Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154634    


HonlapkeszitesIdén is táborozhatnak a zalai rendőrök gyermekei

Idén második alkalommal, élvezhetik a gyerekek a Gébárti tó mellett a nyári szünidőt, amíg szüleik dolgoznak. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése kiemelt figyelmet fordít a rendőrség zalai dolgozóira, így a gyermekeikre is.


A nyári szünidőben a gyerekek felügyelete nagy terhet jelent a szülők számára, ezért az országban egyedülálló módon, immár második alkalommal a zalai rendvédelmi szerveknél dolgozók gyermekei 2017. június 19. és július 7. között három héten át táborozhatnak a zalaegerszegi Gébárti tó partján.

A rendőrség támogatásával, szakmai felügyeletével, valamint a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közreműködésével megvalósuló napközis táborban hetente több mint 60 általános iskolás kisgyerek vehet részt a változatos programokon. A kreatív foglalkozás, horgászat, strandolás és sportolás mellett, nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek elméleti oktatására is, így sakk, matematika, magyar- és idegen nyelv gyakorlása is szerepel a napirendjükben - számolt be honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kanizsa2017-06-24 09:12:00


  Hőség: tíz-húsz százalékkal több riasztást kaptak tegnap a mentők

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.


  Balesetmentes volt a csütörtök Zala megye útjain

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem történt baleset az utakon. A zalai járőrök hat személyt fogtak el és öt főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, valamint szabálysértés miatt. Az alkoholszonda két esetben jelzett pozitív értéket az elmúlt 24 órában.


  Másodfokú hőségriasztás lépett életbe éjféltől jövő hétfőig

Az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adataira alapozva, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve 2017. június 22-én 00.00 órától 2017. június 26-án 24.00 óráig az egész országra kiterjedően II. fokú hőségriasztást rendelt el.


  A tegnapi raktártűz margójára

Zala megyében az elmúlt tizenhárom évben nem volt olyan nagy kiterjedésű és akkora tűzoltóerőt igénylő tűzeset, mint ami tegnap, egy nagykanizsai raktárépületben keletkezett.


  Baleset szemtanúit keresik a kanizsai rendőrök

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. június 16-án 15 óra 30 perc és június 17-én 13 óra között Nagykanizsán, a Platán sor 9. szám előtt, ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú - vonóhoroggal felszerelt - gépjárművel nekitolatott egy ott várakozó Suzuki Ignis típusú személyautónak.


  Kisebb földrengés volt Nagykanizsa térségében

Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,1-es erősségű földrengés volt Nagykanizsa közelében - írta a katasztrófavédelem csütörtökön a honlapján.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble