Edzőjük születésnapján győzelem és a Sáska is nyert meccsel hangolt

facebook megosztás

Alaposan kilengett az inga, ha a labdarúgó vármegyei I. osztályban szereplő dél-zalai csapatokat vesszük górcső alá eredményeik terén, ami ugyanakkor biztosnak látszik, ha nem lesz nehezítő tényező, jövő szombaton 16.30 órától a kiskanizsai pályán is sokan lehetnek kint a szomszédvári rangadón.

Kezdjük lassan a bajnoki címre is bejelentkező Szepetnekkel, melynek otthonában több szempontból is érdekes mérkőzés kerekedett, bár, a tabella alapján a hazaiak esélyesként várhatták a találkozót. Ugyan múlt szerdán Szentgróton a Szepetnek a Vármegyei Kupa keretében kikapott a ZVFC-től, de ez a bajnokság legutóbbi játéknapján a hazai együttes teljesítményén nem volt túlzottan volt észrevehető. Ráadásul a dobogós szepetneki együttes játékosainak mondhatni kötelességük is volt hajtani, lévén, trénerük, Németh István éppen a meccs napján ünnepelte születésnapját, s becsületükre szóljon, mentek is lendületesen, így a Gyenesdiás csak szépítő gólig jutott. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a játékvezetői stábból Lakics Péter játékvezető sérülése végett a pályára szünet után már nem tudott kimenni. Végül a két asszisztens vezényelte le a találkozó második 45 percét, mi több, Bilicz András és Hoffmann Tamás nagyszerűen meg is oldották a feladatot. A Szepetnek sikerével lassan így elérkezik a roppant éles hajrához, melynek keretében a következő körben a Sáskához látogatnak (első képünkön az őszi meccsen ünneplő szepetnekiek láthatóak), majd fogadják még a Zalaszentgrót és a jelenleg éllovas Csesztreg gárdáját is.

S ha már a Kiskanizsa szóba került, a Sáska éppen egyik közvetlen riválisát, a Lenti TE gárdáját győzte le, nem akármilyen végjátékkal. Sokáig 0-0-ra álltak a felek, aztán a hazaiak szereztek vezetést a 74. percben. Erre néhány perccel később a Lenti még válaszolni tudott, azonban a kiskanizsaiak lényegében ezt követően rögtön vezetéshez jutottak újra, s ezt zárták le egy sikerrel értékesített büntetővel (második képünkön azt a szombati tizenegyest értékesítő Petánovics Milánt láthatják, aki a legutóbbi négy bajnoki meccsén hatszor talált be) – a Sáskák SE is nyertes meccsel hangolt tehát a Sáska – Szepi bajnokira.

A további, ezúttal idegenben szereplő csapatok számára semmi sikerélmény nem jutott, hiszen a Semjénháza Andráshidán, a Zalakomár Hévízen, míg a Murakeresztúr Teskándon szenvedett vereséget – az említettek sorjában haladva egyre kiadósabbat...

Vármegyei labdarúgó I. osztály, 20. forduló:

Szepetnek SE (2.) – Kinizsi SK Gyenesdiás (12.) 4-1 (2-0)

G.: Nagy Tamás (10., 61. - az elsőt 11-esből), Millei B. (44., 51.), illetve Orbán B. (68. - 11-esből)

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (9.) - Lenti TE (13.) 3-1 (0-0)

G.: Fülöp R. (74.), Völgyi D. (80.), Petánovics (94. - 11-esből), illetve Fábián K. (79.)

Technoroll Teskánd KSE (6.) - Deák-Gizmó Murakeresztúr SE (14.) 10-1 (6-1)

G.: Gájer P. (4., 33.), Major J. (14.), Kiss D. (20., 40., 79.), Boronyák (31.), Töttő (61., 83.), Gyarmati (88.), illetve Büki (25.)

Magnetic Andráshida TE (10.) - Semjénháza SE (7.) 1-0 (0-0)

G.: Karvalics (70.)

Hévíz SK (4.) - Zalakomár ESE-Zalakaros (11.) 4-1 (3-0)

G.: Bontó (15., 83.), Buza (28.), Filó (37.), illetve Horváth J. (73.)

P.L.

(Képek: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.