Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671166    


HonlapkeszitesBedöntötték a szomszéd kerítését, majd rátámadtak

Rossz szomszédság, török átok, tartja az ismert mondás: hogy ez mennyire így van, azt ékesen bizonyítja egy keszthelyi bűnügy is. Apa és fia támadt rá a szomszédjukra Keszthelyen, idén márciusban. Ugyanis a szomszédban lakó férfi rendőri intézkedést kért a H. család által lakott önkormányzati ingatlanhoz, mert ott, a tűzgyújtási tilalom ellenére égettek. Apa és fia ezért rátámadt a bejelentőre: még csak azt sem várták meg, hogy a távozó félben lévő rendőrjárőr elmenjen: kidöntötték a szomszéd kerítését, és rátámadtak, ütötték-rúgták, bántalmazták, amelynek a helyszínre visszatérő rendőrök vetettek véget. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől érdeklődtünk.


2017. március 12. napjának délelőttjén, Keszthelyen, egy önkormányzati tulajdonban lévő, egyébként a H. család által lakott udvari lakáshoz érkezett rendőrjárőr, mivel a szomszéd bejelentést tett a Balaton-parti város rendőrkapitányságán, hogy az udvaron a tűzgyújtási tilalom ellenére égetnek. A kiérkező rendőrjárőrök intézkedtek az udvaron tartózkodó fk. H. Árpád Lajossal és édesanyjával, H. Tündével szemben, akik felszólításra eloltották a tüzet. Az intézkedés befejeztével a rendőrök már távozóban voltak, amikor a házból kijött a fiatalkorú fiú édesapja, H. Árpád és közte, valamint a szomszéd udvaron tartózkodó sértett közt szóváltás alakult ki. H. Árpád meg sem várta, hogy a rendőrjárőr elmenjen, odament a két telket elválasztó kerítés vasajtajához, és azt rugdalni kezdte. Erre fia, fk. H. Árpád Lajos is odafutott, és csatlakozott édesapjához, így ketten rugdalták tovább a vasajtót, melyet át is döntöttek. A kerítés elhajlott és magával döntötte a mögötte lévő faajtót is. A terheltek ekkor átmentek a szomszéd telkére, őt földre vitték, és H. Árpád ököllel arcon ütötte, majd egy alkalommal hasba rúgta a szerencsétlenül járt embert, mialatt fk. H. Árpád Lajos a sértettet combon rúgta. A bántalmazásnak a helyszínre visszatérő rendőrök vetettek véget. A szomszéd a jogtalan behatolás és a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amiért a fiút és az édesapját, mint társtetteseket vádolta meg magánlaksértés és testi sértés vétségeivel a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila2017-08-21 14:17:00


  Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ezért a hivatal arra inti a vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, ha az interneten rendelnek tűzifát - közölte a hatóság az MTI-vel.


  Könnyű sérüléssel megúszták az ittas vezetők

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.


  Az NFM fogyasztóvédelmi ellenőrzése 59 tanszer közül hatnál talált problémát

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton színes ceruzákat, zsírkrétákat, temperákat, vízfestékeket és tolltartókat ellenőriztek, az 59 ellenőrzött termék közül hat nem felelt meg a követelményeknek - közölte az NFM az MTI-vel.


  Augusztus 20. - Megerősített biztonsági intézkedések

Rendőrautó mellett szöges útzár az I. kerületi Fő utcában 2017. augusztus 20-án, az ünnepi rendezvények helyszínének közelében. Három napja terroristák járókelőket gázoltak el Barcelonában és az ugyancsak katalóniai Cambrilsban. A két támadásban tizennégy ember életét vesztette, több mint 130 pedig megsebesült, többek állapota válságos. MTI Fotó: Mohai Balázs


  Vádemelési javaslat a kanizsai szobordöntögetők ellen

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást a rongálókkal szemben. A megalapozott gyanú szerint helyi fiatalok 2016. november 25-én az esti órákban Nagykanizsán, az uszoda előtt lévő bronzszobor talpazatát egy fejszével szétverték, a márványlapokat összetörték, az emlékművet pedig kidöntötték - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


  Augusztus 20. - Első a biztonság

Kara Ákos államtitkár, az operatív törzs vezetője kiemelte: látványos, értékőrző ünnepre készülnek, de a legfontosabb szempont a biztonság. Az operatív törzs és a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki méltó módon és biztonságos körülmények között ünnepelhessen.

FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble