Gyémántfestményekből nyílt kiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

Flow Gyémántfestéssel címmel nyílt kiállítás a HSMK-ban az Én hobbim programsorozat részeként. A Kummer Bernadett alkotásait bemutató tárlat május 31-ig látható a művelődési központ aulájában.

A nagykanizsai alkotó két és fél évvel ezelőtt kezdett el gyémántfestéssel foglalkozni és mintegy 30 darab képet állítottak ki eddigi a műveiből. Az alkotások közt találhatóak tájakat, állatokat és családi pillanatokat is megörökítő képek. A technika nagy figyelmet igényel, Kummer Bernadett azonban elmondta, őt megnyugtatja a készítési folyamat.

- Ragasztós felületre kell lehúzni a nejlont és egy toll segítségével fokozatosan egymás mellé kell ragasztgatni a gyöngyöket – tudtuk meg Kummer Bernadett alkotótól. 

gyémánt

A kiállítást Titz Eszter nyitotta meg. A nagykanizsai Piarista-Óvoda igazgatója boldogan vállalta a felkérést, mivel szerinte a képek tükrözik az intézményben dolgozó alkotójuk lelkét és személyiségét.

- Én az édesanyjától tudtam meg, hogy Betti a szabadidejében gyémántfestéssel foglalkozik. Miután nekünk és a csoportoknak is készített egy-egy ajándékképet, ezután jött az ötlet, hogy először az óvodában rendeztünk Betti számára egy kiállítást és most nagyon örülünk neki, hogy a nagyközönség előtt is megmutathatja a tudását -  mondta el Titz Eszter, a Piarista-Óvoda óvodavezetője. 

A kiállításmegnyitót a Piarista-Óvoda gyermekeinek műsora színesítette.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.