Ma 2017. június 24. szombat,    
Iván napja van.    
Látogatók száma : 31154624    


HonlapkeszitesRekordszámú kis focista töltötte az elmúlt hetet az UFC táborában

A rekkenő hőség sem szegte kedvét a gyerekeknek, akik hatalmas lendülettel vettek részt az edzéseken. A tábor napjait a sporttól független programok is színesítették.


Csütörtökön rendőrségi bemutató várta két edzés között a fiatal focistákat, de a tábor alapvető célja a labdarúgás népszerűsítése volt. Idén már nemcsak az UFC saját játékosait várták, hanem a foci iránt érdeklődő minden gyerkőcöt. „Itt legyenek velünk, szakképzett edzőkkel tudjanak minél több focifoglalkozáson részt venni, illetve olyan közösségformáló tevékenységeket, kirándulásokat csináljanak együtt, ami meghatározó élmény lehet nekik az egész nyár folyamára” - mondta el Bene Gábor utánpótlás tréner.

A táborban a 7 éves korosztálytól az U 14-esekig összesen 82 gyerek vett részt. Sokan otthonról hozzák a sportág szeretetét. Berkes Dávid például 5 éves kora óta focizik. „Apukám is focizik, a papám is, az egész családom, és így nekem is nagyon megtetszett ez a sportág. Hogyan kerültél ide a táborba? Egyértelmű volt? Igen. A tesóm is szeretett volna jönni, meg én is, és tavaly is voltam, már akkor is nagyon tetszett” - fogalmazott Berkes Dávid.

A sportág szeretetét Tóth Gábor Zsolt is szüleitől és nagyszüleitől örökölte. „Apukám, papám, nagypapám is focizott, és így bennem is él ez a foci. Úgy kerültem ide, hogy szeretem a focit, és akkor anyukám megkérdezte, el szeretnék-e jönni, és mondtam, hogy igen. Példakép esetleg van? Király Gábor” - árulta el Tóth Gábor Zsolt.

A tábor után a pályán is nyári szünet lesz. A jövőbeli focisták és szüleik az interneten tájékozódhatnak a következő programokról és az edzésekről.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-24 05:48:00


  Két magyar elsőség, Molnár Flóra országos csúcsot úszott Rómában

Két aranyérem mellett egy országos csúcsot is hozott magyar szempontból a hagyományos római nemzetközi úszóverseny, a Sette Colli (Hét Domb) pénteki nyitónapja: nyert Kapás Boglárka és Bohus Richárd, Molnár Flóra pedig megjavította a magyar rekordot 50 méter pillangón.


  Kanizsai kézilabdás tehetség

Egyedüli zalaiként tanul egy kanizsai fiatal a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián.


  Vízilabda utánpótlás: suliban is pólóztak

A II. OMV Sulipóló Országos Vízilabda Bajnokság Iskolák közötti tornájára a Zrínyi-Bolyai és a Rozgonyi iskola fiataljai is hivatalosak voltak, a kecskeméti uszodában a III. korcsoportban (2004-2005-ös születésűek) az előbbiek, míg a II. korosztályban (2006-2007) a rozgonyisok mérkőzhettek.

III. korcsoport (2004 – 2005) kanizsai eredményei: Zrínyi-Bolyai – Kiskunfélegyháza 3-3 (büntetőkkel: 8-9), Zrínyi-Bolyai - Kaposvár 5-8, Zrínyi-Bolyai - Pécs 4-11.
A Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola csapata csoportja negyedik helyén végzett, így nem jutott tovább. A nagykanizsai csapat tagjai Szirtes Bátony, Gether Dávid, Lanc Gabriella, Godinek Kira, Hábli-Tóth Ákos, Erős Péter és Mándó Vajk voltak.

II. korcsoport (2006 – 2007) kanizsai eredményei: Rozgonyi - Kiskunfélegyháza 13-7, Rozgonyi - Szentes 1-9, Rozgonyi - Pécs 5-8, Rozgonyi - Szombathely 1-9.
A Rozgonyi Úti Általános Iskola csapata a csoportban szintén a 4. helyen végzett, ezzel ők sem kerültek tovább, a rozgonyis csapattagok Molnár Áron, Bukovics András, Bukovics Rebeka, Czender Csaba, Bonczók Levente, Sas Áron, Persics Péter, Szabó Bálint, Révész Dávid és Ur Zétény voltak.


  Női kosárlabda: kanizsaiak a korosztályos válogatottakban

Ha nyár, akkor a női utánpótlás kosárlabda porondján az edzőtáboroké, egyben az Európa-bajnokság(ok)é a terep és a különböző korosztályos válogatottaknál ezúttal is felfedezhetünk nagykanizsai játékosokat.

A Kanizsai Vadmacskák SE együtteséből az U16-os leány válogatott csapatba például Bánhegyi Beatrix kapott meghívást és a nemzeti együttessel június 26-án kezdi meg Székesfehérváron a felkészülést az augusztus 4-12. között Franciaországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.


  Labdarúgó utánpótlás: Maros, Heves és Zala a sorrend

Labdarúgó U15-ös megyei válogatottak mérkőzéseinek adott otthon Kiskanizsán a Hunyadi téri focipálya, ahol a vendéglátó Zala megye együttese mellett Heves megye és a romániai Maros megye csapatai mérkőzhettek.


  Lábtoll-labda: további kvóták Hongkongba

Az újszászi lábtoll-labda páros országos bajnokságon és az egyéni ranglista alapján eldőlt, hogy a Zemplén SE négy játékosa és szakvezetőjük, Budavölgyi Kálmán utazhat a Távol-Keletre, a július 18-30. között megrendezésre kerülő világbajnokságra.

A nőknél Kunics Réka, Morvai Noémi és Balogh Eszter, míg a férfiaknál Lukács Benedek viselheti a kanizsaiaktól a válogatott mezt. A páros ob-n a Kunics Réka-Morvai Noémi duó megszerezve a győzelmet az első helyen zárta a ranglistát, így a csapat mellett párosban is indulhatnak a világversenyen. A férfiaknál Lukács Márton és Takács Endre igencsak megszorongatta újszászi ellenfelüket, teljesítményük ezüstéremre volt elegendő.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble