Megrendítő drámát mutattak be a Tavaszi Művészeti Fesztiválon

facebook megosztás

Modern problémákkal foglalkozó kamaradrámát mutattak be a HSMK-ban a Tavaszi Művészeti Fesztiválon. Az „Árvák” című színdarabban Molnár Áront, Lovas Rozit és Lengyel Tamást láthatta a kanizsai publikum.

A néhány órát felölelő kamaradarab története egy vacsorán veszi kezdetét, ahol egy fiatal házaspár ünnepli, hogy a feleség második gyermeküket várja. Az idillt a nő bátyja, Liam töri meg, aki csurom véresen állít haza, ám állítása szerint ő csak segíteni akart egy megkéselt emberen. A férfi által előadott történetben azonban több ellentmondás is van. A kibontakozó bonyodalmak próbára teszik a családtagok emberi kapcsolatait. A szerepet Molnár Áron alakítja, aki szerint Dennis Kelly brit szerző drámája releváns kérdéseket boncolgat, amelyek a világ bármelyik pontján aktuálisabbak, mint valaha.

- Ez az előadás beszél arról, hogy mit jelent szeretet nélkül felnőni, hogy milyen olyan körülmények között felnőni, ahol nincs kezelve az a viselkedésbeli hiány, ami ebben a srácban, a Liam nevű karakterben benne van. De ugyanakkor beszél arról is, hogy hogyan próbálunk lavírozni a píszi, politikailag korrekt üzemmódunk és a szélsőséges ösztöni üzemmódunk között és hogy hogyan keressük ezt az utat. Beszél arról is, hogy hogyan vállalunk gyereket, milyen és milyen körülmények között, vagy vállaljunk-e gyereket – fogalmazott Molnár Áron színművész. 

színház

A három színész a LOUPE Színházi Társulás tagjaként mutatta be a darabot. A független alkotócsoport célja, hogy olyan színházat hozzon létre, amely a valódi, emberek valódi életével foglalkozik kortárs drámákon keresztül. Az Árvákat 2021-ben tűzték először műsorra és azóta folyamatos sikernek örvend.

- Most már megtalálta az otthonát, ez a Marczibányi Téri Művelődési Központ Budapesten és szerencsére ilyen telt házas előadásaink vannak folyamatosan. Úgy tűnik, hogy ezek a témák, amik körülvesznek minket és nem feltétlenül könnyűek és semmiképp nem hétköznapiak, mégis igénye van az embereknek, hogy erre a nyers és hétköznapi módon beszéljünk ezekről a dolgokról – mondta el Lovas Rozi színművész. 

A Loupe Színházi Társulás művészei folyamatosan járják darabjaikkal az országot, Lovas Rozi május 27-én a szintén Dennis Kelly tollából származó „Lányok,fiúk” című monodrámával lép fel a HSMK-ban.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.