Ma 2017. augusztus 21. hétfő,    
Sámuel napja van.    
Látogatók száma : 32671163    


HonlapkeszitesNői labdarúgás: jó erőfelmérő volt

Ziccer NLSE – Kelen SC 0-2 (0-2)

Női Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Nagykanizsa, 30 néző. Vezette: Horváth Z. (Hegedűs B., Gellén). G.: Horváth F. (13.), Bernhardt (20.)

Ziccer: Veres – Boros, Farkas Cs., Somogyi Zs., Szollár, Szabó Zs., Horváth E., Balassa D., Latin, Horváth R., Balassa Sz. Edző: Benedek József.

A kanizsai hölgyek kissé megilletődötten kezdték az összecsapást, s ennek is volt betudható, hogy két védelmi hiba után gyakorlatilag a mérkőzés negyedéig már el is döntötte a továbbjutás kérdését a fővárosi Kelen SC.


Sikerükkel a korábban még a BLSZ-ben szereplő vendégek jutottak a következő körbe, míg a nagykanizsaiak lemérhették, hogy hol is tartanak a női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának hétvégi nyitánya előtt.

P.L.2017-08-21 13:28:00


  Lábtoll-labda: dobogós helyek az erős mezőnyben

A hagyományoknak megfelelően a nyár zárásaként Újszászon rendezték meg a 22. Hungarian Open Nyílt Nemzetközi Lábtoll-labda Tornát, melyen hét ország 175 versenyzője vett részt.

A Zemplén SE női csapata játszmaveszteség nélkül lett tornagyőztes (Kunics Rékát és Balogh Esztert a francia Justine Crapanzano és a szlovákiai Bagos Viktória segítette a siker elérésben), míg a férfiaknál a ZSE egységei 4. és 6. helyen zárták a versenyt.


  Zárult Kanizsán a 14. Könnyűrepülő Európa-bajnokság

A verseny az verseny - ez a tétel a 14. Könnyűrepülő Európa-bajnokság feladatai során is érvényes volt a résztvevők körében. A kiskanizsai reptéren tegnap már érezhető volt, hogy a repülősök kontinensviadala a végéhez közeledik, hiszen a zsűrinél is mind többen jelentkeztek óvásaikkal például.

Egyes helyzetek, elbírálások voltak azok, melyeket az angol, cseh, litván összetételű grémiumnak véleményeznie kellett. Aztán vagy helyt adtak-e a „próbálkozásoknak”, az már egy másik történet, viszont a happy end nem maradhatott el, hiszen...


  Mostantól jöhet Amerika

Molnár Flóra, a Délzalai Vízmű SE úszója páratlan sportélményként élte meg, hogy a magyarországi vizes világbajnokságon, hazai közönség előtt úszhatott a válogatott színeiben. Flóra a 4x100 méteres női gyorsváltóban kezdett, majd jött a női 50 m pillangó, az 50 m gyors és mintegy slusszpoénként a 4x100 méteres vegyes váltó, melyben Flórára természetesen szintén a gyors jutott.

A nagykanizsai úszó a gyorsváltóval kilencedik, a vegyessel tizedik lett, 50 m pillangón a 19., míg 50 gyorson a 28. helyen végzett, a vb után pedig már Amerikában akklimatizálódik, hiszen múlt pénteken elrepült a tengerentúlra, hogy tanulmányaival együtt az úszást is ott folytathassa.


  Kosárlabda: nagy mezőny a huszonötödiken

Szombaton rajtol Zalakaroson és egészen keddig tart a 25. Zalakaros Kupa leány serdülő és kadet kosárlabda torna, melyet a fürdőváros általános iskolájának tornatermében rendeznek. 

Ahogy azt a szervező Kanizsa DKK részéről Kovács Magdolna elmondta, a nemzetközi sportesemény kerek száma apropóján is szépszámú mezőny verbuválódott a karosi napokra.


  Könnyűrepülő Eb: jöhet a hajrá

Csütörtökön úgynevezett economi feladat startjára került sor a 14. Könnyűrepülő Európa-bajokságon, melynek ideje alatt a kiskanizsai reptér is csendesebb volt az előző napinál. 

A szerda késő délutáni látványos különszám keretében úgynevezett lufivadászat volt a reptéren, mely a föld biztos talajáról nézve is kellemes szórakozást ígért és bizony voltak is nézők a füves kifutó térségében. Csütörtökre aztán jó néhány vendégrepülő is távozott, a mezőny egészét pedig a versenybizottság elkerítette és a reptér hátsó felébe vezényelte, hiszen az üzemanyag-takarékossági feladat következhetett, ezért is volt csendesebb a hangár körüli terület. Az említett economi „egység” pedig gyakorlatilag azt jelentette, hogy egy bizonyos hajtóanyag-mennyiséggel négyszög alapon - meg persze időlimit alatt - minél nagyobb kerületet kellett bekeríteniük a versenyzőknek a levegőben, melyet GPS adatokkal hitelesítettek. Az üzemanyag-mennyiség tehát adott volt, viszont a repülősök tulajdonképpen akkor kezdhettek neki feladatuk teljesítésének, amikor úgy érezték a legjobbnak.


  Sportműsor: rajtoló világbajnoksággal

Sportműsor - Nagykanizsa augusztus 18-20.

Augusztus 18. péntek:

Modellezés: Naviga M-osztályú hajómodellező világbajnokság, megnyitó, Csónakázó-tó, 18 óra

 

Augusztus 19., szombat:

Kosárlabda: 25. Zalakaros Kupa leány serdülő és kadet kosárlabda-torna, Móra-iskola 9.30 óra

Labdarúgás: Megyei I. osztály: UFC Nagykanizsa – Gyenesdiás Kinizsi SK, Olajbányász-stadion, 17.30 óra. Megyei III. osztály, Déli csoport: Palin FC – Bagola VSE, Palin, 17.30 óra. Női Magyar Kupa: Ziccer NLSE - Kelen SC, Mindenki sportpályája, 17 óra

Modellezés: Naviga M-osztályú hajómodellező világbajnokság, Csónakázó-tó, 8 óra

FRISS HÍREK
05:29 - Véradás

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble