Quadokkal gyakorolták a KRESZ szabályait a Zrínyi-iskola diákjai

facebook megosztás

A biztonságos közlekedésről tartottak gyakorlati oktatást ma délelőtt a Zrínyi-iskola diákjainak. A gyerekek quadok segítségével játszhattak el különféle veszélyes helyzeteket, de a balesetek megelőzésére is felhívták a figyelmüket.

Tíz gyerekből nyolc nem tud helyesen válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan kell egy zebrán szabályszerűen átkelni – hangsúlyozta Mészáros Zsolt, közlekedésbiztonsági szakértő. Ennek kapcsán egy játékos oktatással készültek a diákoknak, amiből megtanulhatták a legfőbb KRESZ-előírásokat, így gyakorolhatták például a szabályos átkelést a zebrán és a vasúti átjáróban.

quad

– Erre már megtanítjuk most a gyerekeket kiskorukban, esetleg ő is rá tud a szülőre szólni, figyel ő is az autóval a közlekedés során. Esetlegesen fel tudja majd hívni olyan problémára vagy olyan szituációra a szülőnek a figyelmét, amivel már ő is kiskorában. Megtanulhatja ezeknek a közlekedési szituációknak a problémás megoldásának az elkerülését – fogalmazott Mészáros Zsolt közlekedésbiztonsági szakértő.

A programot azzal színesítettek, hogy a gyerekek quadokkal is gyakorolhatták az egyes szituációkat, ami Tóth Szilárd szerint érdekesebbé teszi az oktatást.

– Szerintem ez egy nagy újdonságnak számít. Ha most mondjuk csak ideállítanánk a gyerekeket és nincs itt semmifél jármű, csak az egészet imitálnánk, akkor a negyvenperces figyelemből körülbelül ötöt sikerülne lekötni. A járművek azért vannak, hogy tényleg figyelemfelkeltésül szolgáljanak – tudtuk meg Tóth Szilárdtól, a BalkanPowerSport Egyesület elnökétől. 

quad

Az iskolában mindig igyekeznek változatos programokkal készülni a diákoknak, és mint azt Faller Zoltán igazgató elmondta, a közlekedésbiztonságot különösen fontosnak tartják.

– Visszautalnék egy kicsit arra, hogy tragédia is történt ilyen jellegű, zebrán való átkeléssel kapcsolatosan a városunkban, amiben érintett volt iskolánk is. Ezt kiemelten fontosnak tartjuk azóta, hogy minden olyan lehetőséget megragadjunk, amivel a gyerekeknek ezt a biztonságát tudjuk fokozni – mondta el Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola igazgatója. 

A fiatalok közül többen is quadoznak, így ők is segítették a szakemberek munkáját. Faller Zoltán hozzátette, ez az iskolatársaik számára plusz motivációt jelent és hatékonyabbá teszi az oktatást.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.