Már most sokan jelentkeznek táborozni

facebook megosztás

Két hónappal az iskolaév vége előtt egyre több nyári tábort hirdetnek meg a szervezők. Az általunk felkeresett táborvezetők szerint a jelentkezési arány az előző évekhez hasonlóan már most magasnak számít.  

Hét, eltérő tematikájú tábort hirdetett meg az idei évre a Raffi Tehetségműhely és Tanoda. 2023-ban a legnépszerűbbnek a „Keri Konyhafőnök Junior” és a „Csak csajok” fantázianevet viselő programok voltak, amelyekkel idén is várják a fiatalabb korosztályt. Nagy-Péterfi Rita szervező elmondta, a táborozási szokások átalakultak, mivel a szülők olyan programokat keresnek a gyerekeknek, amelyek aktív időtöltést biztosítanak. A táborvezető hozzátette, a dráguló alapanyagköltségek miatt néhány százalékkal emelniük kellett az áraikon, ám így is már több tucatnyi táborozót regisztráltak.

tábor

- Egyre népszerűbbek vagyunk, egyre több gyermek és szülei fordulnak meg itt nálunk. Van úgy, hogy egy kisgyerek három-négy táborunkban is részt vesz. Egyhetes turnusokban vannak nálunk a gyerekek reggel fél 8-tól fél 5-ig. Azt kell, hogy mondjam, hogy mindig úgy válunk el, hogy akkor jövőre találkozunk – mondta el Nagy-Péterfi Rita, a Raffi Tehetségműhely és Tanoda vezetője. 

Tavaly hat alkalommal is várta a táborozni vágyókat a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub a Csónakázó-tó mellett. Paksy Tímea, egyesületi elnök kiemelte, egy évvel ezelőtt nagyjából fele-fele volt a résztvevők között azok aránya, akik egyesületi szinten sportoltak és azoké, akik csak ismerkedtek a sportággal. Utóbbi rétegből a többség azóta már rendszeres látogatják a klub edzéseit. Ők a héten hirdették meg a tábort, de már a hivatalos bejelentés előtt mintegy 20-an jelentkeztek a nyári időtöltésre. Az egyesületnél azokra is gondolnak, akik lemaradnak valamelyik turnusról.

tábot

- Most úgy fogjuk csinálni, hogy a tábor kettő hetes lesz az iskola után, június 24-i héten és a július 1-ei héten. Maga a szigorúbban vett nyári tábor az két hetes, viszont utána lehet csatlakozni a klubhoz és az edzéseken részt venni - fogalmazott Paksy Tímea, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub elnöke. 

A jelenlegi tanév utolsó tanítási napja június 21-én, pénteken lesz, ezt követően veszi kezdetét a táborszezon. A szünidei lehetőségekkel bővebben foglalkozunk Családias című magazinműsorunk következő adásában.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.