Rangos versenyeken nyert aranyérmet a kanizsai karatés

facebook megosztás

Újabb nemzetközi versenyekről térhetett haza éremmel a nagykanizsai karatés Molnár Csaba. Az Ippon Shotokan Egyesület sportolója előbb egy belgiumi nyílt versenyen remekelt, majd a debreceni shotokan Európa-bajnokságon nyerte meg a saját kategóriáját.

Két évvel ezelőtt kezdett el parakarate versenyeken indulni Molnár Csaba és rögtön az első két szezonjában számos viadalról térhetett haza medáliával. A belgiumi Hasseltben küzdelemben és formagyakorlatban is aranyérmes lett a kerekesszékesek között, valamint a „szabad küzdelem” kategóriában harmadikként zárt. A debreceni kontinensbajnokságon, a korábbi kata-ja némileg módosított változatával sikerült elhoznia az első helyezést.

- Ezt most szépítettük, formailag csinosítottuk. Segítettek ebben az edzőim és az edzőtársak, valamint másik klubok, akik biztosítottak helyszínt, hogy el tudtam jutni erre az Európa-bajnokságra – árulta el Molnár Csaba, az Ippon Shotokan Egyesület karatésa. 

A kanizsai sportoló hetente 3-4 alkalommal tud edzeni és már a következő nagy versenyre készül.

- Két hét múlva megyünk Horvátországba, a magyar válogatottal Zadarba, egy másik szervezet Európa-bajnokságára. Ott már kicsit erősebb lesz a mezőny, de megpróbálom így is a maximumot kihozni magamból, amit csak tudok – tette hozzá a karatés. 

Molnár Csaba elmondta, a hazai versenyekre mindig egyformán készül a hazai és nemzetközi versenyekre, az itthoni ellenfeleinek mindig igyekszik bebizonyítani, hogy ő a legjobb a kategóriájában.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.