Visszavágtak a csepelieknek a férfi kézisek

facebook megosztás

Nagy küzdelemben, 29-26-ra legyőzte a Csepelt a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. Csalló Ádám együttesének azért is volt fontos a siker, mert így csökkenteni tudta lemaradását az éllovas Százhalombattával szemben.

Volt miért visszavágnia a dél-zalai gárdának, hiszen márciusban a fővárosiak 37-30-as vereséget mértek a Csalló-csapatra, amely így lépéshátrányba került a bajnoki címért folyó versenyfutásban. A vendégek jobban kezdtek és kétszer is mattolták Oláh Bertalant, ám a kanizsaiak hamar átvették az irányítást, és 3-3-at követően zsinórban négy gólt szerezve kényelmes előnyt alakítottak ki. A két kapus teljesítménye percről percre javult és így kevés találatot láthatott az első játékrészben a Tungram-csarnok közönsége. A szünetig a differencia sokáig három és négy gól között mozgott, a félidőt Csordás Marcell zárta le, 13-8-as vezetéshez juttatva a kanizsaiakat.

kézi

Fordulás után Hári Kristóf növelte hatra a különbséget, majd a kanizsaiak beállósát egyszerre küldték le két percre a csepeli Kalmár Balázzsal. A felpaprikázott hangulatra jellemző, hogy a csepeli Tóth Ambrust kirívó szabálytalanság és szövegelés miatt négyperces kiállítással sújtották és mivel volt már kisbüntetése, így kizárták a játékból. A Kanizsa nem tudott élni a hosszú emberelőnnyel és a különbség nem nőtt, hanem csökkent, ez leginkább a csepeli cserekapus Simon Márton érdeme volt, aki több bravúrt is bemutatott. A vendégek mínusz kettőre, később pedig egy gólra is  visszajöttek, ám a hazaiaknak mindenre volt válasza. Az utolsó percek aztán valóságos gólpárbajjal értek fel: alig másfél perc alatt 24-23-ról 27-26-ra módosult az eredmény. Egy perc volt hátra, amikor a dél-zalaiak lényegében meccslabdához jutottak. Úgy tűnt Csordás Marcell elveszítette a labdát, a bírók azonban szabaddobást adtak a támadó csapatnak, a védők pedig elfeledkeztek Vadász Mártonról.

Az utolsó csepeli lövést még védte Oláh, majd elől Apró Botond állította be a végeredményt.

- Küzdelmes, melós meccs volt. Végre agresszívak voltunk kellőképpen védekezésben. Az első félidőben a kapott gólok számát nagyon alacsonyan tudtuk tartani, ez kulcsfontosságú volt és a második félidőben lett volna lehetőségünk arra, hogy amikor hosszú ideig emberelőnyben játszottunk, hogy több góllal is ellépjünk. Nem tudtunk sajnos élni vele és így az ellenfél vissza tudott jönni a meccsbe - mondta el Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

kézi

A kanizsai gólokon összesen hat játékos osztozott, a legeredményesebb a nyolcig jutó Csordás volt, de Füstös Attila is hatszor, valamint Apró Botond és a meccset eldöntő Vadász is ötször vette be a kaput. Csepregi Tamás, a vendégek vezetőedzője úgy érzi, játékosai mindent megtettek azért, hogy újra ők hagyják el győztesen a pályát.

- Az elején nem voltunk túl élesek, talán az utazás is megnyomott bennünket, nem tudtunk eléggé felpörögni az elején. Egy nagyon komoly védekezést beletett a hazai csapat, emiatt voltak pontatlanságaink az első félidőben a befejezésekkel. A nyolc lőtt gól az nagyon kevés, cserébe a 13 kapott nem olyan sok, tehát a védekezésünk valamilyen szinten jó volt. Aztán a második félidőre felgyorsítottunk, pontosabbak lettünk, a Kanizsának talán rövidebb volt a padja, érződött, hogy a végére picit elfáradtak. Mi is aztán kezdtünk belefáradni - fogalmazott Csepregi Tamás, a Csepel DSE vezetőedzője. 

Győzelmével a Nagykanizsa megerősítette második helyét a dél-nyugati divízióban és mivel a Százhalombatta döntetlent játszott Pécsett, így négy pontra csökkent a két fő bajnokaspiráns közti távolság három fordulóval a szezonzáró, május 25-i meccs előtt. A jelenleg második gárda legközelebb Tökölön, majd Érden próbálhat faragni a hátrányán. A hétvégén a kanizsai női kézisek is pályára léptek, Burghardt Victoriáék 30-28-as vereséget szenvedtek az alsóházban sereghajtó Szigetszentmiklós II-től.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.