Kuti László elindul, Bata Hajnalka előkelő helyen a kompenzációs listán

facebook megosztás

Kuti László független jelöltként indul a palini körzetben júniusban. A Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság mai ülésén a grémium hivatalosan is nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP mind a tíz jelötjét, valamint elfogadta a kormánypártok helyi kompenzációs listáját.

A körzet lakószámától függően, 35-40 érvényes aláírás kellett ahhoz, hogy egy jelölt hivatalosan is indulóvá váljon. A mai ülés alapján ezt a Fidesz minden képviselője teljesítette, akárcsak Kuti László. A tagok elfogadták a Mi Hazánk színeiben induló, Chiappin Massimo jelölését is, aki a 6-os körzetben, Fodor Csabával és Bizzer Andrással méretteti meg magát.

választás

– Ez egy folyamat lesz, az első körben a Fidesz és a pártszövetségese adták le a megfelelő számú jelöltnyilvántartási kérelmet, erről döntött a helyi választási bizottság. S a második napirendi pont keretében pedig a kompenzációs listáról született döntés, amit szintén a Fidesz és pártszövetségese adott le. A törvényi feltételeknek valamennyi nyilvántartási kérelem megfelelt – mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

Érdekesség a Fidesz kompenzációs listáján, hogy a második helyre, Balogh László mögé, a polgármester személyi titkárát, Bata Hajnalkát jelölték, míg a frakcióvezető, Szabó Szilárd csak a negyedik a lajstromon. Ugyancsak meglepően hathat Kuti László indulása, aki a Fidesz által évekig be nem töltött bizottsági helyek egyikét vette át márciusban.  

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.