Tényleg megosztja az embereket a Most vagy soha című film?

facebook megosztás

A túlzottan dicsérő vagy szélsőségesen negatív kritikák a jellemzőek a nemrég bemutatott Most vagy soha! című filmmel kapcsolatban. Az általunk megkérdezett kanizsai mozinézők jellemzően pozitívan értékelték a március 15-i eseményeket rendhagyó módon bemutató mozgóképet.

A március 14-én bemutatott film minden idők legdrágább magyar mozgóképének számít a 6 milliárd forintos gyártási költségével. Lóth Balázs alkotása rendkívül megosztja a magyar embereket, a kormánypárti médiumok kritikusai szinte csak dicsérő szavakkal illették, több más kritikai weboldal azonban történelmileg hiteltelennek és propagandisztikus filmnek nevezte. A Most vagy soha! a világ legnagyobb filmeket értékelő oldalán, az IMDb-n jelenleg 1,7 ponttal áll, amellyel egyike a 10 legalacsonyabb pontszámmal rendelkező magyar filmnek. Roósz Péter, a nagykanizsai mozi munkatársa szintén eltérő véleményeket kapott a nézőktől.

mozi

- Kaptunk elég sok véleményt és inkább a két véglet van. Valaki azt mondja, hogy nagyon jó a film, valaki pedig azt, hogy egy forintot nem ér. Látszik a közönségből, hogy ki melyik oldalhoz tartozik valószínűleg -  tudtuk meg Roósz Pétertől, a Cinema Nagykanizsa mozigépészétől. 

A kanizsai moziban szerdáig kétszer játszották a filmet, a tapasztalatok szerint a hosszú hétvégén volt olyan nap, amikor majdnem telt házas volt az előadás, de a hétköznapokon is tucatnyian váltanak jegyet az esti vetítésekre. A stábunknak nyilatkozók pozitívan értékelték a látottakat.

- Nekem az tetszett a legjobban, hogy nagyon realisztikusan volt megcsinálva és nem szépítette túlságosan a történteket. Tényleg nagyon agresszív dolgok történtek annak idején, és ugyebár küzdenünk kellett és nem volt túlságosan elszépítve, felpuhítva az egész – fogalmazott Petrezselyem Angéla.

A filmet kritikák is érték, amiért az 1848-as történéseket akciófilmbe illő módon ábrázolja, sokak kedvét azonban felkeltette az akciódús kedvcsináló.

- Igazából az előzetes alapján úgy gondoltam, hogy érdemes lenne megnézni, illetve érdekel a történelmi téma – mondta el Kuzma Zoltán. 

A Most vagy soha! kritikai megítélése a hazai fórumokon általában ötös körüli értéket vesz fel a tízes skálán. A filmmel kapcsolatban több véleményt hallhatnak Megkérdeztük című műsorunk szombati adásában.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.