Zárták alapszakaszukat, következhet a rájátszás a Fehér csoport résztvevőivel

facebook megosztás

A női amatőr kosárlabda NB I alapszakaszát minimális vereséggel zárta a Kanizsai Vadmacskák SE együttese, a kanizsaiak a tabellán mögöttük álló szegediektől kaptak ki.

Szegedi KE (7.) – Kanizsai Vadmacskák SE (8.) 52-50 (12-16, 9-19, 14-14, 17-1)

Amatőr NB I Zöld csoport női kosárlabda-mérkőzés, 18. forduló. Szeged, 50 néző. Vezette: Borgula, Csallóközi.

Vadmacskák: Németh L. 9, Rezsek 12/3, Kiss Szabó 10, Szilágyi L. 11, Kékesi 4. Csere: Simon E., Bagonyi 4, Simon-Riechel. Edző: Gábor Erzsébet.

A kanizsai kosárlabda együttes az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában Szegedre utazott, ahol a tabella-szomszéd Szegedi KE volt az ellenfél. A nem sok pontot hozó meccsen a nagykanizsaiak nem is kedvezőtlen előjelekkel indíthatták a találkozót. Annak ellenére, hogy a meccsen több alaphibát is elkövettek játékban, mégis kézben tudták tartani a mérkőzés menetét a harmadik negyed végéig. A záró felvonást 14 pontos előnnyel kezdte a Vadmacskák, de teljesítményük drasztikusan visszaesett, ami végül kétpontos vereségükhöz vezetett – Gábor Erzsébet tanítványai a Zöld csoport alapszakaszának nyolcadik helyén végeztek.

A folytatás az amatőr NB I Fehér csoportjának 7-10. helyezett együtteseivel következhet a KVSE számára, pontosabban – az említett csoport kilenc csapatos mezőnye miatt – csupán három másik ellenféllel, a Bajai NKK, az SZPA-HSE, valamint a DEAC együttesével szemben, igaz, mint azt a dél-zalai egyesülettől megtudtuk, a pontos párosítás és időbeosztás még nem ismert.

P.L.

(Borítókép: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.