Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154645    


HonlapkeszitesKészülnek a búcsúmisére

Takarítják, szépítik a látóhegyi kápolnát. A festői környezetben lévő kis templom harangja július 1-jén, Péter és Pál napját követő szombaton ismét megkondul, és szentmisére hívja az embereket.


A déli 12 órakor kezdődő búcsúmisével – amelyet Szűcs Imre, a Jézus Szíve Plébániatemplom plébánosa celebrál –, a környék telektulajdonosainak régi kívánsága teljesül. A templom takarításában és feldíszítésében tevékeny részt vállaltak a környékbeli gazdák, közöttük a Szívbetegekért Egyesület tagjai. Az istentiszteletet követően piknikezésre, beszélgetésre, pogácsapartira is lehetőség nyílik a kápolna előtti, a VIA Kanizsa által gondozott kellemes környezetben.

Kanizsa

 A kápolna kívül-belül megszépül a búcsúi misére (Fotó: Bakonyi Erzsébet)2017-06-24 07:45:00


  Nemzetközi Jóga Nap Nagykanizsán

Az Indiai Nagykövetség a Nagykanizsai Polgármesteri Hivatallal együttműködve 2017. június 24-en megrendezi a 3. Nemzetközi Jóga Nap & 2. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivált Nagykanizsán. Az esemény a Hevesi Sándor Kulturális Központban (8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.) kerül megrendezésre 11:00 és 18:00 óra között.


  Meghívó ezüstmisére

Barátaimnak mondalak titeket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek, hogy menjetek, gyümölcsöt teremjetek, maradandó gyümölcsöt. (Jn 14, 15-16)


  Hagyományőrző programok a zalaegerszegi Kézművesek Házában

Több száz résztvevőt várnak a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Kézművesek Háza nyári hagyományőrző és művészeti programjaira Zalaegerszegen.


  Múzeumok Éjszakája a Thúry György Múzeumban

A részletes programért kattintson ide. (PDF)


  Július 29-én rendezik meg a 192. balatonfüredi Anna-bált

Július 29-én rendezik meg a 192. balatonfüredi Anna-bált, melyet idén is prímásverseny és operakoncertek kísérnek, de lesz utcabál is a Blaha utcában.


  Múzeumok éjszakája - Nagykanizsán látható lesz Thúry György pallosa

A Zalaegerszegi Törvényszéken valóságalapú perszimulációt tartanak, Nagykanizsán pedig kizárólag a múzeumok éjszakáján, június 24-én lehet majd megtekinteni az egykori kanizsai várvédő, Thúry György eredeti pallosát.     

Az ereklyét komoly biztonsági intézkedések közepette szállítják a Magyar Nemzeti Múzeumból a dél-zalai városba - mondta el a Thúry György Múzeum igazgatója az MTI-nek. A 16. századi fegyver a rajta látható véset szerint a törökországi Medinában készült, aranyozott ezüsttel díszített markolatát már a várkapitány alakíttatta át, de azt nem tudni, hogy ajándékként vagy zsákmányként került hozzá. Thúry György halála után örököse II. Miksa császárnak adományozta a pallost, Bécsből csak 1933-ban kapta vissza a Magyar Nemzeti Múzeum, ahol jelenleg is őrzik - ismertette a részleteket Száraz Csilla.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble