Ma 2017. április 29. szombat,    
Péter napja van.    
Látogatók száma : 29518608    


HonlapkeszitesEmlékverseny- A határon túlról is neveztek a Gőcze István vezérőrnagy emlékére rendezett lőversenyre

A kanizsai lőtéren rendezett viadalon összesen 11 csapat mérte össze a tudását. A „lövészeknek” két versenyszámban kellett bizonyítani. Három próbalövés után 10 lövést értékelnek a bírák, így dől el, hogy ki lesz a győztes. "Kezdetben ez a verseny úgy volt, hogy csak a magyarországi csapatok vesznek részt benn, konkrétan Nagykanizsa és Zala megyei nyugdíjas csapatok és civil csapatok. Azonban a barátság úgy hozta hogy részt vesznek rajta a szlovéniai és a horvátországi csapatok" - mondta Tarr Ernő a Nagykanizsai Honvéd Egyesület elnöke, nyugállományú ezredes.


Eredmények:

Egyéni:

Kispuska: 1. Bátori Gyula 85 köregység, 2. Tajti Béla 79 köregység, 3. Ruzsin Pál 75 köregység

Légpuska: 1. Kovács Pál 84 köregység, 2. Major Lajos 83 köregység, 3. Mészáros Zsolt 78 köregység

Csapat: 1. Határőr-Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 570 köregység, 2. Zalaegerszegi Honvéd Klub 544 köregység, 3. Nagykanizsai Honvéd Egyesület 510 köregység

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-29 06:31:00


  Ha Város napja, akkor 24 órás foci a Batthyányban

14. alkalommal startolt el a gimnázium népszerű focimaratonja, a kezdőrúgást – a hagyományokhoz híven az iskola volt tanára, Dénes Sándor polgármester végezte el. Az első mérkőzésen a 11.B-sek kettes csapata és az iskola lányválogatottja játszott egymással. Az idei kupára 11 csapat nevezett, a batthyánysok holnap délig rúgják a bőrt - számolt be az eseményről Kanizsa Televízió.


  Cselgáncs: folytatódott a Kanizsa Bajnokság

A Nagykanizsai TE 1866 egyesülete a Jigoro Kano Alapítvánnyal karöltve Kanizsa Centrum Mozgásközpontjában az idei cselgáncs Kanizsa Bajnokság második fordulóját rendezte.

Négy csapat (Zalaegerszeg, Nagyatád, Lendva és Nagykanizsa) 50 versenyzője állt tatamira és időnként tényleg nagy küzdelmeket, szép technikákat láthattak az érdeklődők.

A hazai csapat, vagyis az NTE (képünkön) kitett magáért, hiszen a 14 elsőség mellett 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, ami 156 pontot ért az elszámolásnál. Zalaegerszegnek 6 arany, 8 ezüst és 2 bronz jutott, mindez 126 pontot ért az egerszegieknek. A fiatal nagyatádiak 2 aranyat, 4 ezüstöt és 1 bronzot gyűjtöttek, összesen 60 pontot elérve, míg a Lendva csapatának 6 ezüst, valamint 1 bronzérem jutott, 47 pontot szerezve.


  Kézilabda NB II: a végére jött ki a különbség

Nagykanizsai Izzó SE (10.) - Sport 36-Komló U23 (4.) 32-38 (17-17)
NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 20. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Fábián, Vadróczki.
Izzó:
Zsobrák - Bátor 6, Kiss G. 7, Jónás 3, Babati 4, Metzger 2, Füle 7. Csere: Dencs Balázs (kapus), Lassú, Gilitsch, Tompek, Pesti P., Szakály, Molnár L. 3. Edző: Takács Balázs.

Jól kezdték a hazaiak a meccset, támadásaikat úgymond nem izgulták el, védekezésük bátor, kellően agresszív volt, ami jó kapusteljesítménnyel is párosult.


  Megyei I. osztályú foci: számolgatás ezerrel

Ugyan a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban az UFC Nagykanizsa szabadnapos volt a legutóbbi hétvégén, nem állítanánk, hogy kedvezőtlenül alakult számára a forduló, hiszen a Csács-Nemesapáti SE-vel úgy kerültek "meccs-azonos" szintre, hogy a négypontos előnyükből megmaradt három...

Múlt hétvégén a történések fő sodra még inkább Dél-Zalában folyt, hiszen szombaton a most már egyértelműen a dobogóra hajtó Szepetnek SE 0-0-t játszott a Zalakomárral, vasárnap pedig a Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE a jelenleg harmadik Olajmunkás SE-t fogadta. Nem véletlen, hogy a Szepetnek játékos-edzője Cs. Horváth Gábor "Cseme" még jobban szorított egy Sáska-sikerért, esetleg döntetlenért és a korlát mellett figyelte a történéseket Szőke Ádám "Kis Topi", a "Szepi" egyik támadója is.


  Molnár Flóra az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait

Nyártól az amerikai Alabama Egyetemen folytatja tanulmányait, illetve sportpályafutását az úszó Molnár Flóra.         

A 19 éves nagykanizsai sportoló, aki tavaly a riói olimpián 25. lett 50 méter gyorson, szerdán az MTI-nek elmondta, az ötkarikás játékokat követően több amerikai egyetem is megkereste őt teljes sportösztöndíj lehetőségével, azonban csak a közelmúltban egy denveri utazást követően döntött úgy, hogy belevág a tengerentúli életbe.


  Vízilabda OB I B: győzelem szoros meccsen

MAFC „111” (13.) – Kanizsa Vízilabda SE (9.) 8-9 (3-5, 0-0, 2-2, 3-2)
OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló. Budapest, 30 néző. Vezette: Homonnai, Besenyei.
Kanizsa:
Pelle - Bakó 2, Kaszper dr. 3, Cserdi 2, Albert 1, Szepesi 1, Kéri. Csere: Kiss Cs. (kapus), Virt M., Molnár D., Skriba, Gulyás dr. Edző: Simonka Ferenc.

MAFC az alapszakaszban hazai környezetben veszélyes ellenfél volt, így a Kanizsa VSE-re sem várt egyszerű találkozó, ráadásul a meccs előtt derült ki, hogy a vendégeknél Klie Ferenc sérülés miatt nem tud vízbe szállni.
Jól kezdett a KVSE, Cserdi István és Albert Barnabás akciógóljaival kétgólos vezetést szereztek, majd Szepesi Bence büntetőt hibázott. Egyenlített is a MAFC emberelőnyös találatokkal és ezt követően is mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A védekezésekbe mindkét oldalon sok hiba csúszott. Cserdi fórból szerzett góljával újra a Kanizsa VSE-nél volt az előny, de a MAFC egyenlített. A negyed vége ismét a Simonka Ferenc együtteséé volt, előbb Bakó Csaba majd Szepesi értékesítette gólhelyzetét.

FRISS HÍREK

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble