Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671172    


HonlapkeszitesTekerd magad Európába!

Húzz sisakot és pattanj nyeregbe, bringázz Balatongyörökre! Péntektől vasárnapig a drótparipák hazai fővárosa Balatongyörök Téged is rengeteg programmal vár!


Az I. Országos Kerékpáros Találkozón és Fesztiválon augusztus 25-én pénteken a garantált jó hangulatról Rock & roll show-val a Győri Nemzeti Színház művészei, majd a Happy Gang gondoskodnak, majd éjjel nagyszabású retro diszkóba csap át a buli!

Másnap, augusztus 26-án szombaton délelőtt 10 órakor laza kerékpártúrák indulnak el. A bringázás szerelmesei délután kettőkor megismerkedhetnek a kerékpár történetével. 17 órakor indul Keszthelyre a nagyszabású jótékonysági célokat szolgáló kalapostúra. Este fél nyolckor a Mystery Gang adja meg alaphangulatot, amit Ganxsta Zolee-val és a Kartell-el hág a tetőfokára, majd levezetésként diszkó hajnalig.

Az I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál augusztus 26-án, vasárnap reggel kilenckor össznépi reggelivel és azt követően közös kerékpáros-túrával folytatódik.

A nyár nagy bringás eseménye mindegyik napon számos érdekes, hasznos információt, új ismereteket, tartalmas szórakozást kínál. Vetélkedők, kvízjátékok, bringa szerelési oktatás, extrémsport bemutatók, kerékpár-szépségverseny, KRESZ-képzés, bikarodeó, hennafestés, tetoválás, sörbicikli, mellett a résztvevők megismerkedhetnek a kerékpáros-szervezetekkel, továbbá betekintést nyerhetnek a magyarországi és uniós kerékpárút-fejlesztési tervekbe.

Az esemény fővédnöke: Révész Máriusz kormánybiztos.

Jegyek elővételben a www.jegy.hu oldalon, vagy a helyszínen vásárolhatóak. Tizennégy éves kor alatt a részvétel ingyenes!

Forrás: https://www.facebook.com/kerekparosfesztival2017-08-21 15:23:00


  Melyik lesz a közönségkedvenc?

A legszebb kertek már megvannak, most a kanizsaiak kedvencét keresik. A helyi forduló lezárultával sem ér véget a „Legszebb konyhakertek” verseny: az önkormányzat idén is közönségszavazást indított a Facebookon.

Tavaly hirdettek először közönségversenyt a „Legszebb konyhakertek” helyi fordulójához kapcsolódóan a legnagyobb közösségi portálon. Akkor több mint 30 ezren keresték fel az oldalt, tájékoztatta a Kanizsát Dénes Sándor polgármester.


  Imádkozzunk együtt hazánkért első szent királyunk ünnepén!

 

A központi megemlékezésekbe bekapcsolódhatnak azok is, akik nem tudnak személyesen részt venni. Duna 16.55 Augusztus 20-án, a Szent István-bazilikánál szentmisét mutat be és a Szent Jobb körmenetet vezeti Erdő Péter bíboros, szentbeszédet mond Veres András győri megyéspüspök, MKPK elnök Ismétlés: Duna World 22.10


  Énekkel is dicsőítik…

A város miséje Szent István napján 18 órakor kezdődik az Alsótemplomban. Domján József, a Szent József Plébánia kántora elmondta, ezen az alkalmon elhangzanak majd legszebb ősi énekeink Szent István királyról, mint például az Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga, az Igaz hitnek plántálója és a Magyarok fénye, ország reménye. Az ünnephez méltóan gregorián tételeket is énekel majd a most formálódó templomi énekkar.


  Város miséje Szent István napján a nagykanizsai Alsótemplomban

Hagyomány városunkban, hogy Magyarország fővédőszentjének ünnepén, augusztus 20-án Nagykanizsa katolikus hívei és papjai a Szent József (alsóvárosi) templomban gyűlnek össze a 18 órai szentmisére.


  Egymást érik a közönségcsalogató programok a Balaton-part zalai településein

A vonyarcvashegyi Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál vasárnapig tart. A gasztronómiai különlegességek és a borházak mellett kézműves vásár is várja az kilátogatókat, délutánonként színpadi produkciók színesítik a programot, esténként pedig táncolni is lehet. Érdekesség és a fesztivál egyik különlegessége, hogy szőlőoltványt is lehet kapni.


  Nemzeti Ünnepünk nagykanizsai programja

Kanizsán 2017. augusztus 20-án, két helyszínen, a Deák Ferenc téren és az Erzsébet téren kerül megrendezésre államalapító Szent István király emlékére szervezett ünnepség.

FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble