Ezek lehetnek az idei nyár legnépszerűbb külföldi úticéljai

facebook megosztás

Meleg, pálmafa és tenger. Ezek a legfontosabb szempontok a kanizsaiak számára, amikor a nyári utazásaikat lefoglalják. A megkérdezett utazási iroda tulajdonosa kiemelte, a mediterrán térségek mellett a horvát tengerpart is népszerű célpont, azonban gyakori, hogy a korábbiakkal ellentétben, az áremelkedések miatt rövidebb vakációkat foglalnak.

Sok tényező van hatással az utazási szokások alakulására, azonban Tulezi Anikótól megtudtuk, a kedvelt úti célok nem változtak az előző évekhez képest, így a mediterrán térségeket, például a spanyol és a török tengerpartot továbbra is sokat választják. Az utazási iroda tulajdonosa azt is elmondta, az előfoglalási szezon alapján úgy látja, idén a világjárvány előtti időszakot is meghaladhatja a foglalások száma, az infláció hatása azonban érződik az üdülések hosszán.

utazás

– Az utasok most már megnézik azt, hogy 14 napra mennek vagy csak egy hétre. Míg régebben jellemző volt a hosszabb nyaralási szezon, illetve nyaralási időszak, a szabadságuk teljes idejét szinte valahol töltötték az emberek, most azért már óvatosabbak. Költségmegtakarítás céljából bejöttek a 7 nap, 6 éjszakás üdülések, az 5 nap, 4 éjszakás üdülések, akár egy városlátogatás, egy körutazás, ami rövidebb ideig tart – tudtuk meg Tulezi Anikótól, a Hello Travel Utazási Iroda tulajdonosától. 

Vannak olyan területek, amiket évek óta előszeretettel keresnek fel a magyarok. Ahogy arról mi is beszámoltunk, 2023 rekordévnek számított a horvátországi foglalásokat tekintve, azonban Koósz Attila, a Horvát Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzulja szerint idén a tavalyinál is többen pihennek majd déli szomszédunkban. 

utazás

– Eddig 30 ezer magyar vendég volt Horvátországban, és a 30 ezer magyar turista 90 ezer vendégéjszakát valósított meg, ez 30 százalékkal több mint az elmúlt években. Tehát az idei év meg egy emelkedést mutat, és ezt várhatjuk a nyári szezonra is. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor nagy valószínűséggel nyáron is többen lesznek – fogalmazott Koósz Attila.

Horvátország tengerparti városai mellett Zágráb környéke is egyre népszerűbb, de a biciklis túraútvonalakat is sokat keresik. Koósz Attila hozzátette, a turisták növekvő száma a két ország közti kapcsolat erősítését is szolgálja.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.