a Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinete. A helyi csoport vezetőségével közösen szervezett rendezvényen előadást tartott az IIK két vezetőségi tagja a magyarországi IT ágazatról, a szektort érintő kormányzati stratégiákról, a Kabinet munkájáról, melyet kötetlen beszélgetés követett az informatikai oktatásról, és a szektorban való elhelyezkedési lehetőségekről. A megjelenteknek lehetősége volt az elnökhelyettesek által biztosított virtuális valóság szemüvegeket kipróbálni.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble